Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Top 3 articole de specialitate ale saptamaniiBusinessDiscount.ro iti prezinta Oferta Zilei:

Click Aici!

 Studiu de caz: Inregistrarea in Revisal a suspendarii contractului individual de munca


In ceea ce priveste completarea registrului de evidenta a salariatilor, angajatorul va trebui sa cunoasca temeinic modalitatea de inregistrare a suspendarilor in cadrul registrului mentionat. Aceasta situatie este insa valabila si pentru persoanele desemnate sau imputernicite in vederea completarii si transmiterii Revisal. Ca studiu de caz, va fi supusa dezbaterii situatia suspendarilor intrate in vigoare inainte de 01.08.2011, in ceea ce priveste inregistrarea in Revisal.

Potrivit dispozitiilor art. 3 si 4 ale HG 500/2011, completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor contractului individual de munca se face dupa cum urmeaza:

a) la angajarea fiecarui salariat, se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;

- elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetatenia si tara de provenienta - Uniunea ...

.....Cititi mai departe Detalii

Studiu de caz: Completarea sporului pentru ore suplimentare in Revisal


In ceea ce priveste inregistrarea in Revisal a sporului pentru ore suplimentare, noua aplicatie a registrului creeaza o serie de nelamuriri care privesc acordarea sporurilor care se calculeaza in functie de numarul de ore efectuate, proportional cu numarul acestora. Astfel, cum poate fi cuantificata suma de inscris in Revisal in cazul unui astfel de spor?

Referitor la metoda de calcul a salariului, aceasta suma cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri. Salariul de baza este elementul principal si fix al salariului ce nu poate fi mai mic decat salariu minim pe economie si se stabileste pentru fiecare salariat in raport de o multitudine de factori cum ar fi: calificarea, importanta, complexitatea atributiilor de serviciu, etc.

Sporul la salariu de baza reprezinta un element accesoriu si variabil al salariului care se acorda in functie de conditiile in care se presteaza munca.

Sporul reprezinta un ...

.....Cititi mai departe Detalii

Studiu de caz: Completarea Revisal si modificarea locului de munca la sucursala


Se ia drept analiza cazul unei societati care si-a deschis un punct de lucru fara personalitate juridica, cu precizarea ca acest punct de lucru are aceeasi denumire si acelasi CUI ca si sediul social. Pentru trei salariati se va face schimbarea locului de munca de la sediul social la noul punct de lucru. Va trebui aceasta noua locatie sa fie inregistrata in Revisal? De asemenea, ce modificari vor trebui efectuate in cazul celor trei salariati in ceea ce priveste actele care sa demonstreze ca le-a fost schimbat locul de munca?

In ceea ce priveste modul in care se va proceda, conform dispozitiilor art. 2 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratului teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.

Salariatii trebuie inregistrati in ...

.....Cititi mai departe Detalii

Secrete pe care compania la care lucrezi nu ti le va spune niciodata


Ei bine, sa fim sinceri, unele s-ar putea sa-ti fie deja familiare. Cum ar fi faptul ca este absolut esential sa ai o relatie buna cu seful, asta daca vrei sa fii avansat. Dar Cynthia Shapiro, autoarea unei carti care se cheama "Corporate Confidential", ne spune ca exista secrete bine pastrate de companie. De exemplu, pregatiti-va, exista liste negre ale angajatilor, adica lista celor care vor fi primii dati afara.

1. Liste negre Departamentul de resurse umane are ca obiectiv, printre altele, si indepartarea angajatilor nedoriti, in timp ce compania este protejata din punct de vedere legal. Acesti angajati primesc sarcini imposibile cu termene limita nerealiste.

Semne ca va gasiti pe lista: simti ca esti invizibil, asuprit, prost platit si menit a esua. Seful pare a nu te baga in seama in aceeasi masura in care o face cu ceilalti colegi.

2. Compania te incurajeaza sa pastrezi echilibrul intre viata personala si cea profesionala. Cand, intr-un sfarsit, ...

.....Cititi mai departe Detalii

De ce (sa) iubim reclamele


Reclamele. Acele concentrate de mesaje, evidente ori subliminale, in care sta ascunsa istoria unui produs, a unui brand, a unei lumi. Idei ce nasc idei, dorinte si imbolduri. Cum se face ca le indragim?

Semintele publicitatii au fost sadite in lume pe vremea Egiptului Antic. Se spune ca primele reclame a aparut pe pereti si pe papirus. Ele au evoluat odata cu timpul si odata cu noi, insa publicitatea moderna s-a nascut abia la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Si de atunci, ea a incetat sa mai fie un scop in sine, devenind deopotriva mijloc, un mijloc de a transmite ganduri, trairi, semne de intrebare.

In cei peste 2.000 de ani de existenta, reclamele au migrat de la simplu la complex, de la formal la informal, de la traditional la modern, de la materiale conventionale la suporturi neobisnuite. Au urmat trendul vremurilor, avand grija sa nu le scape nimic din evolutie, nici la nivel tehnologic, nici la cel ideatic. Au patruns in toate mediile, ...

.....Cititi mai departe Detalii

CONTRACT DE MUNCA SAU CONVENTIE CIVILA?

Care te avantajeaza?

Orice eroare in acte conduce la nulitatea lor. Acte lovite de nulitate = munca la negru.

Cunoasterea atenta a legislatiei muncii te ajuta sa-ti protejezi interesele.

Iti punem la dispozitie un instrument de lucru esential pentru activitatea ta: UNICUL CD de pe piata informatiilor legislative ce contine date complete si actuale despre formele de angajare legale.

A APARUT CD-ul CONTRACTE DE MUNCA, CONVENTII CIVILE SI ACTIVITATI CU CARACTER OCAZIONAL!

 Click Aici pentru detalii...


 

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586