Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Studiu de caz: Modificarea sarcinilor de la locul de munca si emiterea unei decizii in acest sens

In cadrul diferitelor companii sau intreprinderi, se procedeaza uneori la modificarea sarcinilor de lucru ale unui angajat sau la schimbarea departamentului, functia fiind similara. Ce se intampla insa in situatia in care acesta, in urma instructajului de protectie a muncii si dupa acceptul sau scris, refuza semnarea actului aditional?

Asa cum prevede legea, contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor. Se noteaza insa ca aceste modificari ce se doresc efectuate, pot face referire la oricare dintre aspectele urmatoare: durata contractului, locul muncii, felul muncii, conditiile de munca, salariul sau timpul de munca si timpul de odihna.

Cu privire la modificarea locului de munca, aceasta masura poate fi executata numai cu acordul salariatului, prin act aditional la CIM. Angajatorul nu dispune de posibilitatea modificarii in mod unilateral al locului de munca detinut de salariat prin emiterea unei decizii de emiterea unei decizii de schimbare a locului de munca, ci prin incheierea cu salariatul a unui ...

.....Cititi mai departe Detalii


Contractul Individual de Munca: Ghid Complet conform Codului Muncii 2011

Click Aici pentru detalii!


Vara se numara concedierile: 7.000 de angajati ai companiilor de stat vor fi dati afara pana in august

Conform unei anexe din scrisoarea de intentie transmisa saptamana aceasta de autoritatile romane catre FMI, nu mai putin de 6.910 posturi din companiile de stat aflate in subordinea Ministerului Economiei si cel al Transportului vor fi restructurate pana in luna august a acestui an.

Scrisoarea de intentie a fost aprobata de FMI, iar in urma acestei decizii, se va trece la reducerea numarului de angajati prin raportare la efectivul de personal avut de fiecare companie in parte la sfarsitul anului trecut.

Se estimeaza ca cel mai mare numar de concedieri se vor face in cadrul CFR Marfa, efectivul de personal urmand sa fie redus la jumatate prin restructurarea a 3.000 de functii. Inca de la sfarsitul lunii mai, conducerea CFR si-a anuntat angajatii ca vor lucra dupa un program redus cu doua zile si ca restructurarile se vor produce incepand cu luna iulie. Masurile de concediere colectiva au menirea de a diminua pierderile si arieratele, compania reusind astfel sa se incadreze in fondul de salarizare aprobat.

Disponibilizari masive se vor efectua si in cadrul ...

.....Cititi mai departe Detalii


33 de solutii aduse de modificarile esentiale din Legislatia Muncii 2011
+
7 false solutii stipulate in Codul Muncii 2011

Detalii Aici...


Obtinerea unui credit va deveni o misiune dificila pentru romani


Conform ultimelor declaratii facute de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sistemul bancar va cunoaste o serie de reguli mai dure atat in ceea ce priveste acordarea de credite, cat si cu privire la stabilirea unor raporturi noi intre venituri si posibilitatea obtinerii unui credit.

Sub forma de macroprudentialitate, aceste restrictii ar trebui sa fie aplicate nu doar asupra creditarii, ci si in ceea ce priveste garantiilor oferite de banci. Indiferent de restrictiile care vor fi aplicate in final, cei mai afectati de noile schimbari vor fi clientii care vor dori fie sa obtina o refinantare, fie sa apeleze la un credit nou.

Potrivit declaratiilor facute de guvernatorul BNR, conceptul de macroprudentialitate reprezinta "o alternativa la reintroducerea controlului capitalului". Acesta a mai precizat ca, in ceea ce priveste restrictionarea creditelor in valuta, chiar daca unele banci percep eventualele noi masuri ca pe niste restrictii raportate la anul 2002, acestea "fata de 2020 sunt probabil relaxari".

Printre aceste reguli restrictive se numara si ...

.....Cititi mai departe Detalii


Expertii in legislatia muncii au gasit solutia. Va oferim Regulile pe care trebuie sa le respectati pentru a scapa de amenzi:

Ghidul angajatorului in relatia cu Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM)

Retineti: este un Ghid realizat cu informatii, neoficiale evident, direct de la ITM, care dezvaluie exact aspectele vizate si cautate in mod special de inspectorii ITM.

Click Aici pentru detalii!


Pentru ca ne gandim la siguranta si eficienta activitatii tale, iti oferim o colectie indispensabila alcatuita din 3 lucrari de exceptie:

107 Modele si Formulare HR

67 Trucuri si Solutii practice pe timp de criza

327 Prevederi si Clauze din Regulamentul InternAi acum la indemana instrumente de lucru perfecte pentru activitatea de resurse umane!
Click Aici pentru detalii despre cele 3 lucrari!
 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586