Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Studiu de caz: Pensia anticipata partiala si incetarea contractului individual de munca


Pensia anticipata partiala si deciziile emise de Casa de Pensii reprezinta puncte de interes general. Astfel, va fi luat ca exemplu cazul unui angajat care a solicitat pensionarea anticipata partiala de la Casa de Pensii. Angajatorul a primit adresa din partea Casei de Pensii prin care se solicita decizia de incetare a activitatii pentru a putea sa introduca in plata pensia. Salariatul nu doreste sa mai beneficieze de pensie anticipata partiala, ci sa ramana in continuare salariat. In schimb, angajatorul nu mai doreste sa-l aiba ca angajat. Prin urmare, va fi obligat angajatorul sa il primeasca pe salariat daca acesta a contestat decizia de pensionare anticipata partiala la Casa de Pensii?

Conform art. 56 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data:

- indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;

- comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Din ce in ce mai multi angajati renunta la vacanta


Potrivit celor mai recente studii in domeniu, multi angajati de pe piata locala incep sa renunte la vacanta. Chiar daca isi iau concediu de odihna, acestia aleg sa isi petreaca acasa aceste zile, iar numarul celor care nu mai pleaca in vacanta in perioada concediului de odihna s-a dublat fata de anul trecut.

Datele arata ca aproximativ 21% dintre angajati renunta la concediu, in vreme ce 31% dintre acestia isi vor petrece concediul de odihna acasa. In plus, doar 24% din totalul angajatilor pleaca totusi intr-o excursie pe teritoriul Romaniei, in vreme ce numai 19% vor alege sa isi petreaca zilele de concediu de odihna in alta tara.

Prin comparatie, numarul celor care isi iau anul acesta concediu de odihna a crescut cu 30% fata de anul trecut cand circa 51% dintre angajatii romani au lucrat in timpul verii sau si-au petrecut timpul in cautarea altui job. In ceea ce priveste numarul angajatilor care isi vor petrece vacanta in strainatate, nu au fost inregistrate modificari ...

.....Cititi mai departe Detalii

De ce nu mai platesc firmele MBA-ul angajatilor


Din ce in ce mai putine companii platesc pentru dezvoltarea managerilor angajati. Doar 7% dintre firmele din Romania mai platesc astfel cursurile angajatilor si isi trimit managerii sa urmeze cursurile unui MBA, potrivit unui studiu comandat de HR Club, asociatia profesionistilor in resurse umane.

Analistii considera ca aceste programe de dezvoltare profesionala de tip MBA nu mai sunt prioritare in prezent, fapt la care contribuie si costurile destul de mari. In schimb, companiile aleg sa isi pregateasca angajatii prin programe mai ieftine.

Un astfel de MBA poate costa intre 10.000 si 95.000 euro, in functie de renumele universitatilor care ofera astfel de programe. Conform unui raport oficial, absolvirea unui astfel de MBA asigura venituri lunare de peste 2.700 euro pe luna.

Cele mai multe domenii de activitate in care pot lucra cei care finalizeaza cursurile unui program de MBA sunt numeroase, insa printre cele mai avantajoase din punct de vedere al veniturilor sunt ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

 • ORDIN nr. 1.832 din 6 iulie 2011 privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere)
  EMITENT: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 561 din 8 august 2011 Clic aici!
 • ORDIN nr. 856 din 11 iulie 2011 privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere)
  EMITENT: INSTITUTUL NATIONAL DE STATISTICA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 561 din 8 august 2011 Clic aici!
 • ORDIN nr. 2.382 din 3 august 2011 pentru completarea unor reglementari contabile
  EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 563 din 8 august 2011 Clic aici!
 • ORDIN nr. 1.236 din 8 august 2011 pentru modificarea si completarea Normelor privind modul de calcul al preturilor la medicamentele de uz uman, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 75/2009
  EMITENT: MINISTERUL SANATATII PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 563 din 8 august 2011 Clic aici!
 • ORDIN nr. 649 din 29 iulie 2011 privind aprobarea Regulilor de validare a cazurilor spitalizate in regim de spitalizare continua si a Metodologiei de evaluare a cazurilor invalidate pentru care se solicita revalidarea
  EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 563 din 8 august 2011 Clic aici!
 • RECTIFICARE nr. 149 din 5 iulie 2011 referitoare la Legea nr. 149/2011
  EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 563 din 8 august 2011 Clic aici!
 • ORDIN nr. 2.186 din 21 iulie 2011 pentru modificarea Listei cuprinzand standardele romane care adopta standardele europene armonizate, ale caror prevederi se refera la echipamente sub presiune, aprobata prin Ordinul ministrului de stat, ministrul economiei si comertului, nr. 440/2004
  EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI, COMERTULUI SI MEDIULUI DE AFACERI PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 563 din 8 august 2011 Clic aici!
 • METODOLOGIE din 29 iulie 2011 de evaluare a cazurilor invalidate pentru care se solicita revalidarea
  EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 563 din 8 august 2011 Clic aici!
Este oficial: COR-ul s-a modificat si va trebui folosit de toata lumea

Stiati ca au aparut 62 de Ocupatii Noi in 2011?

Asa cum stiti, Noul Cod al Muncii a schimbat radical regulile jocului, incepand cu 1 mai. Fisele de Post sunt obligatorii si codurile COR trebuie folosite exact si corect.

In caz contrar, amenda ajunge pana la 10.000 lei!

Sfatul nostru este   sa   evitati amenda de 10.000 lei si sa folositi cat mai rapid Noul COR.

De aceea va oferim lucrarea Noul COR - Clasificarea Ocupatiilor din Romania.

Aici veti regasi TOATE codurile corecte si in vigoare.


Codurile sunt Usor de Gasit! Practic, tot ce trebuie sa faceti este sa folositi Motorul de Cautare si veti obtine in doar cateva secunde orice informatie va intereseaza.
Atentie: tinand cont ca pana la data de 01.10.2011 trebuie depus un Revisal conform HG nr. 500/2011, specialistii va sfatuiesc ca la completarea acestuia sa se utilizeze noul COR.

Pentru mai multe informatii, Click Aici !
 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586