Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Studiu de caz: Dispozitiile care reglementeaza concediul de maternitate

Valabil la 29.08.2011

Informarea cu privire la concediul de maternitate este importanta pentru persoanele in aceasta situatie pentru a se asigura ca nu li se incalca de catre angajator drepturile prevazute prin lege. O astfel de situatie este si cea a unei salariate care a informat angajatorul despre necesitatea de a intra in concediu de maternitate. In ce masura mai are aceasta angajata, pe perioada cat se va afla la locul de munca, dreptul la 2 ore/zi libere platite? In concret, care este legislatia privind maternitatea, tinandu-se cont de modificarile recente?

OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca a fost aprobata cu modificari prin Legea 25/2004. Astfel, potrivit art. 17 din OUG 96/2003, angajatorii ...

.....Cititi mai departe Detalii

Fii expert in negocieri cand e vorba de salariu

Cine nu-si doreste un salariu bine platit? In plus, cine nu-si doreste sa aiba parte de mariri de salariu? Daca exista angajati care sunt platiti ani de zile pe acelasi salariu, exista si adevarati negociatori care obtin majorari de salariu la care colegii lor nici nu sperau.

Unele dintre aceste strategii sunt aplicate si de cei care sustin un interviu de angajare. Una dintre cele mai intalnite tehnici este cea in care candidatul creeaza un moment de tacere dupa ce repeta intocmai oferta salariala facuta de angajator. Pentru a acoperi momentul de tacere, multi angajatori vor face o oferta mai buna.

Un candidat eficient se va pregati pentru interviu adunand informatii utile despre compania la care urmeaza sa se prezinte. Astfel, acesta va sti dinainte ce calitati sunt necesare si ce asteapta angajatorul de la el. In momentul in care se va prezenta ...

.....Cititi mai departe Detalii

IMM-urile cer anularea penalitatilor in caz de neplata a datoriilor din trecut

In aceasta perioada, IMM-urile cer Guvernului sa anuleze aplicarea de penalitati pentru neplata datoriilor la stat din perioada 2009-2010, in cazul firmelor care nu au mai inregistrat datorii inainte de declansarea crizei. Sumele datorate in prezent de aceste companii la bugetul de stat ajung a cateva sute de miliarde de lei.

In acest sens, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a declarat: "Sunt 20.000-30.000 de firme care inainte de criza nu au avut datorii la bugetul de stat. Din cauza crizei acestea au acum datorii, penalitatile sunt imense, nu se mai pot dezvolta, unele au murit deja, iar altele sunt pe moarte. Daca luam in calcul pentru fiecare dintre aceste firme penalitati pentru neplata datoriilor bugetare de 300-400 de milioane de lei vom vedea ca in total este vorba de sute de miliarde de lei".

Daca statul nu sterge aceste penalitati care se adauga datoriilor acumulate, firmele ...

.....Cititi mai departe Detalii

CD-ul 47 Modele de fise de evaluare a angajatilor iti pune la dispozitie modele de fise eficiente in evaluarea profesionala a angajatilor din domenii ca:

Resurse umane

Servicii

  • asigurari
  • constructii
  • medicale
  • transport
  • productie
  • juridice

Financiar-contabilitate

Invatamant-cercetare

Marketing-vanzari

 

 

Click Aici pentru detalii...

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586