Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

OG nr.11/2011 privind castigul salarial mediu brut. Alte decrete aprobate


Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 13 octombrie a.c., urmatoarele decrete:

Legi promulgate:

- Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.11/2011 privind utilizarea indicatorului de referinta castigul salarial mediu brut in actele normative din domeniul muncii si protectiei sociale

- Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.11/2011 privind utilizarea indicatorului de referinta castigul salarial mediu brut in actele normative din domeniul muncii si protectiei sociale;

- Decret pentru ...

.....Cititi mai departe Detalii

Lucratori frontalieri aflati in somaj total


Dispozitiile aplicate in cazul persoanelor care nu au resedinta in statul in care lucreaza se supun unui regim special. Astfel, urmatoarele prevederi sunt valabile in cazul lucratorilor frontalieri:

- ca lucrator frontalier aflat in somaj total, trebuie sa solicitati prestatii de somaj in statul de resedinta. Desi nu ati platit contributii institutiei din statul dumneavoastra de resedinta, veti primi prestatiile ca si cum ati fi fost asigurat acolo in ultima perioada de angajare. Daca valoarea prestatiilor de somaj depinde de salariul sau de venitul profesional anterior, institutia care va acorda prestatiile va efectua calculul pe baza salariului sau a venitului profesional perceput efectiv in statul membru in care ati lucrat.

- daca doriti sa va cautati un loc de munca atat in statul in care ati lucrat cel mai recent, cat si in statul de resedinta, puteti - ca pas suplimentar - sa ...

.....Cititi mai departe Detalii

Piata muncii din strainatate: 5.000 de romani au gasit loc de munca


Anul acesta nu au mai primit indemnizatie de somaj circa 5.200 de romani care au reusit sa obtina un loc de munca in strainatate, potrivit datelor furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Astfel, in primele opt luni ale anului in curs, aceasta indemnizatie de somaj nu a mai fost acordata unui numar de  5.275 persoane, din care 2.723 femei, care au ocupat locuri de munca in strainatate in diverse domenii.

Conform statisticilor ANOFM, au existat si cazuri in care indemnizatia de somaj nu a fost acordata deoarece persoanele care ar fi trebuit sa beneficieze de acesti bani au refuzat un loc de munca sau nu au fost de acord sa urmeze un curs de formare profesionala. Numarul celor care se regasesc in una din cele doua situatii este de 1.141.

In total, circa 73.000 de romani au ...

.....Cititi mai departe Detalii

Noile Norme de Protectia Muncii

Comentate si explicate de specialisti !

Ofera angajatilor tai protectia muncii de care au nevoie!

Atinge-ti scopul: zero accidente si zero amenzi! Acum poti!

CD-ul Ghid practic de protectia muncii iti ofera Legea 319/2006 comentata si explicata, formulare utile, instructiuni proprii... totul despre protectia muncii: