Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Studiu de caz: Care sunt obligatiile angajatorul la care se dispune detasarea?

Rentrop & Straton - Liderul Pietei Informatiilor Specializate din Romania, in parteneriat cu CTCE Piatra-Neamt - Liderul Pietei de Software Juridic din Romania, au lansat:
 
MonitorulJuridic.ro!

Cel mai bun serviciu de monitorizare a actelor publicate in Monitorul Oficial!

...clic aici pentru textele integrale ale ultimelor acte normative publicate in Monitorul Oficial


In fapt, responsabilitatile in cazul detasarii ii revin prin lege societatii la care s-a dispus detasarea. Ca urmare a acestei proceduri, obligatiile si documentele necesare revin astfel angajatorului care trebuie sa respecte drepturile care ii revin salariatului, acestea fiind reglementate prin Codul muncii.

Cu privire la procedura de detasare, definitia din lege stabileste ca este un act prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului (cedent), la un alt angajator (cesionar), in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia din urma.

Detasarea beneficiaza, prin urmare, societatii la care se detaseaza respectivul salariat si este dispusa prin decizia scrisa emisa de angajatorul unde salariatul este angajat. Prin lege, decizia emisa de angajatorul cedent trebuie sa aiba la baza intelegerea anterioara a celor doi angajatori in privinta detasarii salariatului de la un angajator la altul, in practica intocmindu-se o conventie intre cei doi angajatori in acest sens.

Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este ...

.....Cititi mai departe DetaliiAtentie: Noua legislatie in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca obliga reprezentantii SSM la absolvirea cursului de specialitate, fie de 40, fie de 80 de ore!

Va oferim 154 de Teste Grila pentru Examenul de inspector SSM:

Intrebari si raspunsuri, explicatii si comentarii de la specialisti ITM


Click Aici pentru detalii...

 


Studiu de caz: Perioada minima in CCC pentru a beneficia de stimulentul de insertie


Legea stabileste in termeni clari conditiile care ar trebui respectate pentru ca o persoana sa beneficieze de stimulentul de insertie. Aceste reglementari au in vedere acele persoane aflate in concediu crestere copil in varsta de pana la un an, iar prevederile aferente prevad si dreptul acestora de a obtine stimulentul de insertie.

Astfel, potrivit dispozitiilor art. 7 alin. (1) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari de Legea 132/2011, persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediu crestere copil in varsta de pana la un an si indemnizatia lunara obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

De asemenea, acest stimulent de insertie se acorda si persoanelor beneficiare ale concediului pentru cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta a varstei de 3 ani, oricand, pe toata perioada.

In schimb, trebuie retinut faptul ca persoana aflata in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la ...

.....Cititi mai departe Detalii


33 de solutii aduse de modificarile esentiale din Legislatia Muncii 2011
+
7 false solutii stipulate in Codul Muncii 2011Detalii Aici...

 


Europa

Germania vrea sa aiba salariati odihniti si cere reintroducerea siestei in ziua de munca


Dincolo de ordinea stricta care ii caracterizeaza pe germani, se pare ca acestia vor sa aiba reglementari clare si in ceea ce priveste perioada de odihna a angajatilor. Astfel, Germania isi arata mai nou preocuparea fata de odihna suficienta a angajatilor.

Masura de reintroducere a siestei in programul zilnic de munca vine din partea Confederatiei sindicale din Germania (DGB) ca urmare a actiunilor executate de mai multe companii mari care au pus la dispozitia angajatilor sai camere de odihna.

Printre motivele principale ale acestei masuri, se numara si beneficiile care privesc sanatatea si productivitatea angajatilor. Aceste argumente se bazeaza si pe anumite studii care demonstreaza efectele benefice ale acestei sieste.

In concret, in urma mai multor studii facute de unii specialisti de la Harvard si Universitatea din Atena, s-a constatat ca ...

.....Cititi mai departe DetaliiGhid practic de SALARIZARE 2011, in conformitate cu Noul Cod al Muncii:

127 de Cazuri Practice si Studii de Caz

Click Aici pentru detalii...

 
Cele mai recente acte normative publicate in Monitorul Oficial

Monitorul Oficial 511 din 19 Iulie 2011 (M. Of. 511/2011)

1. LEGE nr. 165 din 15 iulie 2011 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 511 din 19 iulie 2011

Lege nr. 165 din 15 iulie 2011pentru aprobarea ordonan?ei de urgen?ã a guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor mãsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveni?i din sistemul de apãrare, ordine publicã