Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Oferta Speciala:
20% reducere la achizitionarea softului legislativ online LEGIS BUSINESS - Unicul Soft Legislativ - online pentru a fi accesat ORICAND pe internet!

Beneficii:


Cu Legis Business aveti acces DE ORIUNDE si, mai ales, ORICAND la:

Toata Legislatia Romaniei + Actualizata la zi (chiar si actele nerepublicate);
Toate Modelele de Contracte, actiuni in justitie, contestatii, plangeri, cereri, reclamatii, procuri etc;
COR actualizat 2011, CAEN actualizat 2011, CPSA actualizat 2011, CPV actualizat 2011;
Toate Dictionarele Explicative necesare la birou: roman, latin, juridic, de drept civil, de drept al muncii, de drept international al afacerilor, bancar, asigurari etc;
Toate Definitiile si abrevierile standard care se regasesc in legislatia romaneasca;
Toate Anunturile pentru Achizitii publice din Monitorul Oficial partea a-VI-a;
EuroLegis - Legislatia europeana corelata cu legislatia romana.


Click Aici pentru mai multe detalii!

 In fiecare zi, BusinessDiscount.ro iti aduce oferte fara concurenta cu reduceri la produse sau servicii adresate segmentului de afaceri din Romania!

Oferta Speciala:   630 de lei Discount, doar azi, pentru un abonament pe 12 luni la PortalFiscalitate.ro!
Consultanta personalizata la cel mai bun pret! Beneficiaza ACUM de reducerea de 30%!  

Beneficii:


Acces la o baza de date cu peste 4.570 de intrebari si raspunsuri!
Consultanta din partea a 47 de experti in fiscalitate si contabilitate!
Informatii specializate oricand si din orice locatie!
Acces la formatul audio al fiecarei intrebari si al fiecarui raspuns din portal!
Consultanta personalizata cu posibilitatea de a adresa 240 de intrebari pe an!
Consultanta telefonica de 2 ori pe luna
Ai acces la informatii specializate 24 de ore pe zi, 7 zile din 7


Click Aici pentru mai multe detalii!

 


Studiu de caz: Procedura de completare a datelor in REVISAL


Valabil la 2.09.2011

Care sunt, in concret, datele care se vor trece in Registrul General de Evidenta a Salariatilor? In ceea ce priveste modificarile legate de tipul contractului, vor fi inscrise in registru si mentiuni referitoare la perioada determinata/nedeterminata a acestuia? De asemenea, alte aspecte pe care societatile doresc sa le dezbata se refera la datele de initiere a Revisalului si la pastrarea celor doua registre atat in formatul tiparit, cat si in cel electronic.

In primul rand, in art. 34 din Codul muncii este prevazuta obligatia fiecarui angajator de a infiinta registrul de evidenta a salariatilor. Obligatia angajatorilor de a completa Registrul general de evidenta a salariatilor in format tipizat a fost stabilita la data de 14 martie 2003, data intrarii in vigoare a H.G. nr. 247/ 2003.

H.G. nr. 247/2003 privind intocmirea si completarea registrului de evidenta a salariatilor care prevedea intocmirea acestui registru in format tipizat a fost abrogata ...

.....Cititi mai departe Detalii

Studiu de caz: Certificarea ITM-ului si acordarea adeverintei privind vechimea in munca


Valabil la 6.09.2011

O societate a avut un angajat in cadrul unitatii in perioada 2008 - septembrie 2011. Aceasta persoana nu are carnet de munca. Astfel, la incetarea contractului individual de munca, angajatorul ii elibereaza adeverinta de vechime. Va trebui aceasta adeverinta vizata la ITM Bucuresti, in conditiile in care aceasta persoana nu are carnet de munca?

In temeiul art. 34 alin.(5) si art.40 alin. 2 lit. h) din Codul muncii, la solicitarea salariatului angajatorul are obligatia sa elibereze acestuia o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata atat anterior datei de 01 ianuarie 2011, cat si ulterior acestei date.

Astfel, in conformitate cu dispozitiile art. 34 alin.(5) din Codul muncii, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Aceste dispozitii se ...

.....Cititi mai departe Detalii

Studiu de caz: Procedura de inregistrare a actelor aditionale la CIM


Valabil la 7.09.2011

Deoarece la nivelul societatilor comerciale exista in continuare unele nelamuriri cu privire la posibilitatea de a detine un registru intern care sa contina istoricul inregistrarii contractelor si modificarii acestora, vor trebui facute cateva modificari prin care sa fie clarificata aceasta situatie. Ar trebui precizat inca de la inceput ca nu exista reglementari legislative care sa oblige la pastrarea unui astfel de registru, diferit de Revisal. In consecinta, va fi exemplificata procedura de inregistrare a actelor aditionale la CIM avandu-se in vedere legislatia actuala.

Asfel, se reaminteste faptul ca nu exista reglementari legale care sa stabileasca obligatia intocmirii unui registru intern pentru inregistrarea contractelor individuale de munca si a actelor aditionale. Daca angajatorul intocmeste un astfel de registru, alegerea modalitatii de inregistrare a documentelor ii apartine.

Este insa firesc ca, in cazul in care o societate decide sa ...

.....Cititi mai departe Detalii

China contraataca: Apple polueaza


Apple este nevoit sa se apere in fata acuzatiilor ca ar fi incalcat normele de mediu in China, scrie CNN. Intr-un raport intitulat "Cealalta fata a Apple II", o coalitie a catorva ONG-uri chineze active in domeniul apararii mediului inconjurator detaliaza asa-zisa poluare produsa de lantul de furnizori ai Apple, printre acestea numarandu-se acele companii care produc parti componente pentru iPhone si iPad.

Raportul de 46 de pagini furnizeaza si harti care arata plasamentul a peste 20 de furnizori suspectati si confirmati, dar si fotografii si descrieri ale daunelor produse asupra mediului inconjurator si a comunitatilor locale.

"Apple este implicat in asigurarea celor mai inalte standarde de responsabilitate sociala in ceea ce priveste intreg lantul de furnizori", a declarat Apple intr-un e-mail trimis miercuri organizatiilor care au facut acuzatiile.

ONG-uri au realizat si un filmulet pe care l-au postat pe ku6.com, un site chinez de popularizare ...

.....Cititi mai departe Detalii


Curcubeul suprins in sapte ipostaze senzationale cu un iPhone


Toata lumea iubeste curcubeul. Pe langa faptul ca este un fenomen spectaculos, este insotit de o magie aparte care a facut diverse culturi sa creeze adevarate mitologii in jurul sau. Incasii credeau despre curcubeu ca este un dar de la Zeul Soare, iar arabii il priveau ca pe o tapiterie cereasca tesuta de vantul ce batea dinspre sud. Si exemplele pot continua.

1. Curcubeul din Hawaii pozat de Allyson Ota

Acesta este un curcubeu care leaga cele doua parti ale Canalului Waikiki. Sugereaza un pod peste ape.

2. Curcubeul dublu pozat de Dirk Dallas

Poza a fost facuta la Roswell, New Mexico. A fost o imagine cu totul iesita din comun, incat oamenii au deviat de pe drumul pe autostrada pentru a face poze, declara fotograful.

3. Curcubelul pozat de ...

.....Cititi mai departe Detalii


Intocmeste acum Regulamentul Intern care te apara cel mai bine

Cu ajutorul celor 37 de Modele salvatoare de Regulament Intern!

Acestea sunt:

1. Regulament intern pentru activitatea de cultivare a cerealelor, plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase (CAEN rev. 2 0111)
2. Regulament intern pentru activitatea de cultivare a legumelor si a pepenilor, a radacinoaselor si tuberculilor (CAEN rev. 2 0113)
3. Regulament intern pentru activitatea de cultivare a fructelor arbustilor fructiferi, capsunilor, nuciferilor si a altor pomi fructiferi (CAEN rev. 2 0125)
4. Regulament intern pentru activitatea de cultivare a condimentelor, plantelor aromatice, medicinale si a plantelor de uz farmaceutic (CAEN rev. 2 0128)
5. Regulament intern pentru activitatea de crestere a ovinelor si caprinelor (CAEN rev. 2 0145)


6. Regulament intern pentru activitatea de crestere a pasarilor (CAEN rev. 2 0147)
7. Regulament intern pentru activitatea de silvicultura si alte activitati forestiere (CAEN rev. 2 0210)
8. Regulament intern pentru activitatea de fabricare a produselor din carne (inclusiv din carne de pasare) (CAEN rev. 2 1013)
9. Regulament intern pentru activitatea de fabricare a produselor de morarit (CAEN rev. 2 1061)
10. Regulament intern pentru activitatea de fabricare a biscuitilor si piscoturilor; fabricare a prajiturilor si a produselor conservate de patiserie (CAEN rev. 2 1072)

11. Regulament intern pentru activitatea de fabricare a berii (CAEN rev. 2 1105)
12. Regulament intern pentru activitatea de fabricare a articolelor tehnice si industriale din textile (CAEN rev. 2 1396)
13. Regulament intern pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza (CAEN rev. 2 2110)
14. Regulament intern pentru activitatea de fabricare a cimentului (CAEN rev. 2 2351)
15. Regulament intern pentru activitatea de metalurgie a aluminiului (CAEN rev. 2 2442)


16. Regulament intern pentru activitatea de fabricare a aparatelor electrocasnice (CAEN rev. 2 2751)
17. Regulament intern pentru activitatea de dezvoltare (promovare) imobiliara (CAEN rev. 2 4110)
18. Regulament intern pentru lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor (CAEN rev. 2 4211)
19. Regulament intern pentru activitatea de comert cu ridicata a fructelor si legumelor (CAEN rev. 2 4631)
20. Regulament intern pentru activitatea de comert cu amanuntul a painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate (CAEN rev. 2 4724)

21. Regulament intern pentru activitatea de comert cu amanuntul a textilelor, in magazine specializate (CAEN rev. 2 4751)
22. Regulament intern pentru activitatea de comert cu amanuntul a produselor cosmetice si de parfumerie, in magazine specializate (CAEN rev. 2 4775)
23. Regulament intern  pentru activitatea de comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete ale altor produse (CAEN rev. 2 4789)
24. Regulament intern pentru activitatea de transport rutier de marfuri (CAEN rev. 2 4941)
25. Regulament intern pentru baruri si alte activitati de servire a bauturilor (CAEN rev. 2 5630)


26. Regulament intern pentru activitatea de arhitectura (CAEN rev. 2 7111)
27. Regulament intern pentru activitatea de asistenta medicala generala (CAEN rev. 2 8621)
28. Regulament intern pentru activitatea de intretinere si reparare a autovehiculelor (CAEN rev. 2 4520)
29. Regulament intern pentru lucrari de tamplarie si dulgherie (CAEN rev. 2 4332)
30. Regulament intern pentru activitatea de fabricare a produselor din beton pentru constructii (CAEN rev. 2 2361)

31. Regulament intern pentru lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale (CAEN rev. 2 4120)
32. Regulament intern pentru lucrari de foraj si sondaj pentru constructii (CAEN rev. 2 4313)
33. Regulament intern pentru activitatea de comert cu amanuntul de piese si accesorii pentru autovehicule (CAEN rev. 2 4532)
34. Regulament intern pentru activitati ale cluburilor sportive (CAEN rev. 2 9312)
35. Regulament intern pentru activitatea de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal (CAEN rev. 2 6920)
36. Regulament intern pentru activitatea de comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun (CAEN rev. 2 4711)
37. Regulament intern pentru activitatea de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea (CAEN rev. 2 7112)


Click Aici pentru detalii!
 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586