Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Obligatiile angajatorului la desfiintarea locului de munca


Conform art. 67 din Codul muncii , salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.

In sectorul privat, modalitatea de acordare a salariilor compensatorii nu este reglementata de lege. Astfel, cuantumul platilor compensatorii, data acordarii, alte conditii de acordare se stabilesc prin colectiv de munca. Chiar daca Codul muncii nu prevede in mod expres apreciem ca acordarea platilor compensatorii poate fi stabilita si pin contractul individual de munca situatie in care conditiile de acordare se stabilesc prin acest contract. Totodata, consideram ca nimic nu impiedica angajatorul sa acorde salariatilor concediati si alte compensatii decat cele prevazut in contractul individual de munca si in contractul colectiv de munca (CCM).

Insa, dreptul la plati compensatorii se stabileste ...

.....Cititi mai departe Detalii


Toata legislatia in vigoare privind managementul afacerii pe care o conduceti - acum si aici!
Disponibila doar cu 1 singur click!

 

LEGIS PLUS Managementul Afacerilor - singurul soft legislativ ce aduna intr-un singur loc INTREAGA legislatie specifica mediului de afaceri!
 

<<<Detalii aici>>>


Contractul de adaptare profesionala: Munca prestata naste dreptul la plata salariului


Vom urmari, prin cele ce urmeaza, in ce conditii angajatul nu poate avea initiativa incetarii contractului de munca dupa un curs sau o perioada de formare profesionala. De asemenea, fiind vorba despre adaptare profesionala, vom vedea cum se stabileste cuantumul maxim al sumei pe care angajatul o datoreaza angajatorului in cazul in care pleaca inainte de termenul stabilit. Mai exact, se va stabili daca aceasta suma poate fi egala cu salariul si alte drepturi primite de salariat timp de un an, perioada in care a fost instruit 100% din timpul de lucru.

Raspuns:
Potrivit dispozitiilor art. 198 alin. (1) din Codul muncii , salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.

Anterior modificarii Codului muncii prin Legea 40/2011, initiativa denuntarii contractului de munca era ...

.....Cititi mai departe Detalii

Aparitii legislative in domeniul muncii


In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 453/455/457 din 6 iulie au fost publicate o serie de acte normative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 457

Hotararea nr. 34 din 6 iulie 2012 privind stabilirea obiectului si a datei referendumului national pentru demiterea Presedintelui Romaniei.

Legea nr. 112 din 4 iulie 2012 pentru modificarea si completarea art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Decretul Presedintelui Romaniei nr. 461 din 3 iulie 2012 privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor ...

.....Cititi mai departe Detalii

 

 
1. Dosarul personal al salariatului – informatii importante pentru alcatuirea corecta a acestuia, informatii privind arhivarea legala a actelor, prezentarea in fata organelor de control, sanctiuni legate de acest dosar
2. Regulamentul Intern – importanta acestuia pentru angajator, obligatii ce revin angajatorului, dar si angajatului, modalitati de completare si modificare, sanctiuni
3. Angajarea in munca – informatii complete despre recrutare, selectie, documente necesare angajarii, medicina muncii, instruirea la locul de munca
4. Contractul Individual de Munca – esentialul despre incheierea, executarea, incetarea, si efectele CIM
5. Modele si formulare – sectiunea care cuprinde fise de post, fise de evaluare a competentelor angajatilor, fise de evaluare a riscurilor specifice activitatii de transport, modele de Regulament Intern adecvate profilului de activitate transporturi, modele de Contract Individual de Munca si acte aditionale
 

 


 

Specialistii te ajuta acum sa-ti creezi propriile proceduri si politici contabileIata cateva lucruri importante de care trebuie sa tii cont:
1. Specificul activitatii tale, in speta comertul, determina alegerile tale privind alcatuirea acelor proceduri si politici contabile de care ai nevoie. Acestea trebuie sa tina cont de:

• Tipul de comert pe care il desfasori
• Structura patrimoniului propriu activitatii tale de comert
• Modul in care se evalueaza stocurile si miscarea marfurilor
• Contabilitatea unitatii tale de comert (cu amanuntul, cu ridicata, marfuri vandute cu plata in rate, comert intern, comert extern, import etc)

2. De corectitudinea acestor proceduri si politici contabile depinde evolutia financiara a firmei in care lucrezi. Deoarece ele reflecta substanta economica a evenimentelor si tranzactiilor si nu doar forma lor juridica.

 

AFLA DETALII AICI >>>>

 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

   yahoo messenger   email        facebook  twitter  linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

   flux rss   arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

  Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586