Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Studiu de caz: Inregistrarea salariatilor si a sporurilor in REVISAL de la 1 august 2011


De gestionarea registrului de evidenta a salariatilor se ocupa una sau mai multe persoane insarcinate cu efectuarea inscrierilor aferente si a completarilor necesare. In ceea ce priveste salarizarea, exista prevederi clare stabilite de lege cu privire la procedura de completare in REVISAL a salariului si a sporurilor aferente.

Asa cum este prevazut la art. 3 alin. (2) din HG 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL), registrul se completeaza in ordinea angajarii.

In continuare, registrul de evidenta a salariatilor include mai multe elemente, primele dintre acestea fiind cele de identificare a tuturor salariatilor precum numele, prenumele, codul numeric personal (CNP). In plus, acesta mai include data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative.

Ultimele elemente care sunt incluse in REVISAL se refera la tipul contractului individual de munca, precum si la data si temeiul incetarii contractului individual de munca.

Prin urmare, in momentul de fata, se ...

.....Cititi mai departe DetaliiSpecialistii nostri au identificat 41 de Modificari Majore referitoare la CIM: Detalii Aici...

 


Ce asteapta angajatorul de la cel care presteaza munca de la domiciliu


Din ce in ce mai multe joburi ofera si posibilitatea de a lucra de acasa prin intermediul unui calculator conectat la Internet. In acelasi timp insa, gradul de scepticism al angajatorului ramane destul de ridicat cu privire la eficienta unei astfel de proceduri. Pentru ca acesta sa aiba mai multa incredere in angajati, ar trebui sa se concentreze asupra rezultatelor obtinute in urma muncii efectuate de catre acestia si sa isi schimbe mentalitatea cu privire la cele 8 ore petrecute intr-un birou.

Chiar si asa insa, desi reteta ar putea sa para una de succes in orice situatie, mai ales ca ofera un grad mare de libertate si stabilirea propriului program, motivatia crescuta a angajatului si costurile scazute suportate de angajator nu par sa fie ingrediente suficiente. Motivul are legatura cu faptul ca acest tip de munca virtuala nu poate fi efectuat cu aceeasi eficienta de oricine.

Astfel, angajatul ideal care sa poata lucra de oriunde ar trebui sa dispuna de functii aferente "telecommuting"-ului, astfel incat sa poata executa diferite sarcini aplicate la munca in afara biroului si sa fie la fel sau chiar mai eficient. Printre aceste trasaturi care fac un angajat potrivit pentru munca virtuala se numara si ...

.....Cititi mai departe DetaliiImportant: Noile reguli privind modalitatile de evaluare si de stabilire a criteriilor de performanta constituie acum un nou punct de interes in “vizita” inspectorului ITM!

In acest context, va recomandam CD-ul "Evaluarea Angajatilor si Criteriile de performanta conform Codului muncii 2011"

Click Aici pentru detalii !

 


Ai platit taxa auto? E in avantajul tau sa ceri banii inapoi cat mai repede!


La sfatul avocatilor, toti cei care au platit taxa auto se grabesc zilele acestea sa ceara in instanta recuperarea sumelor platite. In total, statul ar trebui sa restituie peste 850 de milioane de euro platite in total de romani din 2008 si pana la sfarsitul anului trecut. Asa cum cred unii avocati, cadrul legislativ ar putea fi modificat astfel incat romanii sa nu-si mai primeasca inapoi banii.

In cazul Tatu a fost introdus recurs de catre Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi. In functie de decizia pe care o va lua Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), aproape 99% dintre romanii care au platit taxa auto risca sa nu isi mai recupereze banii.

Recursul inaintat in interesul legii de Procurorul General catre ICCJ precizeaza: "In consecinta, in contextul celor doua probleme de drept solutionate neunitar, consider ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 4, art. 7 si art. 10 alin. (1) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 50/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, raportate la art. 7 alin. (2) din Legea nr. 554/2004, modificata si completata, organul specializat din cadrul Institutiei Prefectului nu poate fi ...

.....Cititi mai departe DetaliiSpecial pentru dvs., in calitate de client fidel Rentrop & Straton:

100 de RON oferiti ca Bonus de Fidelitate

Alegeti orice doriti din Top Produse de Legislatia Muncii votate in 2011: Click Aici!

 


De la 1 August 2011 legea sanctioneaza angajatorii cu Amenzi de pana la 50.000 lei pentru nerespectarea reglementarilor privind transmiterea datelor din REVISAL si cu 8000 de lei pentru dosarele incomplete ale salariatilor.

ITM-ul, sprijinit de Politie, Jandarmerie si Garda financiara, verifica totul! Si amendeaza totul!

Cum va protejati?

Intocmirea Dosarului salariatului, baza informatiei din REVISAL, este la fel de strict reglementata si amendata de lege (HG 500/2011)

Alcatuiti acum, pentru fiecare dintre angajatii dvs., dosare fara cusur! Nu asteptati Amenzile!

Solutia: Dosarul personal al salariatului. Ghid practic!

Va punem la dispozitie acum toate informatiile prevazute in lege, grupate, ordonate logic.Materialul de pe CD-ul Dosarul personal al salariatului. Ghid practic contine toate datele necesare:

- Prevederi legale pentru componenta dosarului personal al salariatului
- Prevederi legislative privind fiecare tip de act in parte
- Prevederi legislative privind arhivarea in vederea pastrarii securizate a datelor


Click Aici si consultati

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586