Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Cei mai sexy barbati din lume - vezi galeria FOTO


Voi cine credeti ca merita sa fie "privit" cel mai mult din lista de mai jos?

Lasati-ne un comentariu cu "preferinta" dvs si vom "dezvolta" subiectul :).

PS: noi inca ne mai uitam la Jensen Ackles, chiar daca nu e numarul 1.

45. Eric Bana

Nascut pe 9 august 1968, Eric Bana a intrat in clasamentul cu cei mai sexy barbati pentru ca arata bine, joaca la fel de bine si este un mare amator de curse de masini. Este insurat din 1997 si are doi copii... familist convins.

44. David Craig

Cel mai nou James Bond este un actor echilibrat caruia succesul nu i s-a urcat la cap - nu face fite si nici nu are aere de vedeta, lucru care il face si mai sexy decat ceilalti colegi actori. De altfel, ochii albastri, privirea scrutatoare, trasaturile usor aspre si accentul britanic fac parte din farmecul sau si sunt irezistibile.

43. Michael C. Hall, faimosul Dexter

42. Mario Lopez, cunoscut din serialul Salvati de clopotel!, este un actor cu ...

.....Cititi mai departe Detalii

Jurnalul Doamnei de la HR - Cu mainile la vedere


Acum ca lumea e tot mai tumultuoasa, mi se pare tot mai clar ca oamenii s-au schimbat major... Au devenit mai acizi, mai grabiti sa reactioneze si sa protesteze, caci bine stiti noile stiri. Tocmai de aceea am decis sa va povestesc despre dilemele de zi cu zi, fie ca esti om de HR sau angajat.

Ma uitam zilele trecute prin companie si am fost placut surprinsa sa vad persoane tot mai frumos si profesionist imbracate. Da, mi-ar fi placut sa am la interviu o tanara asa draguta si aranjata. Alti colegi sunt neglijenti, fie din doleanta, fie e o neglijenta studiata (am inteles ca se poarta acum). Daca doar tinuta ar conta, poate ca lucrurile ar fi mai simple... partial.

Asadar, intr-o intreaga serie de recrutare dezlantuita, am avut ocazia sa vad noua perspectiva a tinutei, iar aici nu ma refer strict la haine, cat si la postura implicata. In anii anteriori am putut observa cu usurinta diverse corelatii intre personalitatea unei persoane si stilul sau vestimentar. Unii incearca sa ...

.....Cititi mai departe Detalii

Sinteza Saptamanii
ANOFM: Nota informativa privind COR 2012

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) reaminteste ca incepand cu 2012 se aplica o Noua Clasificare a Ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere). Aceasta a fost aprobata prin Ordinul comun al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Institutului National de Statistica nr. 1.832//856/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 561, din 8 august 2011.

Conform noii clasificari, ocupatiile vor fi grupate astfel: .....Cititi mai departe Detalii

 
Atentie! Reducere de 50% fata de pretul standard! Platiti doar acum 99.19 lei fata de pretul standard de 199.19 lei!

Oferta valabila doar pentru abonatii Rentrop & Straton

 

Drepturi de autor. Optiunea de impunere

Intrebare:
Platitorul venitului are obligatia in temeiul art. 52 alin. (1) lit.a si alin. (2) lit.a din Codul Fiscal sa calculeze, retina si vireze un impozit in cota de 10% aplicat la venitul brut pentru venituri din drepturi de autor - venituri din activitati independente. Acest impozit este declarat in formularul 112 la numarul (611).

In cazul in care titularul venitului solicita retinerea unui impozit de 16% acesta va fi declarat in formularul 112 la numarul (690), iar odata cu declaratia anuala de venit global nu va mai beneficia de cheltuielile forfetare deoarece s-a retinut un impozit final.

Care este solutia optima pentru ambele parti?

Raspuns: .....Cititi mai departe Detalii

ANOFM: Angajarea tinerilor in baza Legii uceniciei

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a publicat mai multe informarii cu privire la oportunitatile oferite tinerilor prin intrarea in vigoare a modificarilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, aprobate prin HG nr. 234/2006. Noile dispozitii au in vedere facilitarea obtinerii unei calificari pentru tinerii cu varsta intre 16 si 25 de ani, nevoiti sa se adapteze unui context economic din ce in ce mai dificil. .....Cititi mai departe Detalii CIM cu timp partial. Repartizare program de lucru

Intrebare:
O societate doreste sa se asigure ca va incheia in mod corect contractele de munca in ceea ce priveste programul de lucru inegal. Cum va fi inregistrat, asadar, in contractul de munca (la durata muncii - repartizarea programului de lucru) salariatul care va presta un program de 8 ore zi timp de 2 zile pe saptamana si cum se va stabili dreptul la concediu de odihna?

In conditiile in care aceste zile sunt sambata sau duminica, este societateta obligata sa asigure si un spor corespunzator cu activitatea prestata?

Raspuns: .....Cititi mai departe Detalii

VIDEO: Externalizarea activitatii Cauza serioasa a concedierii

Este considerata legala si temeinica masura concedierii determinata de desfiintarea locurilor de munca aferente unui intreg serviciu/ departament, motivat de faptul ca activitatea interna aferenta departamentului va fi externalizata catre un prestator de servicii?

In caz afirmativ, care sunt documentele si aspectele relevante care trebuie sa rezulte din aceste documente, astfel incat angajatorul sa poata invoca si proba necesitatea unei astfel de masuri?

Va invitam sa urmariti filmarea .....Cititi mai departe Detalii

Zilele libere pentru evenimente deosebite

Intrebare:
Exista o lege care mentioneaza zilele libere platite pentru evenimente familiale deosebite? Conform art. 147 din Codul Muncii, evenimentele famililale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin LEGE, contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern. Daca prin regulamentul intern si prin contractul colectiv de munca aplicabil nu au fost stabilite zile libere pentru evenimente deosebite, exista o lege care sa oblige la acordarea acestor zile libere?

Raspuns: .....Cititi mai departe Detalii

Drepturile de autor conform OUG 117/2010

- care sunt conditiile in care se platesc drepturi de autor;
- care este metoda prin care se determina veniturile impozabile din drepturi de autor;
- care sunt efectele negative pentru platitori si beneficiari;
- care sunt obligatiile fiscale din punct de vedere al contributiilor pentru drepturi de autor;
- care sunt diferentele intre veniturile realizate ocazional si cele realizate in mod repetitiv;
- care sunt noile sanctiuni prevazute in normele metodologice.


Mai multe detalii aici >>>
Care este continutul dosarului de cercetare?

Cercetarea evenimentelor se finalizeaza cu intocmirea unui dosar, care trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele elemente:

- opisul actelor aflate in dosar;
- procesul-verbal de cercetare;
- nota de constatare la fata locului, care va fi incheiata imediat dupa producerea evenimentului de catre: .....Cititi mai departe Detalii

Ce sunt culorile de securitate si care este semnificatia lor

Culoarea de securitate este culoarea careia i se atribuie o semnificatie de securitate specifica.

ROSU:

- Semnal de interdictie in cazul atitudinilor periculoase
- Oprire, oprire de urgenta, evacuare
- Identificarea si localizarea materialelor si a echipamentelor de prevenire si stingere a incendiilor

GALBEN/GALBEN-ORANGE: .....Cititi mai departe Detalii

Ghidul Practic de Salarizare 2012 - Conform Noului Cod Fiscal
 
- Noua Legislatie in vigoare este analizata si explicata -
 
Va puteti baza pe informatiile pe care le contine, pentru ca este realizat de o echipa de autori cu care s-ar mandri orice editor si orice firma de consultanta: specialisti practicieni cu bogata experienta in Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii sau in Inspectoratul Teritorial de Munca. Ei stiu cum trebuie interpretat fiecare cuvant din legislatie. Ei stiu cum trebuie aplicate Ordonantele de Urgenta date peste noapte, ale caror norme metodologice intarzie cu anii.
 
...detalii click aici >>>

VIDEO: Atribuirea numerelor de identificare a CIM

Contractele individuale de munca. Dosarul personal al salariatului

Fiecarui contract sau act aditional la contract i se aloca un numar unic de inregistrare.

Intrebarile mele sunt :
Aceste numere, pentru ca sa fie unice, curg in contiunare indiferent de anul fiscal ? Adica nu incep anul fiscal din nou cu numarul 1?

Care este baza legala, care stabileste modul de organizare al registrului, in care se evidentiaza documente de personal ?

Va invitam sa urmariti filmarea .....Cititi mai departe Detalii

Proiect de lege privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a publicat, spre dezbatere, proiectul de Lege privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale. Actul normativ reglementeaza procesul de evaluare, certificare, monitorizare si control pentru asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale. Prevederile prezentei legi se aplica tuturor serviciilor sociale, precum si furnizorilor de servicii sociale, publici si privati, care functioneaza pe teritoriul Romaniei.

Proiectul contine informatii referitoare la: .....Cititi mai departe Detalii

In perioada de suspendare elementele CIM nu se modifica

Intrebare:
Un salariat si-a facut cerere de concediu fara salariu pentru lunile ianuarie-februarie, a fost transmis REVISALUL cu perioada suspendata, fara majorarea salariului conform HG 1225/2011.

Cum se poate corecta in REVISAL situatia?

Raspuns: .....Cititi mai departe Detalii

Ghidul Angajatorului din Transporturi, Constructii si Comert


Cele 3 Ghiduri destinate angajatorului din constructii, comert si transporturi concentreaza in cuprinsul lor informatii utile si comentarii privind reglementarile Codului muncii legate de:
 
- Regulamentul Intern
- Dosarul personal al salariatului ...detalii aici >>
- Angajarea in munca
- Contractul individual de munca ...detalii aici >>
- Modele si formulare in HR

 
Asa cum stiti, modelele gata intocmite si gata de printat, conform Codului Muncii, sunt conforme cu articolul ...

.....Cititi mai departe Detalii


Aplicarea sanctiunii disciplinare de ordin pecuniar

Potrivit art. 248 alin. (1) din Codul muncii , republicat, sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt: .....Cititi mai departe Detalii


Special pentru dumneavoastra!

REDUCERI de inceput de an!


Numai ACUM, toate produsele de Legislatia Muncii, Resurse Umane si Securitate si Sanatate in Munca sunt sub 100 de lei!

Atentie: Aceasta oferta este valabila in urmatoarele 48 de ore!

Cititi mai jos Lista cu Top 15 Produse de Legislatia Muncii votate de specialisti pentru 2012!

Alegeti produsele dorite si beneficiati de reduceri substantiale de sfarsit de an.

Platiti mai putin de 100 de lei pentru fiecare!

107 Modele si Formulare Vitale in Resurse Umane


Modele de decizii ale angajatorului

Diurna Legala in Romania si Strainatate

Managementul Resurselor Umane - Eficienta, Rentabilitate, Profit!

Contractul Individual de Munca. Ghid Complet

Totul despre pontaj si programul de lucru

CD Motivarea Resurselor Umane

Ghidul Angajatorul din Transporturi

Ghidul Angajatorul din Comert

Ghidul Angajatorul din Constructii

Ghid Practic de Salarizare

Ghid practic de Evaluare a Riscurilor

CD Apararea Impotriva Incendiilor

Angajat si Angajator - drepturi legale si drepturi inventate

33 de solutii manageriale si juridice sigureDetalii Aici >>>

 


 

67 de teste special construite pentru selectia angajatilor


MOTIVATIE

Chestionar pentru motivatie
Interpretare

APTITUDINI

Aptitudini tehnice
Vedere spatiala
Analiza fizica
Intelegere verbala
Deductie numerica
Observare
Analiza critica

PERSONALITATE

Chestionar pentru personalitate
Interpretare
Succesul

CALCULE NUMERICE SI LOGICA

Calcule si logica
Matrice numerice


GANDIRE LATERALA

CREATIVITATE

Forme imaginare
Logica creatoare
Imaginatie
Solutii creatoare

MEMORIE

Identificare
Ordine cifre
Recunoastere
Intrebare

INTELIGENTA EMOTIONALA

Agitat sau relaxat
Extravertit sau introvertit
Optimist sau pesimist
Increderea in sine
Dur sau blandMai multe detalii aici >>>

 


 

33 de solutii aduse de modificarile esentiale din Legislatia Muncii
+
7 false solutii stipulate in Codul Muncii


1. Contractele de munca pe perioada determinata – solutia noua, de citit printre cuvinte

2. Prelungirea CIM determinat peste perioada maxima – o solutie sugerata chiar de catre Guvern  Detalii aici >

3. Criteriile de evaluare – o diferenta nesesizata si solutia corecta

4. Neactualizarea COR – problema si solutia  Detalii aici >

5. Control de la ITM si imposibilitatea prezentarii documentelor. Cum au evitat unii dosarul penal Detalii aici >

6. Inregistrarea CIM inainte de inceperea raporturilor de munca – etape multesi solutii pentru evitarea amenzilor din trei legi

7. Fisa postului – devenita atotputernica? Depinde de cine intreaba  Detalii aici >

8. Stabilirea normelor de munca – cum vrea angajatorul, nu cum vor sindicatele

9. Munca prin agent de munca temporara (“leasing-ul de personal”): solutii noi, extrem de flexibile Detalii aici >

10. Mai este o solutie ca angajatorul sa apeleze la agent de munca temporara, caruia ii plateste si comision, daca are la dispozitie varianta contractului de munca pe perioada determinata? Detalii aici >

11. Interpretarea inteligenta a legii ne lasa bani in buzunar

12+12`. Solutii pe care le ia NUMAI angajatorul in caz de reducere a activitatii

13. .... si solutia combinata  si inteligenta Detalii aici >

14+15. Perioada de proba in doua solutii inlantuite

16. Incetarea contractului de munca pe parcursul perioadei de proba – clarificari aduse de lege  Detalii aici >

17+17`. Cumulul de functii la acelasi angajator. Dincolo de dispute: solutii argumentate!Click aici pentru detalii >>>

 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586