Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia muncii
Somajul se prelungeste cu 4 luni

Somajul s-ar putea prelungi cu 4 luni in cazul in care va fi aprobata propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr.28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala.

Proiectul a fost trimis la 11 septembrie a.c. pentru punct de vedere la Guvern. Redam mai jos continutul proiectului:

Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala.

Articol unic: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 186 din 25 martie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, dupa cum urmeaza:

"1. Alineatul (1) al articolului 1 se modifica, dupa cum urmeaza:"

Art. 1. - (1) Prin derogare de la dispozitiile art. 39 alin. (1) si art. 40 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cele 12 tipuri de concedii si problemele pe care le genereaza, acum, sub lupa specialistilor!
 

Viza de control financiar preventiv. Conditii

O societate cu capital integral de stat trebuie sa organizeze CFP conform OG 119/1999. Unele contracte in care societatea este prestator de servicii catre un tert sunt semnate de catre contabilul sef, fara a fi aplicat sigiliul personal. Organul de control verifica aceste contracte si intocmeste un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor in care constata ca "nu a fost efectuat CFP in conformitate cu art. 9 alin. 5 din OG 119/1999" si in plus amendeaza societatea cu 2.000 lei in baza art. 27 litera C din OG 119/1999.

Vom stabili in ce masura semnarea contractelor de catre contabilul sef (desemnat in scris de director sa efectueze CFP) fara a aplica sigiliul personal constituie o contraventie amendabila.

Raspuns:

Conform art. 10 alin. (2) din OUG 119/1999 privind controlul intern/managerial si controlul financiar preventive, viza de control financiar preventiv propriu se exercita prin semnatura persoanelor in drept, competente ...

.....Cititi mai departe Detalii


Noua Legislatie in vigoare este Analizata si Explicata


Ghid Practic de Salarizare 2012

Plata impozitului pe salarii

Plata contributiilor

Stabilirea impozitului
- pentru veniturile din drepturi de autor
- pentru conventii civile

Sistemul de declarare
- a impozitului pe salarii
- a contributiilor sociale


Click Aici pentru Detalii >>>


 
Club Legislatia muncii
Concediu de risc maternal- retineri

Buna ziua,

Mi-ati facut dumneavoastra un calcul pentru concediu de risc maternal si mi-ati specificat ca se retine doar CAS. La munca mi-au facut un alt calcul si mi-au retinut si impozit.

Ce se retine la calculul concediului de risc maternal in afara de CAS ?
Va rog daca puteti sa-mi dati paragraful din lege prin care sa ma lamuresc si sa le indic si celor de la munca.

Va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Delegarea si Detasarea in 87 Studii de Caz potrivit noului Cod al Muncii:

Ce prevede noul Cod al Muncii legat de detasare sau delegare
Care sunt efectele delegarii sau detasarii
Care este momentul in care o delegare poate inceta legal
Ce efecte produce incetarea delegarii
Cum arata un ordin de delegarea imposibil de contestat
Care sunt clauzele care va avantajeaza


Mai multe detalii aici >>>

Legislatia muncii
Limitari ale Codului fiscal in vigoare in ceea ce priveste drepturile de autor

Obiectul dreptului de autor cuprinde operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma concreta de exprimare si independent de valoarea si destinatia lor, precum si operele derivate.

Pe langa veniturile din salarii platite de persoanele juridice salariatilor in calitate de angajatori, o serie de venituri pot fi platite altor persoanelor fizice in virtutea unor relatii contractuale, persoanele juridice avand simpla calitate de platitori de venituri si obligatia de retinere la sursa a impozitului reprezentand plata anticipata in contul impozitului pe venit datorat de persoana fizica.

Veniturile rezultate din cesiunile de drepturi de autor prevazute in mod expres in contractul incheiat intre parti reprezinta venituri din drepturi de proprietate intelectuala.

Veniturile de aceasta natura se supun regulilor de determinare pentru veniturile din activitati independente si ...

.....Cititi mai departe Detalii

Aduceti timpul si banii de partea dumneavoastra!

 

www.caietrevisal.legislatiamuncii.ro/?cs=289608Caietul Seminarului REVISAL - completare, transmitere, erori - o izbanda in lupta cu necunoscuta "X"!

Utilizati doar informatii "proaspete", menite sa va usureze munca in completarea si transmiterea REVISAL!

Puteti da valoare maxima activitatii dvs. printr-un pret convenabil: 90 lei + 9% TVA! Da! Este pretul pentru Caietul Seminarului REVISAL – completare, transmitere, erori!

Click AICI >>>

Ordonanta nr. 14 din 2012 pentru rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012

Va reamintim ca Ordonanta nr. 14 pentru rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 616 din 27.08.2012.

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. I.2 din Legea nr. 127/2012 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

ART. 1
Bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul asigurarilor pentru somaj pe anul 2012, aprobate prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012 nr. 294/2011, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 913 din 22 decembrie 2011, se modifica potrivit prevederilor prezentei ordonante.

ART. 2
(1) Influentele asupra veniturilor si cheltuielilor bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012, detaliate la venituri pe capitole si subcapitole, iar la cheltuieli pe capitole si titluri, sunt prevazute in anexa nr. 1.

(2) Bugetul asigurarilor sociale ...

.....Cititi mai departe Detalii

Regulamentul Intern conform Codului Muncii Republicat
 
- Modele, Studii de Caz, Comentarii si Explicatii -
 
ITM-ul a anuntat ca va verifica in mod explicit respectarea noilor prevederi din lege in Regulamentul Intern al tuturor firmelor controlate. Amenda poate fi evitata destul de usor.
 
….Detalii Click Aici
 
Atentie: Conform legii, orice societate are obligatia infiintarii Regulamentului intern in termen de 60 de zile de la dobandirea personalitatii juridice

Social
Stresul la serviciu creste riscul unui infarct cu 23%

Potrivit unui studiu medical, munca in exces este bratara de aur (la picior). Oamenii cu joburi foarte stresante, care detin un control scazut in procesul de luare a deciziilor, prezinta un risc de infarct cu 23% mai mare decat ceilalti.

Multi oameni din zilele noastre, care traiesc intr-un ritm trepidant si sunt presati de problemele financiare, s-ar putea considera stresati la locul de munca, dar definitia autorilor studiului de la Lancet este mult mai precisa.

Astfel, ei considera ca stresul la munca implica foarte multe cerinte de la un singur individ, care nu are libertatea de a lua hotarari, despre cum si cand sa indeplineasca "ordinele" sefului.

Acest gen de stres afecteaza diversi angajati, de la cei cu joburi bine platite, pana la cei care muncesc pe salarii mici, a declarat unul dintre autorii studiului, profesorul Andrew Steptoe.

"Combinatia intre cerintele ridicate si controlul redus provoaca probleme", a spus Steptoe. ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stil de viata
7 sfaturi utile pentru orice parinte

1. Asculta-ti copilul. Daca el iti prezinta o stare de fapt, intreaba-l si ce simte el in legatura cu lucrul respectiv, cum il influenteaza, i-a placut/nu i-a placut, l-a iritat/l-a calmat, l-a bucurat/ l-a intristat. Este foarte important ca cel mic sa stie ca iti poate spune si rele si bune, ca in bratele tale isi poate gasi alinarea, incurajarea, puterea de a merge mai departe.
2. Cu totii trebuie sa respectam reguli, dar limitele trebuie impuse cu calm si rabdare.
3. Invata copilul ca este normal sa greseasca. Insa explica-i si unde a gresit si ce trebuie sa faca pentru a corecta eroarea.
4. Calmeaza-te! Nervozitatea este contagioasa, si daca i-ai transmis copilului mesajul ca tu esti linistit, se va linisti si el de indata.
5. Petrece cat mai mult timp alaturi de copilul tau. Legatura dintre voi va deveni mai solida iar elementele de educatie vor fi mai fluent asimilate si respectate.
6. Ofera-i educatie si disciplina clara dublata de afectiune nelimitata.
7. ...

.....Cititi mai departe Detalii

 
 
 
Cresteti cu 97 % eficienta in procesul de selectie a angajatilor!
 
 
Chestionar pentru motivatie
Interpretare
 
 
Aptitudini tehnice
Vedere spatiala
Analiza fizica
Intelegere verbala
Deductie numerica
Observare
Analiza critica
 
 
Chestionar pentru personalitate
Interpretare
Succesul
 
 
Forme imaginare
Logica creatoare
Imaginatie
Solutii creatoare
 
 
 
 

11 Alternative profitabile la Contractul Individual de Munca
 
Conform Codului Muncii (alaturi de Codul Fiscal), exista solutii avantajoase financiar pentru angajat si angajator. Va prezentam o documentare facuta de Corpul Expertilor Fiscali R&S EXCLUSIV pentru uzul cititorilor nostri. Aceasta va explica exact care sunt cele mai avantajoase modalitati pentru dvs
 

...detalii Click Aici
 
Altfel spus, veti afla
 
1. Cum puteti plati mai putin impozit la stat
2. Cum poate angajatul dvs sa ramana cu mai multi bani in mana
 
Atentie: Pentru ca informatiile din aceasta lucrare sunt "sensibile" pentru ANAF si/sau ITM, ea va circula intr-un cadru restrans si poate fi primita exclusiv de catre abonatii nostri.
 
In esenta, aici gasiti 153 de pagini detaliate si argumentate cu raspunsul la intrebarea 
....citeste mai departe

 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586