Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

107 Modele si Formulare Vitale in Resurse Umane


O echipa de reputati specialisti cu o vasta experienta in legislatia muncii si in resurse umane au realizat un CD cu ajutorul caruia munca dvs. se simplifica cu viteza unui click. Gasiti intr-un singur loc: modele, formulare, chestionare, teste, liste de control, sfaturi si recomandari conform prevederilor din Codul muncii..
 
- Regulamentul intern perfect intocmit;
 
-  Contractul Individual de Munca; Detalii Aici
 
-  Contractul Colectiv de Munca;
 
-  Evaluarea performantelor Detalii Aici
 
Ce aveti de facut pentru a avea toata documentatia solicitata de catre inspectorii de munca in conformitate cu prevederile din Codul muncii? Deschideti programul, dati click pe formularul dorit, completati rapid si corect avand la dispozitie modele si sfaturi de completare, apoi Print.
 
Cele 107 Modele si Formulare contin, fiecare in parte, detalii despre...

.....Cititi mai departe Detalii


SINTEZA SAPTAMANII - CELE MAI CITITE ARTICOLE DE LEGISLATIA MUNCII

 

REVISAL: Actele pentru obtinerea parolei


Solicitarea si obtinerea parolei pentru transmiterea on-line a registrului conform HG nr. 500/2011:

1. Obtinerea parolei de catre angajatori se face la sediul ITM in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, in baza prezentarii urmatoarelor documente:

a) solicitarea ...

.....Cititi mai departe Detalii


Fisa postului, atasata contractului de munca, poate fi cel mai important criteriu de evaluare a performantei profesionale!
 
Asigurati-va ca fisele dvs. de post sunt complete, corect intocmite si in concordanta cu COR
 
Detalii aici >>>


Declaratia 112 - Erori de validare


Conform Instructiunilor de lucru ale Formularului 112 (butonul „INSTRUCTIUNI DE COMPLETARE), la completarea acestui formular se executa urmatorii pasi:

INCARCARE date Anexa nr. 1 (angajator):

- se ...

.....Cititi mai departe Detalii


REVISAL 2011: Inregistram si concediile fara plata efectuate pana la 1 august?


Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca actele aditionale si concediile fara plata din perioada 01.01.2011-31.07.2011 trebuiesc inregistrate in REVISAL.

Raspuns: In perioada ianuarie – iulie 2011 au fost aplicabile dispozitiile HG 161/2006.

Astfel, in conformitate cu ...

.....Cititi mai departe Detalii


Aveti acum toate documentele necesare activitatii de HR, conform Codului Muncii 2011
 
Treceti cu brio peste un control al ITM numai cu

"107 Modele si Formulare Vitale in Resurse Umane"
 
Click aici pentru detalii >>>


Tatal este in concediu paternal. Mama beneficiaza de reducerea programului cu 2 ore, pentru alaptare?


Intrebare: Poate beneficia de reducerea programului cu 2 ore o persoana al carei sot se afla in concediu de crestere a copilului?

Raspuns: Potrivit art. 17 din OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii sunt obligati sa ...

.....Cititi mai departe Detalii


Sanctiune disciplinara: reducerea salariului de baza. Contributiile sociale raman la fel?


Intrebare: In situatia in care se sanctioneaza de exemplu cu retinere 10% din salariu, un angajat pe o luna (sanctiunea este in conformitate cu regulamentul, procedura, etc )se diminueaza si contributiile angajat si angajator proportional , sau contributiile se datoreaza la salarul realizat (inclusiv sanctiunea)?

Raspuns: Potrivit art. 160 din Codul muncii salariul cuprinde ...

.....Cititi mai departe Detalii


Concedierea salariatei dupa revenirea din CCC


Una dintre situatiile prevazute de Codul muncii, in care angajatorul nu poate dispune concedierea salariatilor este concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.

In acest sens, art 60 lit. e) din acest act normativ stabileste ca ...

.....Cititi mai departe Detalii


Trebuie sa fiti la curent cu faptul ca, potrivit noii legi:
 
- Nu mai exista interdictii la concediere daca unitatea se dizolva
- Liderii de sindicat pot fi concediati dupa ce mandatul li se incheie
- Concedierea reprezentantilor salariatilor devine posibila pentru orice motiv
- Pentru concedierea colectiva selectia salariatilor se face mai intai pe baza criteriilor de performanta si abia apoi, in caz de egalitate, pe baza unor criterii sociale
- Reinfiintarea posturilor, intr-o companie care a operat concedieri colective, nu mai conduce la obligativitatea reangajarii salariatilor concediati decat daca posturile sunt reinfiintate intr-un termen de 45 de zile.
 
Aflati mai multe detalii >>>


Ce se intampla cu un salariat care are contractul suspendat in cazul transferului unitatii


Art. 173 alin. (1) din Codul muncii dispune ca salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.

Conform alin. (2) al aceluiasi articol, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi ...

.....Cititi mai departe Detalii


Prestatii de somaj si prestatii de boala. Domenii vizate de securitatea sociala


Dispozitiile UE din domeniul coordonarii securitatii sociale se aplica legislatiei

nationale (1) privind:

- prestatiile de boala, prestatiile de maternitate si prestatiile de paternitate echivalente, accidentele de munca, bolile profesionale;

- prestatiile de ...

.....Cititi mai departe Detalii


Inspectia Muncii: Ce trebuie sa stie o firma despre serviciile de completare REVISAL


Readucand in discutie o nota asupra REVISAL, Inspectia Muncii a informat in aceasta perioada angajatorii cu privire la implementarea sistemului de completare si transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor prin incheierea de contracte prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca

Asa cum este prevazut si in art.2 alin.6 din H.G.500/201 1 privind registrul general de evidenta a salariatilor, angajatorii pot ...

.....Cititi mai departe Detalii

Noul Revisal: Conditionat de semnatura electronica?


Chiar daca registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) urma sa inlocuiasca utilizarea cartilor de munca, noul sistem prezinta o serie de neconcordante care amana astfel inlocuirea cartilor tradionale prin introducerea noii aplicatii de inregistrare electronica a salariatilor.

Asa cum a precizat si Nicolae Bratu, seful Inspectiei Muncii, Revisal-ul ramane astfel pentru moment un instrument de ...

.....Cititi mai departe Detalii


Tipuri de formare profesionala


Formarea profesionala a adultilor cuprinde: formarea profesionala initiala si formarea profesionala continua, organizate prin alte forme decat cele specifice sistemului national de invatamant.

Formarea profesionala initiala asigura pregatirea in vederea dobandirii competentelor profesionale minime necesare pentru obtinerea unui loc de munca.

Formarea profesionala continua este ...

.....Cititi mai departe Detalii


Ce contributii se platesc pentru veniturile obtinute din drept de autor?


Din punct de vedere fiscal, veniturile din drepturi de proprietate intelectuala sunt venituri realizate din valorificarea drepturilor industriale, cum ar fi: inventii, mai putin realizarile tehnice, know-how, marci inregistrate, franciza si altele asemenea, recunoscute si protejate prin inscrisuri ale institutiilor specializate, precum si a drepturilor de autor, inclusiv a drepturilor conexe dreptului de autor. Veniturile de aceasta natura se ...

.....Cititi mai departe Detalii


Dreptul la indemnizatia de somaj dupa revenirea din CCC


Una dintre conditiile necesare pentru ca o persoana sa beneficieze de indemnizatie de somaj este conditia stagiului de cotizare. Referitor la aceasta conditie, art. 34 alin. (1) lit. a) din Legea 76/2002, somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.

Conform alin. (1 indice 2) al aceluiasi articol, pentru persoanele incadrate cu contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare prevazut la alin. (1) lit. a) se ...

.....Cititi mai departe Detalii


Gata cu problemele de salarizare!
De-acum incolo, nicio greseala,
nicio rectificativa si nicio amenda!

Ghid practic de Salarizare 2011 in conformitate cu Noul Cod al Muncii
 
Aici gasiti toate modificarile începând cu 1 ianuarie 2011 - Noua Lege a pensiilor, OUG 158/2005, Legea 76/2002, Legea 95/2006, OUG 148/2005, noua OUG 111/2010, Codul muncii si, mai nou, toate modificarile din domeniul salarizarii aduse de OUG 117/2010. Totul in conformitate Cu NOUL COD AL MUNCII.
 
Va puteti baza pe informatiile pe care le contine, pentru ca este realizat de o echipa de autori cu care s-ar mandri orice editor si orice firma de consultanta: specialisti practicieni cu bogata experienta in Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii sau in Inspectoratul Teritorial de Munca.

Ei stiu cum trebuie interpretat fiecare cuvant din legislatie. Ei stiu cum trebuie aplicate Ordonantele de Urgenta date peste noapte, ale caror norme metodologice intarzie cu anii. Ei raspund fara ezitare oricarei intrebari legate de:

 
* avantaje in natura

* tratementul veniturilor asimilate salariilor

* contributii sociale obligatorii inclusiv cele reglementate în Codul fiscal cu 1 ianuarie 2011


*tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete de vacante

* calculul salariilor

>> DETALII CLICK AICI <<

 


 

REVISAL
Ghid Practic conform Codului Muncii 2011


Aflati

Ce este REVISAL
Cine are obligatia infiintarii REVISAL si cine, nu. Conditii
Cum se completeaza formularul Registrului de Evidenta a Salariatilor  Detalii aici
Care sunt datele obligatorii ce trebuie sa se regaseasca in REVISAL  Detalii aici
Cum se modifica o inregistrare gresit inserata. Exemple practice
Intructiuni de folosire a softului pus la dispozitia angajatorului de catre Inspectia Muncii  Detalii aici
Cum se completeaza REVISAL cu ajutorul programelor electronice proprii angajatorilor
Conditii privind structura si formatul fisierului aferent registrului electronic care trebuie transmis la Inspectia Muncii

Descoperiti:

Cum se transmite legal REVISAL la Inspectia Muncii. HG 161/2006 si HG 37/2010
Care sunt termenele de transmitere a regsitrului in format electronic  Detalii aici
Modalitati acceptate de transmitere
Semnatura electronica a angajatorului  Detalii aici
Contraventii. Studii de caz
Cuantumul amenzilor acordate pentru nerespectarea legislatiei...

Mai multe detalii aici >>>

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586