Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

In fiecare zi, BusinessDiscount.ro va aduce oferte fara concurenta cu reduceri la produse sau servicii adresate segmentului de afaceri din Romania!

Oferta Speciala:

595 de lei fata de 832 de lei pentru a va rezerva participarea la Seminarul National de Legislatia Muncii, organizat de Rentrop&Straton!

Click Aici pentru detalii...

 


Studiu de caz: Inregistrarile in noua versiune Revisal pentru salariatul detasat


Valabil la 19.09.2011

In urma schimbarilor aduse de noul Revisal, nelamuririle au privit si conditiile modificate de HG 500/2011 aferente procedurilor de inscriere in registru atat a operatiunilor de detasare, cat si a celor de suspendare a contractului individual de munca din cauza detasarii. De asemenea, data fiind situatia analizata prin prezentul studiu de caz, se va stabili si daca in perioada detasarii este obligatorie intocmirea deciziei de suspendare CIM.

Conform art. 45 din Codul muncii, detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

Detasarea se dispune in scris, prin actul unilateral al angajatorului (decizie) pe o perioada de cel mult 1 an. Pe durata detasarii, in baza art. 52 alin. (1) lit. d) din ...

.....Cititi mai departe Detalii


Cei mai cinstiti din lume: angajatii romani prefera firmele care actioneaza etic


Daca printre principalele motivatii ale angajatului se numara un salariu motivant si conditii avantajoase de munca, trebuie stiut ca banii nu ii determina pe angajatii romani sa isi desfasoare activitatea de la locul de munca intr-un mod mai putin cinstit.

Un sondaj realizat in ceea ce priveste companiile care nu actioneaza etic arata ca peste jumatate dintre angajatii romani nu ar fi de acord sa accepte un job intr-una dintre aceste companii, indiferent de pachetul salarial oferit sau de oportunitatile de dezvoltare profesionala.

In continuare, raportul arata ca unul din zece respondenti ar fi de acord sa lucreze intr-o companie ale carei activitati sunt mai putin etice numai daca salariile ar fi suficient de mari incat acest aspect sa poata fi trecut cu vederea. Acelasi procent de angajati ar accepta un loc de munca intr-o astfel de companie, declarand insa ca ar incerca sa aduca o schimbare.

Exista insa si un procent de 25% reprezentat de angajatii care au marturisit ...

.....Cititi mai departe Detalii

Spionajul industrial nu da roade in Romania: doar 2% dintre angajati vand secretele firmei


Sondaje recente intocmite in domeniul resurselor umane arata ca foarte putini angajati romani si-ar trada compania pentru care lucreaza. Mai exact, in urma datelor colectate de rapoarte, s-a constatat ca doar 2% dintre angajatii romani au vandut informatii confidentiale din cadrul companiei sau au intermediat o astfel de scurgere de informatii.

Daca in cazul altor tari spionajul industrial sau furnizarea la un nivel mai redus a informatiilor de serviciu reprezinta activitati care determina companiile mari sa aplice strategii complexe de combatere si prevenire, in Romania lucrurile par sa se situeze la polul opus.

Aceasta diferenta uriasa este sustinuta de faptul ca 82% dintre angajatii romani sunt de parere ca nu este etic sa vanda informatii secrete din companie, in vreme ce 10% din totalul respondentilor au declarat ca aceste informatii nu ar putea fi vandute deoarece nu sunt valoroase pentru alte firme similare de pe piata.

Un procent foarte redus, de 3%, este ...

.....Cititi mai departe Detalii

Fisa de evaluare are grija de banii tai!

CD-ul 47 Modele de fise de evaluare a angajatilor iti pune la dispozitie modele de fise eficiente in evaluarea profesionala a angajatilor din domenii ca:
 

Resurse umane

Servicii:

- asigurari
- constructii
- medicale
- transport
- productie
- juridice

Financiar-contabilitate

Invatamant-cercetare

Marketing-vanzari
 

Difera fisa de evaluare specifica domeniului de resurse umane de fisa de evaluare a lucratorului din marketing - vanzari? Desigur! Spre exemplu, fisa de evaluare a angajatul angrenat in activitatea unui birou de evidenta personala nu va contine criteriul de "inovativitate". Nesemnificativ pentru el, devine un criteriu vital pentru marketerul care in permanenta trebuie sa imagineze noi tipuri de campanii prin care sa-si vanda produsele sau sa-si fidelizeze clientii.

Alcatuieste-ti propria fisa de evaluare!   Corecta, completa si documentata!  

CD-ul 47 Modele de fise de evaluare este instrumentul care te ajuta sa realizezi o evaluare competenta a salariatilor tai.

 

Click Aici pentru mai multe informatii...

   
 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586