Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Studiu de caz: Conditiile de prelungire a contractului de munca pe durata determinata in caz de proiect


Multe dintre contractele individuale de munca sunt incheiate la inceput pe o perioada determinata, urmand ca ulterior angajatorul sa decida incheierea contractului pe o perioada nedeterminata, dupa caz. In cazul in care un contract individual de munca a fost incheiat de la inceput pe o perioada de 36 de luni, trebuie stabilit in ce masura poate fi acest contract prelungit, in limitele legii. Ce alta optiune ar putea avea societatea, in afara de a incheia un contract pe perioada nedeterminata, fiind vorba de realizarea unui proiect?

Potrivit legii, contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit in anumite situatii. In acest sens, art. 82 alin. (3) din Codul muncii, republicat, prevede ca un contract individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Prin urmare, un ...

.....Cititi mai departe Detalii


Ce face un angajator ca sa-si pastreze salariatii


Un studiu in ceea ce priveste metodele aplicate de firme pentru a-si pastra angajatii arata ca sistemul de recompense nu este principala tehnica aplicata de acestia, asa cum era de asteptat. In schimb, cele mai multe societati autohtone par sa isi motiveze angajatii printr-un mediu de lucru placut sau prin recunoasterea oficiala a meritelor.

Doar o treime dintre companiile supuse studiului apeleaza la recompense pentru a-si pastra angajatii, cele mai multe companii apeland la alte metode de motivare si de fidelizare a salariatilor.

Studiul arata astfel ca un procent de 70% revine firmelor care asigura angajatilor conditii optime de lucru in incercarea de a-i face sa ramana la acelasi loc de munca. Tot peste jumatate din companii, circa 60%, apeleaza la recunoasterea oficiala a meritelor atunci cand vine vorba de strategiile de mentinere a salariatilor in cadrul companiei.

Pe ultimul loc se situeaza chiar metoda care parea sa fie cea mai raspandita. Statisticile infirma ...

.....Cititi mai departe Detalii


Tihna tulburata a salariatului se plateste de catre angajator


Legea prevede ca fiecare angajat are dreptul la minimum 10 zile de concediu neinterupt, dintr-un total de cel putin 20 pe an, insa cei care lucreaza intr-o companie privata isi pot asigura un concediu mai mare, prin negocierea cu angajatorul si in functie de vechime.

Exista insa si bugetari care au concedii mai mari, fapt reglementat in cazul celor care au peste zece ani vechime. In plus, bugetarii care lucreaza in cercetare beneficiaza de un regim special, astfel ca primesc 24 de zile lucratoare de concediu cei care au o vechime de pana la cinci ani. Cei cu o vechime de 5-14 isi pot lua o vacanta de 26 de zile, iar cei care au o vechime de peste 15 ani beneficiaza de 28 de zile lucratoare de concediu.

Zilele de concediu neefectuate pe parcursul unui an se repoarteaza anul urmator, insa numai daca angajatul a cerut in mod expres angajatorului sa efectueze acest lucru. Angajatorul trebuie sa ofere 10 zile de concediu neintrerupt sau 15 zile, in cazul bugetarilor. In cazul in ...

.....Cititi mai departe Detalii


Expertii in legislatia muncii au gasit solutia. Va oferim Regulile pe care trebuie sa le respectati pentru a scapa de amenzi:

Ghidul angajatorului in relatia cu Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM)


Retineti: este un Ghid realizat cu informatii, neoficiale evident, direct de la ITM, care dezvaluie exact aspectele vizate si cautate in mod special de inspectorii ITM.

Click Aici pentru detalii!

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586