Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Studiu de caz: Inregistrarea in Revisal in cazul modificarii locului de munca

Valabil la 22.08.2011

Gestionarea Revisal a devenit un subiect binecunoscut si dezbatut de nenumarate ori. Unele aspecte privesc si schimbarea locului de munca al unor angajati. Astfel, un salariat din cadrul unei societati cu delegari de competenta pentru completare, inregistrare si transmitere a REVISAL este transferat la alta entitate a angajatorului, respectiv suprastructura. Cum va fi inregistrata aceasta schimbare a locului de munca in Revisal? Va trebui incetat contractul de munca si incheiat un alt CIM la suprastructura?

Angajatorul poate fi o persoana fizica ori juridica in conformitate cu dispozitiile art. 10 din Codul muncii, republicat. Daca angajatorul este persoana juridica, atunci raportul de munca se stabileste intre persoana juridica si salariat. Asadar, subunitatile angajatorului care nu au personalitate juridica nu pot fi angajatori. Locul muncii este element al CIM, asa incat modificarea definitiva a acestuia ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ce tari au cei mai fericiti angajati si unde sunt oferite 41 zile de concediu pe an

Intr-un top al tarilor care ofera cele mai multe zile libere si un program de munca lejer, romanii nu ocupa unul dintre cele mai bune locuri. Acestia muncesc in medie 41,2 ore pe saptamana si au parte de cele mai putine zile de concediu din UE, doar 21. Prin comparatie, in Coreea de Sud sunt acordate 19 zile de concediu, in vreme ce sarbatorile legale sunt in numar de 15. Astfel, numarul total al zilelor libere este 34. Chiar daca beneficiaza insa de mai multe zile de concediu, acestia lucreaza in general si peste program.

La jumatatea topului se afla Marea Britanie cu un numar de 36 de zile libere, cu mentiunea ca, pe langa zilele legale de concediu, angajatii britanici mai pot lipsi de la munca (fara sa li se taie ziua de munca) si daca ...

.....Cititi mai departe Detalii

O lauda pe zi din partea sefului tine doctorul la usa

Daca uneori pe angajati ii ia durerea de cap in timp ce se afla la locul de munca, studii recente au aratat ca lauda si recunoasterea calitatilor profesionale la locul de munca pot imbunatati sanatatea salariatilor. Acest studiu a fost intocmit de Casa de asigurari de sanatate AOK (Allgemeine Ortskrankenkasse), cea mai mare casa de asigurari de acest tip din Germania

Studiul ar putea avea si rolul unei recomandari mai ales ca, in foarte multe situatii, angajatii nu primesc laude, nici chiar atunci cand au parte de realizari destul de mari din punct de vedere profesional. Directorul AOK, Helmut Platzer, considera ca si angajatii isi doresc sa primeasca laude din partea sefilor si sa simta ca munca lor in companie este apreciata de sefi.

Asa cum se mai arata in studiu, peste ...

.....Cititi mai departe Detalii

Legea sanctioneaza angajatorii cu amenzi de pana la 50.000 lei pentru nerespectarea reglementarilor privind transmiterea datelor din REVISAL si cu 8000 de lei pentru dosarele incomplete ale salariatilor.

ITM-ul, sprijinit de Politie, Jandarmerie si Garda financiara, verifica totul! Si amendeaza totul!

Cum va protejati?

Intocmirea Dosarului salariatului, baza informatiei din REVISAL, este la fel de strict reglementata si amendata de lege (HG 500/2011)


Alcatuiti acum, pentru fiecare dintre angajatii dvs., dosare fara cusur! Nu asteptati Amenzile!

Solutia: Dosarul personal al salariatului. Ghid practic!Va punem la dispozitie acum toate informatiile prevazute in lege, grupate, ordonate logic.

Materialul de pe CD-ul Dosarul personal al salariatului. Ghid practic contine toate datele necesare:

- Prevederi legale pentru componenta dosarului personal al salariatului

- Prevederi legislative privind fiecare tip de act in parte

- Prevederi legislative privind arhivarea in vederea pastrarii securizate a datelor

Click Aici si consultati Cuprinsul Lucrarii !

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586