Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Studiu de caz: Incheierea de conventii civile ocazionale de catre un Inspector resurse umane


In ce masura poate un Inspector resurse umane cu atestat sa incheie conventii civile ocazionale, in situatia in care societatea are de facut modificari in REVISAL? Actioneaza acesta in conformitate cu legea?

Cu privire la activitatea ocazionala, legea o defineste ca fiind acea activitate care se iveste intamplator, accidental, de ocazie fara caracter de regularitate. Astfel ca activitatea de completare si transmitere a registrului de evidenta a salariatilor (Revisal) nu indeplineste aceste conditii, fiind prestata in mod obisnuit, cu caracter repetitiv.

Prin urmare, activitatea presupune completarea elementelor obligatorii prevazute de lege, atat la angajare si la incetarea contractului individual de munca, cat si pe parcursul executarii contractului individual de munca.

Savarsind acte de comert, ca o profesiune obisnuita, o persoana dobandeste calitatea de comerciant si are obligatia de a cere inmatricularea in registrul comertului. Astfel obligatia deriva din prevederile art. 1 alin. (1) din Legea 26/1990 privind registrul comertului potrivit carora, comerciantii, inainte de inceperea comertului, precum si alte persoane fizice sau juridice, prevazute in mod expres de lege, inainte de inceperea activitatii acestora, au obligatia sa ....

.....Cititi mai departe DetaliiAtentie: Noile reguli privind modalitatile de evaluare si de stabilire a criteriilor de performanta constituie acum un nou punct de interes in “vizita” inspectorului ITM!

Solutia dumneavoastra? CD-ul "Evaluarea Angajatilor si Criteriile de performanta conform Codului muncii 2011"

Click Aici pentru detalii!

 


Vrei sa scazi rata creditului? Ai mai multe solutii!


Exista mai multe solutii pe care clientii bancilor le au la dispozitie in cazul in care doresc sa isi reduca rata lunara a creditului, fie ca este vorba de o refinantare, de prelungirea perioadei in care poate fi achitat imprumutul sau de amanarea platii.

De exemplu, refinantarea poate fi aleasa deoarece constituie scaderea costului creditului prin accesarea unui nou imprumut, cu costuri mai mici decat cel initial, prin care este achitat acesta din urma. Asa cum precizeaza analistii, refinantarea este o solutie eficienta in momentul in care oferta pietei este mai buna decat creditul existent. Bancile prefera astfel consolidarea tuturor angajamentelor printr-un singur credit, iar aceste solutii duc uneori si la reduceri de rate cu pana la 40%.

In general, refinantarea este acordata clientilor care si-au platit la timp ratele deoarece acestia prezinta un risc scazut de a nu se incadra in noile conditii ale creditului de refinantare. Gradul de indatorare scade spre 20-25% in cazul in care in istoricul de plata al clientului se observa intarzieri accidentale care au avut loc cu doi sau trei ani in urma.

O alta optiune la care poate apela clientul este cea a ...

.....Cititi mai departe DetaliiConcedierea conform Codului Muncii 2011:

100 de Studii de Caz
Sfaturi Practice
Modele Utile


Click Aici pentru detalii!

 


Romania va avea autostrazi "made in China"


In prezent, constructorii celui mai lung pod maritim din lume, vor sa puna la punct autostrazile din Romania. Una dintre cele mai mari companii de constructie din Beijing negociaza in prezent proiectele de autostrazi pentru care Romania pare sa nu mai aiba solutii.

Multe dintre autostrazile din tara noastra au prezentat probleme chiar la scurt timp dupa ce fusesera date in folosinta. Autostrada A1 ar putea reprezenta un proiect care sa fie preluat de constructorii chinezi, precum si alte proiecte desfasurate in Ramnicu Valcea si pe Valea Oltului.

Negocierile sunt duse in acest moment chiar cu firma care detinea pana nu demult recordul celui mai lung pod peste apa de la Hangju. Compania a reusit sa construiasca 36 de kilometri in numai doi ani. Compania CRBC care apartine statului chinez a reusit sa duca la bun sfarsit proiecte de anvergura in perioade de timp relativ scurte prin comparatie cu termenele pe care le aleg alte companii de constructii.

Compania a cerut negociatorilor romani sa utilizeze numai oameni si utilaje din China pentru proiectele pe care le va lua in responsabilitate. Alte proiecte in lucru in tara noastra sunt santierele deschise pe cele mai multe tronsoane catre granita si se lucreaza in prezent pe traseul Arad-Timisoara.

Un alt proiect priveste autostrada care ar trebui sa treaca prin ...

.....Cititi mai departe DetaliiA aparut GHIDUL Complet - "Contractul Individual de Munca"!

Specialistii nostri au identificat 41 de modificari referitoare la CIM, analizand legislatia muncii in vigoare in acest moment.


...toate detaliile aici

 


Regulamentul Intern in avantajul dvs: Modele, Studii de Caz, Comentarii si Explicatii
Respectati toate prevederile legale si evitati orice amenda de la ITM!


Alegeti varianta oficiala a Regulamentului Intern, conform Codului Muncii 2011!Click Aici pentru detalii...
 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586