Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica!
Detalii mai multe AICI>>>In atentia societatilor: Avantajele angajarii pensionarilor


Va prezentam mai multe situatii prin care angajatorii pot obtine beneficii in urma angajarii persoanelor care intra in categoria pensionarilor:

1) in cazul in care salariatul-pensionar nu mai are alt contract individual de munca

Incadrarea salariatilor se poate face cu program de lucru corespunzator unei fractiuni de norma de cel putin doua ore pe zi pana la norma intreaga, prin contracte individuale de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata. Fiind tot contracte individuale de munca, si contractele individuale de munca cu timp partial reprezinta un loc unde salariatul are functia de baza in situatia cumulului.

Metodologia de determinare a impozitului pe salarii in situatia in care salariatul nu are decat un singur loc de munca este cea aplicata pentru locul unde se afla functia de baza, stabilita de art. 57 alin. (2) lit. a):

1. Venit net = Venit brut - Contributii obligatorii (10,5% + 5,5%)
2. Baza de calcul a impozitului = ...

.....Cititi mai departe Detalii

Reducerea salariilor de incadrare fara a dispune de acordul salariatilor

In gasirea unei solutii cat mai adaptate situatiei este importanta cunoasterea cauzei reducerii salariilor si motivatiei acesteia. Crearea unui pachet salarial nou, prin diminuarea salariilor de incadrare si acordarea unor avantaje mai mari, nu semnaleaza drept motivatie numai problemele financiare, ci mai degraba poate indica dorinta angajatorului de a-si fideliza salariatii oferindu-le prime corespunzatoare rezultatelor aduse. Acest argument dezvoltat ar putea fi folosit si in prezentarea castigurilor pe care salariatii le pot obtine.

Reducerea salariului poate semana foarte mult cu sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara, introduse de art. 248 din Codul muncii republicat (retrogradarea din functie).

Consideram ca, intrucat salariile se stabilesc prin negocieri individuale sau/si colective intre angajator si salariati sau reprezentanti ai acestora, contractul individual de munca ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stiti care sunt cele mai recente reglementari in privinta contributiilor, odata cu modificarile care intra in vigoare de la 1 iulie 2012?

Aflati care sunt noile exceptii de la plata contributiilor sociale din CD-ul:

"Noile reglementari privind contributiile in 2012">>>

Tichete de masa acordate unui salariat cu contract de munca cu timp partial

Conditiile de acordare de catre angajatori a tichetelor de masa sunt cele prevazute de Hotararea Guvernului nr. 5 din 14 ianuarie 1999 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 26 din 25 ianuarie 1999.

Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea si nu pot considera utilizat mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucrata din luna pentru care s-a efectuat distribuirea.

Numarul de tichete utilizate de un salariat intr-o luna este cel mult egal cu numarul de zile lucratoare in care este prezent la lucru in unitate si nu poate depasi numarul de zile lucrate, potrivit art. 11, stabilit de angajator.

Potrivit art. 35 din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 5 din 14 ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cum sa gestionati corect informatiile si forta de munca din organizatia dvs.

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

  • ORDIN nr. 2.845 din 25 iulie 2012 pentru stabilirea domeniilor prioritare in care se organizeaza programe de formare pentru functionarii publici care ocupa functii publice generale de conducere si executie, precum si functii publice specifice asimilate acestora
    EMITENT: AGENTIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 571 din 10 august 2012 Clic aici!

Sunteti nevoit sa delegati si detasati angajati in Romania sau in alte tari din intreaga lume?

Beneficiati doar acum de materia legislativa comentata, plus 57 de trucuri si sfaturi pentru a fi in deplina legalitate in cel mai recent produs Rentrop & Straton


Diurna Legala in Romania si Strainatate


57 de trucuri si sfaturi pentru a fi in deplina legalitate

CLICK AICI >>>


 


Acum puteti calcula impozitul pe salarii cu 67% mai rapid
11 aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru calculul facil si rapid al impozitului si contributiilor aferente

<<<Detalii AICI>>>
 


 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586