Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Studiu de caz: Plangerea penala impotriva salariatului pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta


Formularea unei plangeri penale impotriva salariatului se poate face de catre angajator in conditiile in care sunt incalcate anumite prevederi legislative si in situatia in care sunt infaptuite actiuni incompatibile cu functia detinuta. Intr-un astfel de caz, in functie de gravitatea faptei, angajatorul este obligat sa anunte organele autoritare in sarcina carora revine aplicarea sanctiunilor aferente actiunilor comise de salariat.

In aceste imprejurari, suspendarea contractului de munca din initiativa angajatorului se poate efectua in baza a doua ipoteze. Prima situatie este reprezentata de formularea unei plangeri penale de catre angajator impotriva salariatului. Plangerea penala este incunostiintarea facuta de o persoana fizica sau de o persoana juridica, referitoare la o vatamare ce i s-a cauzat printr-o infractiune. Aceasta plangere se formuleaza in scris si trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente: numele, prenumele, calitatea si domiciliul petitionarului; descrierea ...

.....Cititi mai departe Detalii

Unde ai cele mai mari sanse de angajare in aceasta perioada


In primele patru luni ale anului in curs s-au facut angajari pe functii de specialist. Angajatorii au avutu criterii destul de stricte in ceea ce priveste procedura de evaluare si s-a tinut cont de experienta acumulata de candidati in domeniul respectiv. In acelasi timp insa, au existat si situatii in care abilitatile tehnice au contat mai putin decat abilitatile de comunicare.

Un studiu realizat in acest sens indica o schimbare a modului de evaluare a candidatilor prezenti pentru ocuparea unui post. Astfel, departamentul de resurse umane pare sa tina cont anul acesta de caracteristici diferite fata de cele care contau anul trecut.

Activitatile legate de sesiunile de training au fost in scadere cu 6 puncte procentuale de la inceputul anului si pana in prezent, in vreme ce domeniul recrutarii si cel al managementului performantei au inregistrat cresteri de 7%, respectiv 22%.

In primul trimestru din 2011, noua din zece companii au efectuat recrutari, iar fondurile ...

.....Cititi mai departe Detalii

De ce nu vom mai vedea prea curand angajari in sectorul public


Nici in 2012 nu se vor face angajari in sectorul public ca urmare a faptului ca Executivul are in plan sa blocheze in continuare posturile din acest segment angajand doar cate un functionar la sapte posturi eliberate, in incercarea de a recupera pierderea salariala din sistemul bugetar.

In cadrul unei videoconferinte cu prefectii, prim-ministrul Emil Boc a declarat ca procedura de recuperare a pierderilor salariale se va face treptat: "Incadrarea in acest plafon de 7,2% din PIB cu cheltuielile de personal inseamna ca, in 2012, Romania trebuie sa continue politica de a ocupa doar un singur post vacant din sapte, pentru a putea incepe, din 2012, recuperarea salariala si a ajunge, incetul cu incetul, la salariile de dinainte de taiere. Obiectivul nostru este ca, incepand cu ianuarie 2012, sa incepem sa recuperam ce mai este de recuperat din pierderile salariale din 2010, nu deodata, ci treptat", a spus Boc intr-o videoconferinta sustinuta cu prefectii.

In plus, premierul a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ultimele acte aparute in Monitorul Oficial

 • HOTARARE nr. 750 din 27 iulie 2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 358/1991 privind infiintarea si organizarea Regiei Autonome "Monitorul Oficial"
  EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 554 din 4 august 2011 Clic aici!
 • DECIZIE nr. 837 din 23 iunie 2011 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 16 alin. (1), art. 17, art. 18, art. 19 alin. (1), art. 25 alin. (1) si (3), art. 26 alin. (3), art. 27, art. 28, art. 33 alin. (1) si art. 34 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 555 din 4 august 2011 Clic aici!
 • HOTARARE nr. 4 din 28 mai 2011 pentru modificarea si completarea anexei nr. I la Hotararea Congresului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania nr. 3/2007 privind aprobarea Statutului privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa si a Codului de etica profesionala si disciplina ale Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania
  EMITENT: UNIUNEA NATIONALA A PRACTICIENILOR IN INSOLVENTA DIN ROMANIA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 555 din 4 august 2011 Clic aici!
 • HOTARARE nr. 754 din 27 iulie 2011 pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 837/1995 cu privire la criteriile de salarizare in valuta si celelalte drepturi in valuta si in lei ale personalului trimis in misiune permanenta in strainatate si a anexei la Hotararea Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar
  EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 553 din 4 august 2011 Clic aici!
 • HOTARARE nr. 741 din 20 iulie 2011 privind reorganizarea Comitetului interministerial pentru coordonarea integrarii domeniului protectiei mediului in politicile si strategiile sectoriale la nivel national
  EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 556 din 4 august 2011 Clic aici!
 • DECIZIE nr. 913 din 5 iulie 2011 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 8 alin. (5) din Ordonanta Guvernului nr. 5/2001 privind procedura somatiei de plata
  EMITENT: CURTEA CONSTITUTIONALA PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 556 din 4 august 2011 Clic aici!
 • HOTARARE nr. 763 din 27 iulie 2011 privind aprobarea platii contributiei Romaniei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, pentru participarea la lucrarile Comitetului pentru securitatea instalatiilor nucleare, Comitetului pentru reglementarea activitatilor nucleare si ale Comitetului pentru protectia la radiatii si sanatate publica
  EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 556 din 4 august 2011 Clic aici!

Atentie: Specialistii nostri au identificat 41 de modificari majore referitoare la CIM, analizand legislatia "arborescenta" pe care se bazeaza Contractul Individual de Munca!

ITM a declansat o campanie de controale pentru a verifica respectarea Ordinului 1616/02.06.2011!

Pentru a va pune la adapost, va anuntam ca a fost lansat:
"GHID COMPLET – Contractul Individual de Munca"!
GHIDUL, unic in Romania, contine 145 de pagini dedicate Exclusiv CIM-ului, asa cum il stabileste Codul Muncii 2011!


Click aici pentru toate detaliile despre continutul GHIDULUI COMPLET!

 


 

Expertii in legislatia muncii au gasit solutia. Va oferim Regulile pe care trebuie sa le respectati pentru a scapa de amenzi:

Ghidul angajatorului in relatia cu Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM)


Retineti: este un Ghid realizat cu informatii, neoficiale evident, direct de la ITM, care dezvaluie exact aspectele vizate si cautate in mod special de inspectorii ITM.

Click Aici pentru detalii!

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586