Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Ultima Ora

 

Sulfina Barbu, noul ministru al Muncii


Presedintele Traian Basescu a semnat decretele privind revocarea lui Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii si numirea Sulfinei Barbu la conducerea Ministerului Muncii, juramantul urmand a fi depus luni de catre aceasta.

Discutia privind preluarea portofoliului Muncii de catre Sulfina Barbu ...

.....Cititi mai departe Detalii


Studiu de caz: Stabilirea conditiilor similare pentru angajatii cu CIM pe perioada determinata si cei temporari


Valabil la 12.09.2011

Chiar daca legea prevede in mod clar sa nu fie create discriminari intre angajatii temporari si cei angajati cu CIM pe perioada determinata, exista situatii in care angajatorii exercita abuzuri si incalca drepturile angajatilor temporari sau invers. Trebuie insa stiut ca acest fapt poate fi evitat atunci cand angajatorul isi cunoaste obligatiile pe care le are de indeplinit fata de un salariat cu CIM pe perioada determinata sau in calitate de utilizator de munca temporara.

Se considera ca in situatia data este relevanta definitia agentului de munca temporara ca fiind societatea comerciala, autorizata de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, care pune provizoriu la dispozitia utilizatorului personal calificat si/sau necalificat, pe care il angajeaza si il salarizeaza in acest scop.

In schimb, salariatul temporar este persoana incadrata la un angajator agent de munca temporara, pus la dispozitia unui utilizator pe durata necesara, in vederea ...

.....Cititi mai departe Detalii

Studiu de caz: Acordarea sporurilor in functie de munca in zilele de repaus saptamanal si munca suplimentara


Valabil la 13.09.2011

O societate acorda salariatilor care lucreaza in weekend o zi de recuperare in urmatoarele 60 de zile. Este societatea obligata sa acorde si spor de weekend? De asemenea, pentru deplasarile facute de salariati in weekend, aceeasi societate acorda diurna si o zi de recuperare. Se va acorda spor de weekend si in aceasta situatie? In plus, vor fi aceste operatiuni inscrise obligatoriu in Revisal?

Trebuie precizat ca o astfel de situatie prezinta o confuzie intre munca suplimentara si munca in zilele de repaus saptamanal. Astfel, pentru eliminarea oricaror neclaritati, trebui precizat ca munca suplimentara, munca in zilele de repaus saptamanal si munca in zilele de sarbatoare legala sunt notiuni distincte tratate in mod diferit de Codul muncii.

In ceea ce priveste munca suplimentara, art. 120 alin. (1) din Codul muncii stabileste ca, munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara. Astfel, munca ...

.....Cititi mai departe Detalii

Studiu de caz: Formarea profesionala la initiativa salariatului si suspendarea CIM


Valabil la 14.09.2011

Formarea profesionala se poate desfasura in functie de mai multe conditii impuse de angajator sau alese de persoana care doreste sa urmeze sesiunea de pregatire. Pentru a analiza raporturile firmei cu angajatul in aceasta perioada, se va da ca exemplu un angajat care doreste sa efectueze un stagiu de pregatire intr-o alta tara pe o perioada de 3 luni de zile, urmand ca dupa finalizarea acestui stagiu sa revina in tara si, implicit, in cadrul firmei. Se va vedea astfel ce modificari va suporta CIM si care vor fi procedurile de care va tine societatea cu privire la inregistrarile din Revisal.

In baza art. 196 din Codul muncii, participarea la formare profesionala poate avea loc la initiativa salariatului sau a angajatorului. In cazul in care participarea la formare profesionala a fost initiata de angajator, salariatul va beneficia, pe toata durata formarii profesionale, de toate drepturile salariale detinute (art. 197 alin. (2) din Codul ...

.....Cititi mai departe Detalii

Mituri despre promovarea brandurilor pe Facebook


Pare usor sa promovezi o companie pe Facebook, creezi un profil, pui cateva imagini, cateva informatii si incepi sa partajezi continut. Dar aparentele sunt inselatoare. Exista cateva reguli care trebuie urmate pentru a avea succes. Ba mai mult, exista si cateva mituri. Iata-le.

Mitul 1: Mai multe "Like"-uri inseamna angajament

Desi e foarte bine ca brandul sa beneficieze de cat mai multe "like"-uri, in realitate, lucrurile nu sunt atat de simple. Angajamentul real al fanilor nu se castiga usor si nici nu sta in cateva aprecieri razlete. Profilul brandului trebuie sa merite ca cineva sa-si "piarda" timpul urmarindu-i campaniile, lansarile, promotiile. Ideea este ca, in mai putin de un minut, utilizatorul poate da "like" unui brand, sa completeze un formular oarecare si, intre timp, sa mai arunce un ochi si peste noile fotografii ale prietenilor postate pe Facebook. Deci, important este sa il faci sa revina asupra ...

.....Cititi mai departe Detalii


Cine este regele web-ului?


Da, probabil v-ati saturat sa tot auziti vorbindu-se despre el. Si nu, nu este Google, cel mai valoros brand al lumii. Regele internetului, asa cum a fost acesta stabilit in urma unui studiu Nielsen, este Facebook.

E adevarat, datele oferite de Nielsen fac referire la SUA, dar asta nu le face mai putin importante, dat fiind faptul ca numarul utilizatorilor de aici reprezinta cam 13% din cei peste 2 miliarde de internauti existenti la nivel mondial.

Potrivit datelor, americanii aloca site-ului Facebook mai mult timp decat oricarei alte pagini web, mai exact, 53.5 miliarde de minute pe luna. Spre comparatie, pe site-uri ca Blogger, Twitter sau LinkedIn, americanii petrec 723 milioane de minute pe luna, respectiv 565 si 325 milioane de minute. Pe de alta parte, Yahoo, cel de-al doilea intre cele mai populare branduri, beneficiaza doar de jumatate din atentia Facebook (17,2 miliarde de minute), iar uriasul Google "abia" aduna ...

.....Cititi mai departe Detalii


Protectia persoanelor incadrate in munca


Contractul Individual de Munca


- Incheierea CIM
- Executarea CIM
- Modificarea CIM
- Suspendarea CIM
- Incetarea CIM
- Modele de CIM: pe durata nelimitata (norma intreaga), pe durata determinata, part-time, la domiciliuMunca prin agentii de munca temporara

- Conditiile de infiintare si de autorizare
- Functionarea
- Imbunatatirea securitatii si sanatatii la locul de munca pentru salariati
- Ocuparea temporara a fortei de munca din randul somerilor pentru dezvoltarea comunitatilor locale
- Raspunderea contraventionalaInspectia muncii

- Fapte sanctionate contraventional in domeniul Relatiilor de munca
- Procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor
- Activitatea de Evidenta a Muncii la ITM
- Activitatea de inregistrare si evidenta a contractelor colective de munca
- Registrul general de evidenta a salariatilor
- Procedura de intocmire si inmanare a adeverintelor si a certificatelorConflicte de munca

- Dreptul angajatilor de a declansa conflicte colective de munca
- Concilierea conflictelor colective de munca
- Medierea si arbitrajul
- Greva
- Conflictele individuale de munca
- Sanctiuni


Autorizatia de Munca

- Incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei
- Autorizatia de munca
- ContraventiiAlte forme de munca

- Exercitarea unor activitati cu caracter ocazional
- Care este procedura de exercitare a unor activitati cu caracter ocazional
- Care sunt activitatile care pot fi prestate de zilieri
- Utilizarea fortei de munca a lucratorilor zilieri
- Impozitarea zilierilor
- Conventiile civile
- Contractele de prestari servicii
- Contractul de mandat/administrare
- Persoana fizica autorizata
- Intreprinderea familialaModele de contracte si conventii

- Contractul de ucenicie
- Contractul de voluntariatDetalii Aici...


 

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586