Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Studiu de caz: Includerea in CIM a adaosurilor la salariul de baza


Contractul individual de munca a suferit modificari odata cu noile dispozitii din Codul muncii. Daca pentru cei mai multi angajatori s-a pus problema incheierii de acte aditionale astfel incat sa fie respectate noile prevederi, au existat modificari si in ceea ce priveste avantajele in natura. Este, astfel, important de vazut daca acestea vor fi incluse in actul aditional la CIM si care sunt sanctiunile in situatia in care nu se respecta aceasta masura.

In acest caz, asa cum este prevazut la art. 17 alin. (3) lit. k) din Codul muncii, contractul de munca include si referiri la salariul de baza, precum si alte elemente constitutive ale veniturilor salariale sau periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul.

Astfel, conform art. 160 din Codul muncii, salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri. In ceea ce priveste avantajele, cum ar fi cazul suportarii de catre angajator a contravalorii unui abonament de servicii medicale, altele decat cele de medicina muncii, acesteaconstituie adaosuri la salariu de baza. Tocmai de aceea se creeaza obligatia de a fi introduse in contractul individual de munca.

In ceea ce priveste noile modificari, aceasta dispozitie legislativa nu ...

.....Cititi mai departe DetaliiA aparut GHIDUL Complet - "Contractul Individual de Munca"!

Specialistii nostri au identificat 41 de modificari referitoare la CIM, analizand legislatia muncii in vigoare in acest moment.


...toate detaliile aici

 


Concediul medical fortat si reinnoirea pana la demitere constituie hartuire morala


Situatia unui manager comercial a fost analizata recent de catre Curtea de Casatie in urma plangerilor facute de angajata impotriva directorului general. In concret, motivul actionarii in instanta l-a constituit faptul ca acest manager comercial fusese trimis in concediu medical, reinnoit continuu pana la demiterea sa. In consecinta, angajata a cerut in instanta incetarea judiciara a contractului sau de munca pe motivul unor acte de hartuire morala din partea directorului general. Argumentele au avut in vedere schimbarea biroului, precum si livrarea gresita si cu intarziere a documentelor care priveau incetarea contractului de munca.

In acelasi timp, angajatorul a fost de parere ca depunerea cu intarziere a decontului final, precum si unele greseli din documentele necesare incetarii contractului de munca sunt aspecte posterioare rezilierii contractului si nu pot astfel face obiectul unei hartuiri morale. Cu privire la schimbarea biroului, acesta a precizat ca modificarea s-a facut pe fondul reorganizarii departamentului comercial, mentionand ca angajatei i s-a oferit posibilitatea de a-si alege un birou mai spatios.

Analizand situatia, instanta a hotarat ca angajata a fost intr-adevar tratata diferit si ca cererea angajatei este indreptatia. Se considera ca angajata a fost discreditata in fata echipei pe care o conducea de catre superiorul sau. De asemenea, s-a constatat ca ...

.....Cititi mai departe DetaliiExpertii in legislatia muncii au gasit Solutia. Va oferim Regulile pe care trebuie sa le respectati pentru a scapa de amenzi:

Ghidul angajatorului in relatia cu Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM)

Retineti: este un Ghid realizat cu informatii, neoficiale evident, direct de la ITM, care dezvaluie exact aspectele vizate si cautate in mod special de inspectorii ITM.

Click Aici pentru detalii!

 


CEDO imparte dreptatea in cazurile de hartuire


Foarte multe reclamatii care privesc hotararile emise de instantele de judecata din Romania ajung in ultimii ani la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). O astfel de cerere a fost facuta si de catre Daniela Ivan, o angajata a unui hotel din Bucuresti, care nu a fost multumita de decizia instantei intr-un caz de hartuire.

Cu privire la situatia care a creat dezbaterea in instanta, aceasta a declarat: "Problemele au inceput in 2005 cand la Bucuresti a venit un nou director al hotelului si in cadrul unei sedinte a anuntat masuri noi salariale nefavorabile. Dintre toti colegii mei, eu am fost singura care a vorbit spunand ca este greu sa te intorci la colegi sa le transmiti ca salariile vor fi inghetate". Ca urmare a acestei declaratii, potrivit acesteia, la locul de munca au fost enuntate nenumarate jigniri din partea conducerii si au fost anulate posibilitatile de promovare. Cateva luni mai tarziu, angajata companiei a fost anuntata ca va fi desfiintat postul pe care il ocupa, cel de business development manager. Aceasta a dorit sa candideze pe alt post, insa i s-a cerut sa isi retraga cererea.

In acest timp, angajata in cauza a redactat mai multe memorii pentru discriminare catre conducerea generala a companiei, precum si catre Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD). Consiliul a acordat ...

.....Cititi mai departe Detalii33 de solutii aduse de modificarile esentiale din Legislatia Muncii 2011
+
7 false solutii stipulate in Codul Muncii 2011

Detalii Aici...
 


30 de ACTE OBLIGATORII pentru Departamentul Personal - Salarizare!


Perfect legal, sigur si economic!


 1. Acord privind detasarea

 2. Acord privind nulitatea contractului individual de munca

 3. Act aditional cu clauza de formare profesionala la contractul individual de munca

 4. Act aditional cu clauza de neconcurenta la contractul individual de munca

 5. Act aditional de modificare a contractului individual de munca

 6. Act aditional pentru folosinta autovehicul la contractul individual de munca

 7. Act aditional pentru folosinta laptop la contractul individual de munca

 8. Act aditional pentru folosinta telefon mobil la contractul individual de munca

 9. Anunt pentru scoaterea la concurs a posturilor vacante

10. Cerere de detasare

11. Cerere de înscriere la concurs/angajare D

12. Cerere organizatie sindicala pentru incepere negociere

13. Contract colectiv de munca la nivel de unitate

14. Contract de confidenþialitate

15. Contract de munca temporara

16. Contract individual de munca pe perioada nedeterminata

17. Contract de punere la dispozitia utilizatorului a salariatilor temporari

18. Conventie privind incetarea contractului individual de munca

19. Convocator pentru negocierea contractului colectiv de munca

20. Curriculum vitae

21. Decizia de delegare/deplasare

22. Decizia de detasare

23. Decizie initiere negociere ....

...Mai multe detalii aici >>>

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586