Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Scapa de toata bataia de cap pe care birocratia angajarii ti-o da!
 
Iti oferim acum Ghid practic pentru angajarea si integrarea salariatilor intr-o companie – unicul instrument care are grija ca toate procedurile obligatorii stipulate prin lege sa fie indeplinite corect si in timp util, astfel incat activitatea ta si a companiei tale sa fie perfect legala.

Comanda acum
Ghid practic pentru angajarea si integrarea salariatilor intr-o companie!

Economiseste 85% din timpul si energia alocate
rezolvarii rapide si corecte a tot ceea ce inseamna procedura declansata la angajarea unui nou salariat ! Este unica lucrare ce coroboreaza pentru tine TOATE prevederile  actualei legislatii intr-o analiza coerenta cu implicatii manageriale ce-ti asigura maximizarea  performantelor si reducerea cheltuielilor.


Detalii complete AICI>>>

Inscrieri la Seminarul National de Salarizare si Contributii Sociale

Va informam ca in data de 16 octombrie 2012 va avea loc Seminarul National de Salarizare si Contributii Sociale care va aduce in discutie modificarile legislative de anul acesta. Lectorii acestei editii vor fi specialistii Gabriel Jing, Rodica Mantescu si Luminita Obaciu.

Alegeti sa participati la Seminarul National de Salarizare si Contributii Sociale organizat de Rentrop & Straton in data de 16 octombrie 2012!


Veti obtine parerea unor specialisti referitoare la problemele create in acest domeniu, atat din punct de vedere fiscal, cat si din punct de vedere juridic si contabil.

Iata care este tematica seminarului Salarizare si Contributii Sociale:

1. Aspecte tehnice privind concediile si certificatele medicale

2. Nerezidenti si platitori de taxe in Romania: Contributii sociale si impozit pe venit datorate de nerezidenti

3. Salarizarea in 2012: aspecte legislative

4. Cazuri practice si studii de caz privind ...

.....Cititi mai departe Detalii

Verificarea valabilitatii diplomei de studii

Potrivit art. 22 alin.(1) din Legea 1/2011 a educatiei nationale sistemul na?ional de invatamant preuniversitar este constituit din ansamblul unitatilor de invatamant de stat, particulare si confesionale autorizate/acreditate.

Totodata, art. 61 alin. (8) din Legea 1/2011 a educatiei nationale prevede ca pentru a asigura calitatea invatamantului, la propunerea autoritatilor administratiei publice locale sau din proprie initiativa, inspectoratele scolare pot solicita Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ridicarea acreditarii/autorizarii unei unitati de invatamant cu personalitate juridica sau a unei structuri a acesteia in conformitate cu prevederile legale. In situatia in care Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), retrage acreditarea/autorizatia de functionare, pentru neindeplinirea conditiilor legale, unei unitati de invatamant, aceasta isi inceteaza activitatea.

Iar, art. 115 alin. (1) ...

.....Cititi mai departe Detalii

 
Atentie: este OBLIGATORIU sa respectati regulile de mai jos:
 
 
Nota: Art. 19 lit. i) din Legea nr. 108/1999 privind infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii permite inspectorului de munca sa ..citeste mai departe aici >>
Conventia OIM privind personalul casnic intra in vigoare in mai putin de un an

Organizatia Internationala a Muncii estimeaza ca in decurs de un an, Conventia privind personalul casnic, adoptata pe 16 iunie 2011 pentru a-i proteja pe cei circa 100 de milioane de lucratori casnici din lume, va intra in vigoare. Conventia a fost de curand ratificata de Filipine, a doua tara dupa Uruguay, permitand astfel, conform regulilor OIM, intrarea in vigoare a textului in urmatoarele 12 luni.

Regulile organizatiei internationale prevad ca trebuie cel putin ca doua state sa ratifice conventia pentru a intra in vigoare.

''Ratificarea Conventiei, astazi, de catre Filipine este un semnal puternic pentru milioanele de lucratori casnici care vor fi protejati cand va intra in vigoare Conventia'', a declarat directorul general al OIM, Juan Somavia.

Potrivit estimarilor recente ale OIM, lucratorii domestici reprezinta la nivel global circa 3,6% din forta de munca salariata din lume, adica 53 de milioane de persoane. Totu