Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Reorganizarii firmei - cum gestionam Contractele de Munca?

In cazul unui transfer de salariati de la o societate la alta, noua societate trebuie sa le faca noi contracte de munca? Sau sunt valabile cele de la societatea anterioara si se face un act aditional prin care se consemneaza transferul?”

...detalii aici >>

Care este procedura ce trebuie urmata in cazul concedierii angajatilor unei sucursale avand in vedere hotararea actionarilor pentru desfiintarea sucursalei? Precizez faptul ca la data deciziei pentru desfiintarea sucursalei, o parte din angajati sunt in concediu medical.”


...detalii aici >>

“In cazul in care o societate fuzioneaza cu alta (prin absorbtie), conform carui articol din Codul muncii se inchid contractele de munca pe societatea absorbita?”

...detalii aici >>

 


Salariatul POATE refuza semnarea unui act aditional


Intrebare:
Daca un salariat refuza semnarea unui act aditional in care sunt incluse obiectivele individuale de performanta? Obiectivele sunt exprimate cantitativ, postul ocupat de salariat fiind caracaterizat prin vanzarea de produse, iar este remunerat cu un anumit procent din vanzarile realizate. Salariatului i se pot aduce la cunostinta, printr-o notificare scrisa, obiectivele individuale de perforamanta? Art. 40 din Codul Muncii poate reprezenta temeiul legal pentru demararea procedurii de necorespundere profesionala, in cazul in care salariatul nu isi atinge obiectivel de performanta?

Raspuns:
Asa cum prevede art. 40, litera f) din Codul muncii republicat, stabilirea obiectivelor de performanta individuala si a criteriilor de evaluare a realizarii acestora reprezinta un drept al angajatorului. Ca urmare, obiectivele de perfoanta si criteriile pe baza carora aceastea vor fi evaluate vor fi cuprinse in Regulamnetul intern, asa cum prevede art. 242 ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ce nereguli a scot la iveala controlul efectuat de MMFPS la Casa de Pensii?


Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Muncii, in perioada 24 aprilie – 4 mai 2012 o echipa a Corpului de Control al ministrului a efectuat o verificare a activitatii Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP) pentru cercetarea aspectelor semnalate in raportul de control al Curtii de Conturi, precum si pentru constatarea modului de remediere a deficientelor sesizate de catre aceasta institutie. De asemenea, demararea acestei actiuni de control a fost decisa si ca urmare a stirilor si comentariilor publicate de mass–media, referitoare la recuperarea de catre CNPP a indemniza