Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Studiu de caz: Prelungirea contractului individual de munca dupa expirarea termenului initial


Prelungirea contractelor individuale de munca nu ar trebui sa prezinte dificultati pentru angajatori, insa in multe cazuri se pot ivi neconcordante ca urmare a modificarilor din Codul muncii. In mod concret, un angajator se poate confrunta cu necesitatea de a prelungi cu inca trei luni un contract individual de munca pe durata determinata, incheiat initial pentru 2 luni. Are angajatorul dreptul sa procedeze astfel, potrivit noului Cod al muncii?

Asa cum este mentionat in textul de lege, potrivit art. 83 din Codul muncii, republicat, contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:

a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului;
c) desfasurarea ...

.....Cititi mai departe DetaliiDISCOUNT SPECIAL! Oferta Zilei este: Click Aici!

 


In ce judete ai sanse maxime sa te angajezi si sa primesti si salarii mari


Potrivit unei statistici de actualitate, cele mai mari salarii se gasesc in continuare in Bucuresti si Ilfov, acestea fiind de aproximativ 470 de euro. Si in alte judete se regasesc insa angajatori care ofera salariatilor salarii ceva mai mari, precum cele din Brasov (453 euro), Timis (440 euro), Cluj (438) si Arges (435).

Cei care isi cauta un loc de munca au cele mai multe sanse sa se angajaeze in orasele care detin in prezent cele mai multe joburi vacante, acestea fiind in Bucuresti, Timis si Brasov. Alte judete cu salarii mari sunt Caras-Severin, Salaj, Constanta, Iasi si Satu-Mare, remuneratiile fiind aici de peste 400 de euro.

In schimb, judetele cu cele mai mici salarii medii sunt ...


.....Cititi mai departe DetaliiA aparut GHIDUL Complet - "Contractul Individual de Munca"!

Specialistii nostri au identificat 41 de modificari referitoare la CIM, analizand legislatia muncii in vigoare in acest moment.


...toate detaliile aici

 


Cu ce arme lupta un brand puternic in social media cand face angajari


Companiile mari si-au dat seama inaintea tuturor ca fenomenul de social media nu poate sa aduca decat alte miliarde de dolari in conturile acestora. Platformele sociale au devenit astfel, intr-un timp foarte scurt, instrumente clare si extrem de eficiente de atragere a noilor clienti si de vanzari masive in perioade reduse.

Un exemplu cat se poate de pertinent in acest caz il reprezinta PepsiCo, o companie care a inteles si ca, dincolo de posibilitatea dezvoltarii afacerii pe termen lung, mediul online ofera si sansa de a gasi si de a apropia cei mai buni specialisti din domeniu.

Companiei nu i-a fost, asadar, greu sa devina prezenta pe toate retelele de socializare si de schimb de informatii, astfel incat a reusit sa demonstreze performanta pe care o poate realiza prin intermediul unor site-uri ca YouTube, Twitter sau LinkedIn.

In concret, PepsiCo se remarca printr-un management unitar in mediul online si a creat imediat un cont de Twitter dedicat celor care isi cauta un job. In plus, pe LinkedIn compania si-a realizat un tab de cariere. Nu a intarziat sa creeze nici varianta mobila de publicare a ofertelor de joburi, iar clipurile de pe ...

.....Cititi mai departe DetaliiImportant: Noile reguli privind modalitatile de evaluare si de stabilire a criteriilor de performanta constituie acum un nou punct de interes in “vizita” inspectorului ITM!

In acest context, va recomandam CD-ul "Evaluarea Angajatilor si Criteriile de performanta conform Codului muncii 2011"

Click Aici pentru detalii !Explicatii pe larg despre Evaluarea angajatilor


1. Prin Contractul individual de munca
 
...detalii Click Aici
 
2. Prin Regulamentul intern
 
...detalii Click Aici
 
3. Prin Contractul colectiv de munca
 
...detalii Click Aici
 
4. Obiectivele evaluarii
 
...detalii Click Aici
 
5. Fisa de evaluare
 
...detalii Click Aici
 
6. Erori curente
 
...detalii Click Aici
 
7. Modele

...detalii Click Aici

 
Evaluarea angajatilor si Criteriile de performanta conform Codului muncii 2011 presupune in mod clar o delimitare a ...citeste mai departe

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586