Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Certificatul medical. Conditie de validitate a CIM. VIDEO


Referitor la criteriile care atrag nulitatea CIM, ce se intampla daca se semneaza contractul de munca, iar programarea la medicul de medicina muncii se petrece in maxim urmatoarele 2 saptamani.

Prin urmare fisa de aptitudini ajunge la angajator cu 2 saptamani dupa incheierea CIM.

In aceasta situatie, contractul este nul?

Va invitam sa urmariti filmarea pentru solutiile oferite de specialistii www.portalcodulmuncii.ro

Raspuns: Potrivit art. 27 alin. (1) din Codul muncii , o persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.

Examenul medical la angajare in munca se realizeaza in conformitate cu ...

.....Cititi mai departe Detalii


Toata legislatia in vigoare privind managementul afacerii pe care o conduceti - acum si aici!
Disponibila doar cu 1 singur click!

 

LEGIS PLUS Managementul Afacerilor - singurul soft legislativ ce aduna intr-un singur loc INTREAGA legislatie specifica mediului de afaceri!
 

<<<Detalii aici>>>


Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata


Intrebare: In cazul in care un salariat incadrat pe pozitia de functionar public sau personal contractual se afla in concediu fara plata timp de o luna sau 3 luni, concediul de odihna i se va acorda doar pentru timpul efectiv lucrat in acel an, sau se va lua in calcul si perioada de conceidu fara plata?

Raspuns: In cazul personalului contractual durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca, respectand legea si prevederile contractelor colective aplicabile. Concediul de odihna, potrivit prevederilor art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, se acorda proportional cu activitatea desfasurata efectiv intr-un an calendaristic. Conform dispozitiilor art. 25 din HG 250/1992 republicata in M.Of. nr. 118 din 13 iunie 1995, salariatii din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare au dreptul la concedii ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cerere pentru compensarea repausului saptamanal lucrat?


Conform prevederilor art. 137 alin. 1-3 din Codul muncii republicat, repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica. Daca acest repaus nu poate fi acordat, din motive intemeiate, in zilele de sambata si duminica, putand prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern. Intr-o astfel de situatie salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Astfel, activitatea desfasurata in zilele de repaus saptamanal se compenseaza cu timp liber corespunzator, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, cat si cu plata unui un spor la salariu, al carui cuantum este stabilit prin ...

.....Cititi mai departe Detalii

Specialistii te ajuta acum sa-ti creezi propriile proceduri si politici contabileIata cateva lucruri importante de care trebuie sa tii cont:
1. Specificul activitatii tale, in speta comertul, determina alegerile tale privind alcatuirea acelor proceduri si politici contabile de care ai nevoie. Acestea trebuie sa tina cont de:

• Tipul de comert pe care il desfasori
• Structura patrimoniului propriu activitatii tale de comert
• Modul in care se evalueaza stocurile si miscarea marfurilor
• Contabilitatea unitatii tale de comert (cu amanuntul, cu ridicata, marfuri vandute cu plata in rate, comert intern, comert extern, import etc)

2. De corectitudinea acestor proceduri si politici contabile depinde evolutia financiara a firmei in care lucrezi. Deoarece ele reflecta substanta economica a evenimentelor si tranzactiilor si nu doar forma lor juridica.

 

AFLA DETALII AICI >>>>

 


 

 
Ghid Complet englez-roman pentru angajatorii din Romania!

Ghidul te calauzeste pas cu pas, intr-un proces complet si complex, fara sa mai cheltuiesti bani pe la avocati si consultanti! In plus, iti dezvaluie si secrete care te feresc de mici-mari greseli, care pot fi fatale in lupta cu Inspectoratul Teritorial de Munca!

Mai multe DETALII AICI >>>
 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586