Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Studiu de caz: Conditiile aferente prestatorului de servicii pentru transmiterea Revisal

Valabil la 24.08.2011

Gestionarea si transmiterea Revisal implica mai multe obligatii si conditii care vor trebui respectate de persoana imputernicita in vederea indeplinirii sarcinilor aferente registrului. In cazul in care prestatorul de servicii (transmitere Revisal) persoana juridica obtine avizul in acest sens de la ITM, cum se va proceda ulterior? In concret, ce conditii vor trebui indeplinite si ce acte vor fi depuse in acest sens?

Mentiuni privind prestatorii de servicii constand in completarea si transmiterea ReviSal, sunt facute de art. 2 alin. (6) - (11) din HG 500/2011. Astfel:
...

.....Cititi mai departe Detalii

Raport complet asupra transmiterii online a Revisal-ului prin portalul Inspectiei Muncii

Potrivit datelor oficiale cuprinse in actele normative referitoare la gestionarea Revisal, procedura de transmitere online se face dupa solicitarea si obtinerea de catre angajator a numelui de utilizator si a parolei, indiferent daca angajatorul presteaza serviciul de completare si transmitere a registrului sau are incheiat un contract de prestari de servicii, si activarea accesului la portalul Inspectiei Muncii http://itmonline.inspectiamuncii.ro

In ceea ce priveste obtinerea numelui de utilizator si a parolei, aceasta se face la sediul inspectoratului teritorial de munca in a carui raza teritoriala angajatorul isi are sediul sau domiciliul, in baza prezentarii urmatoarelor documente:

a) solicitare scrisa pentru eliberarea numelui de utilizator si a parolei;

b) imputernicire ...

.....Cititi mai departe Detalii

Unele companii iau in serios joaca de-a majorarea salariilor

Chiar daca in mod oficial salariile bugetarilor nu vor fi marite prea curand, in sistemul privat lucrurile par sa se indrepte mult mai repede. Astfel, potrivit unei analize in domeniu, salariile celor care sunt angajati la companiile private ar putea creste cu 4 pana la 7 procente in decursul anului, in functie de nivelul postului si de activitatea companiei.

De asemenea, referitor la salariile pentru nivelul de top si mid management, sunt asteptate cresteri medii de 5,5% pentru Romania, in vreme ce in Rusia sunt estimate majorari salariale de 9,8%. Cresterile pentru alte tari au diverse valori: Turcia (7,8%), Serbia (6%), insa peste Bulgaria (5%), Polonia (4%), Italia si Marea Britanie (3%), Germania, Grecia, Franta si Spania (2,5%).

Acelasi raport vine cu inca o veste buna: ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ultima Ora in Reteaua Manager.ro

 • Consultanta VIDEO: Revisal. Inscrierea salariilor
  Aplicatia informatica . Inscrierea salariilor. Fiind deja inregistrat la ITM inca de la inceputul folosirii revisalului si avand o parola mai este necesar sa ma mai inregistrez din nou? Unde gasesc noua versiune a revisalului care sa contina toate elementele prevazute de HG 500/2011? Va invitam sa urmariti filmarea pentru raspunsurile oferite de specialistii portalcodulmuncii.roClic aici!
 • Consultanta VIDEO: Obligativitatea cazierului judiciar la angajare
  In ce conditii este obligatoriu existenta cazierului juridic la dosarul de personal? Care sunt functiile la care se solicita cazierul juridic? Va invitam sa urmariti filmarea pentru raspunsurile oferite de specialistii portalcodulmuncii.roClic aici!

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

 • ORDIN nr. 7 din 5 august 2011 privind modificarea si completarea Ordinului Bancii Nationale a Romaniei nr. 8/2008 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila semestriala a institutiilor de credit, institutiilor financiare nebancare si a Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar
  EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 585 din 18 august 2011 Clic aici!
 • ORDIN nr. 191 din 12 august 2011 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 392/2009 privind aprobarea listei cu cheltuieli eligibile pentru proiectele finantate in cadrul Programului Operational pentru Pescuit 2007-2013
  EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 587 din 19 august 2011 Clic aici!
 • ORDIN nr. 1.918 din 25 iulie 2011 pentru aprobarea procedurii si actelor pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei, precum si a procedurii privind transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic
  EMITENT: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 587 din 19 august 2011 Clic aici!
 • PROCEDURA din 25 iulie 2011 si actele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei, precum si procedura privind transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic
  EMITENT: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 587 din 19 august 2011 Clic aici!
 • HOTARARE nr. 766 din 27 iulie 2011 pentru modificarea si completarea unor anexe la Hotararea Guvernului nr. 1.353/2001 privind atestarea domeniului public al judetului Ialomita, precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Ialomita
  EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 588 din 19 august 2011 Clic aici!

Legea sanctioneaza angajatorii cu amenzi de pana la 50.000 lei pentru nerespectarea reglementarilor privind transmiterea datelor din REVISAL si cu 8000 de lei pentru dosarele incomplete ale salariatilor.

ITM-ul, sprijinit de Politie, Jandarmerie si Garda financiara, verifica totul! Si amendeaza totul!

Cum va protejati?

Intocmirea Dosarului salariatului, baza informatiei din REVISAL, este la fel de strict reglementata si amendata de lege (HG 500/2011)


Alcatuiti acum, pentru fiecare dintre angajatii dvs., dosare fara cusur! Nu asteptati Amenzile!

Solutia: Dosarul personal al salariatului. Ghid practic!Va punem la dispozitie acum toate informatiile prevazute in lege, grupate, ordonate logic.

Materialul de pe CD-ul Dosarul personal al salariatului. Ghid practic contine toate datele necesare:

- Prevederi legale pentru componenta dosarului personal al salariatului

- Prevederi legislative privind fiecare tip de act in parte

- Prevederi legislative privind arhivarea in vederea pastrarii securizate a datelor

Click Aici si consultati Cuprinsul Lucrarii !

__________________

 

Atentie: Specialistii nostri au identificat 41 de modificari majore referitoare la CIM, analizand legislatia "arborescenta" pe care se bazeaza Contractul Individual de Munca!

ITM a declansat o campanie de controale pentru a verifica respectarea Ordinului 1616/02.06.2011!

Pentru a va pune la adapost, va anuntam ca a fost lansat:
"GHID COMPLET – Contractul Individual de Munca"!
GHIDUL, unic in Romania, contine 145 de pagini dedicate Exclusiv CIM-ului, asa cum il stabileste Codul Muncii 2011!


Click aici pentru toate detaliile despre continutul GHIDULUI COMPLET!

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586