Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Persoanele imputernicite pentru completarea si transmiterea REVISAL

Obligatia infiintarii, completarii si transmiterii registrului general de evidenta a salariatilor catre inspectoratul de munca competent teritorial apartine persoanei fizice ori juridice ce are calitatea de angajator in sensul dispozitiilor art. 14 din Codul muncii, republicat, precum si entitatilor asimilate angajatorului in conditiile H.G. nr. 500/2011, modificata si completata, (sucursale, agentii, reprezentante, precum si orice alte unitati fara personalitate juridica carora le-a fost delegata competenta incadrarii personalului si a infiintarii registrului general de evidenta a salariatilor).

Atat angajatorii cat si entitatile asimilate acestora, in calitate de operatori de date cu caracter personal conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001, modificata si completata, deleaga indeplinirea acestor atributii unor persoane fizice ori juridice.

Persoana imputernicita sa completeze si sa transmita REVISAL pe seama angajatorului, poate fi atat un angajat al acestuia, cat ...

.....Cititi mai departe Detalii

Model de Contract Colectiv la nivel de unitate
 
Trebuie sa negociati contractul colectiv de munca la nivel de unitate si nu stiti de unde sa incepeti?
 
Va oferim acum un model de contract colectiv pe care il puteti negocia cu angajatii dvs.!
 
Atentie: chiar daca textul Codului muncii nu mai trateaza Contractul Colectiv de Munca si se face referire la o lege speciala, NEGOCIEREA CCM-ului la nivel de unitate ramane obligatorie!
 
Ati incercat sa negociati contractul colectiv de munca la nivel de unitate, iar angajatii nu doresc sa participe la negociere? Nu stiti ce clauze sa includeti in contract? Nu stiti de unde sa incepeti negocierea contractului colectiv de munca? Nu stiti care sunt ....citeste mai departe >>

Sporul pentru ore suplimentare

Intrebare: O intrebare legata de sporul de ore suplimentare: daca luna aceasta un angajat are un numar de ore suplimentare si luna viitoare realizeaza alt numar de ore suplimentare, ar trebui la fiecare sfarsit de luna, respectiv inceputul lunii urmatoare cand este gata statul de plata, sa fie introdusa in Revisal suma aferenta orelor suplimentare din stat? Care este data pe care ar trebui sa o trecem in Revisal, data la care este statul gata?

Raspuns: HG 500/2011 prevede la art. 3 alin. (2) lit. g) ca in registru se completeaza salariul, sporurile si cuantumul acestora.

La angajarea fiecarui salariat, conform art. 4 alin. (1) lit. a) din actul normativ mentionat, cuantumul sporurilor se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

Conform art. 3 alin. (2) din HG 500/2011, orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) printre care regasim si cuantumul ...

.....Cititi mai departe Detalii Care este tratamentul fiscal al diurnei acordate directorilor care isi desfasoara activitatea in baza contractului de mandat?

In conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.

In prezent, potrivit art. 21 alin. (1) lit. e) din Codul fiscal, cheltuielile de transport si cazare in tara si in strainatate, efectuate de catre salariati si administratori, precum si pentru alte persoane fizice asimilate acestora sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri, indiferent daca angajatorul realizeaza profit sau pierdere.

In acest sens, ultimele dispozitii de modificare si completare a Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal vin sa precizeze sfera de cuprindere a persoanelor pentru care societatea poate acorda diurna considerata deductibila la calculul profitului ...

.....Cititi mai departe Detalii

In sfarsit! A aparut UNICUL ghid de legislatia muncii dedicat bugetarilor!

Cum sa aplicati corect si sigur legislatia muncii in sectorul bugetar

 

 

 

<<< Citeste mai multe detalii AICI >>>


Stimate angajator,
 
Iata o situatie foarte des intalnita in domeniul relatiilor de munca: aveti un salariat pensionabil pe limita de varsta si doriti ca el sa-si continue activitatea in firma si dupa pensionare.
 
E o situatie aparent banala, dar care la o analiza mai atenta se observa ca ridica imediat cateva intrebari cu raspunsuri deloc evidente:
 
1) Care este data exacta la care ii inceteaza actualul contract de munca?

2) Noul contract pe care i-l incheiati salariatului dupa pensionare va fi pe perioada determinata sau nedeterminata?

3) Actualul contract poate cumva sa ...citeste mai departe >>Atentie: Noul Ghid de Salarizare conform Noului Cod fiscal

 
Asa cum stiti, Codul Fiscal s-a schimbat de la 1 iulie! Au aparut o serie de modificari privind Salarizarea, Deducerile, Contributiile Sociale etc.
 
Cum acordam deducerea personala unui salariat mutat de la un angajator la altul in aceeasi luna? 
 
Cum acordam deducerea personala unei salariate care isi reia activitatea dupa efectuarea concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani incepand cu 15 ale lunii? 
 
Cum stabilim corect nivelul salariului - in functie de nivelul pregatirii salariatului sau de nivelul cerintelor postului? 
 
Cum procedati in cazul cresterii retroactive a nivelului contributiilor sociale? 
 
Mai este posibila cumularea unui contract de munca si a unei conventii civile la acelasi angajator? 
 
Ce contributii trebuie sa platiti in cazul primelor acordate salariatilor 
 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586