Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Studiu de Caz

Studiu de caz: Salariul minim si actele aditionale in ramura comert


Chiar daca noile modificari ale Codului muncii nu au atins neaparat toate punctele legislative, exista unele prevederi pe care angajatorii inca le dezbat in ceea ce priveste aplicarea acestora dupa normele actuale. Un exemplu in acest sens il reprezinta stabilirea salariului minim pentru 2011 in domenii precum cel al constructiilor sau al comertului. De asemenea, actele aditionale intocmite pentru contractul colectiv de munca reprezinta un alt subiect de dezbatere.

Mai intai, in ceea ce priveste actele aditionale, se poate face referire la faptul ca la contractul colectiv de munca la nivelul ramurii constructii 631 din 5 decembrie 2007 incheiat pe anii 2008-2009, inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse cu numarul 631/17/5.12.2007 este inregistrat actul aditional nr. 2, publicat in Monitorul Oficial nr. 4 cc din 16 februarie 2011, inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale cu nr. 75 din 10.02.2011.

Partile au convenit astfel prelungirea contractului colectiv de munca pentru maximum 12 luni astfel ca, pana in februarie 2012, salariul minim brut de baza in Sectorul de constructii, incepand cu data de 01.01.2011, se fixeaza la nivelul de 700 lei/luna, pentru un program de lucru de 170 ore/luna, adica 4,1176 lei/ora.

In ceea ce priveste coeficientii minimi de ierarhizare pentru diferitele categorii de salariati, acestia sunt:
a) muncitori
1. necalificati = 1

.....Cititi mai departe DetaliiSpecial pentru dvs., in calitate de client fidel Rentrop & Straton:

100 de RON oferiti ca Bonus de Fidelitate

Alegeti orice doriti din Top Produse de Legislatia Muncii votate in 2011: Click Aici!

 


Studiu de caz: Decizia angajatorului in ceea ce priveste Revisalul


Trebuie stabilit, in mod clar, ce norme se respecta cu privire la REVISAL si ce ar trebui, mai ales, cunoscut de catre angajator. Exista multe situatii in care procedurile de gestionare a registrului de evidenta a salariatilor sunt eronate, ca urmare a lipsei de informare sau a informarii incomplete in ceea ce priveste sarcinile aferente completarii si inregistrarii REVISAL-ului.

Prin urmare, se mentioneaza ca, potrivit dispozitiilor art. 2 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, act normativ ce va intra in vigoare la 1 august 2011, fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.

Mai mult decat atat, asa cum este prevazut la alin. (5) din acelasi act normativ, completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

Astfel, decizia emisa de angajator nominalizeaza persoanele care se vor ocupa cu activitatile de completare si transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor la ITM.

Referitor la corectia informatiilor din registru, aplicatia informatica folosita la acest moment permite o astfel de corectie a informatiilor introduse gresit in REVISAL.

In plus, trebuie retinut ca pentru noua versiune a ...

.....Cititi mai departe Detalii


Specialistii nostri au identificat 41 de Modificari Majore referitoare la CIM: 

Detalii Aici...

 Concediu

Vacante ieftine sau de lux, in Romania sau in strainatate. Tu unde vrei sa mergi?


Preturile vacantelor difera in functie de destinatie, conditii si serviciile oferite. In multe situatii insa, aceste tarife depind de situatia economica a unei tari, dar si de simpla decizie a celor care au afaceri in turism de a percepe tarife cu mult mai mari decat nivelul calitatii oferite in schimb. 

Romanii par sa prefere in continuare vacantele la Marea Neagra, dar pe un loc apropiat se situeaza si concediile petrecute in zonele Bran-Moeciu, Sibiu si Maramures. Pe locul al treilea se situeaza statiunile balneo-climaterice, urmate de statiunile montane.

Cele mai ieftine destinatii din tara par sa scoata din buzunarul unui roman sume cuprinse intre 200 si 1.000 lei, in vreme ce o vacanta in strainatate costa intre 100 si 4.000 euro pe saptamana. Romania este vizitata anual de 1,3 milioane de turisti straini, aici fiind inclusi si cei care vin in interes de afaceri.

Cele mai ieftine destinatii turistice de pe litoralul romanesc sunt cele din statiuni precum Eforie Nord, Eforie Sud, Venus si Saturn, unde preturile pe saptamana (cazare si mic dejun) nu depasesc 600 lei. Turismul rural include insa preturi si mai mici, de aproximativ 400 lei pentru 6 nopti de cazare.

In schimb, cele mai scumpe oferte de la Marea Neagra sunt cele din ...

.....Cititi mai departe DetaliiImportant: Noile reguli privind modalitatile de evaluare si de stabilire a criteriilor de performanta constituie acum un nou punct de interes in “vizita” inspectorului ITM!

In acest context, va recomandam CD-ul "Evaluarea Angajatilor si Criteriile de performanta conform Codului muncii 2011"

Click Aici pentru detalii !

 


 

De la 1 August 2011 legea sanctioneaza angajatorii cu Amenzi de pana la 50.000 lei pentru nerespectarea reglementarilor privind transmiterea datelor din REVISAL si cu 8000 de lei pentru dosarele incomplete ale salariatilor.

ITM-ul, sprijinit de Politie, Jandarmerie si Garda financiara, verifica totul! Si amendeaza totul!

Cum va protejati?

Intocmirea Dosarului salariatului, baza informatiei din REVISAL, este la fel de strict reglementata si amendata de lege (HG 500/2011)

Alcatuiti acum, pentru fiecare dintre angajatii dvs., dosare fara cusur! Nu asteptati Amenzile!

Solutia: Dosarul personal al salariatului. Ghid practic!

Va punem la dispozitie acum toate informatiile prevazute in lege, grupate, ordonate logic.Materialul de pe CD-ul Dosarul personal al salariatului. Ghid practic contine toate datele necesare:


- Prevederi legale pentru componenta dosarului personal al salariatului
- Prevederi legislative privind fiecare tip de act in parte
- Prevederi legislative privind arhivarea in vederea pastrarii securizate a datelor


Click Aici si consultati

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

   yahoo messenger   email        facebook  twitter  linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

   flux rss   arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

  Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586