Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Un control de la ITM? Respira adanc...

Garantia sigurantei tale este aici:
Newsletterul Legislatia Muncii, Salarizare si Resurse Umane!

Click aici si afla mai multe >>>

 

REVISAL 2011: Cum se completeaza pentru Contract Individual de Munca avand timp partial

Potrivit art. 103 din Codul muncii , republicat in Monitorul Oficial nr. 345 din 18 mai 2011, salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil. Astfel, numarul de ore normale de lucru sunt calculate saptamanal sau ca medie lunara, nu zilnic.

Daca anterior, pana la modificarea Codului muncii prin OUG 55/2006, art. 101 alin. (1) (in prezent, ca urmare a republicarii, art. 101 devine art. 103) stabilea ca angajatorul poate incadra salariati cu program de lucru corespunzator unei fractiuni de norma de cel putin doua ore pe zi, in prezent, legiuitorul a renuntat la orice limita minima de timp. Singura restrictie este aceea de ...

.....Cititi mai departe Detalii

 

Newsletterul Legislatia Muncii, Salarizare si Resurse Umane

Studii de caz grupate ca la carte, pentru a fi cat mai clare,  vizand:


Legislatia muncii
Resursele umane
Salarizarea
Contributiile

Detalii click aici >>>
Coeficientii de ierarhizare atribut al CCMUN

Coeficientii de ierarhizare au fost reglementati prin Contractul colectiv de munca unic la nivel national. In prezent la nivel national nu mai exista contract colectiv de munca.

Potrivit dispozitiilor art. 128 din Legea dialogului social, nr. 62/2011, contractele colective de munca se pot negocia la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate.

Potrivit dispozitiilor art. 159 alin. (3) si art. 160 din Codul muncii, "salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, se stabileste prin hotarare a Guvernului", si "angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara".

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 670 lei lunar, pentru un  ...

.....Cititi mai departe Detalii

 

Intrebare
Societatea noastra doreste sa apeleze la prevederile art. 52 alin. (3) din Codul muncii cu privire la reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana avand in vedere faptul ca anumite sectii isi reduc temporar activitatea. Avem urmatoarele neclaritati: conform art. 52 alin. (3) si art. 53 alin. (1)  exista obligativitatea efectuarii anterior reducerii programului a unui numar de 30 de zile lucratoare de intrerupere?

Raspuns
Potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare.

Alin. (3) din acelasi articol, astfel cum a fost introdus prin Legea 40/2011, prevede ca in cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa ...click aici pentru continuare
Record incredibil: 4.000 de angajati la negru

Compania de produse cosmetice Avon Romania a fost amendata cu 100.000 de lei de catre Inspectoriatul Teritorial de Munca.

Sanctiunea a fost data companiei Avon dupa ce angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj au descoperit ca agentul economic are angajate peste 4.000 de persoane "la negru". Pentru prima data in Romania, Inspectoratul General de Stat a emis o decizie prin care inspectorii ITM Cluj au putut efectua un control la sediul din Bucuresti al companiei Avon.

"Intre lunile noiembrie 2010 si ianuarie 2011, inspectorii ITM au luat declaratii de la persoane care comercializau produse Avon intr-un hipermarket si nu aveau contracte de munca. Am contactat compania Avon si  ...

.....Cititi mai departe Detalii

 

 

 

Invata cum sa aplici corect noile modificari ale Codului Muncii!

AVANTAJE MAXIME:

Eviti toate neclaritatile din relatia ta cu ITM-ul;

Rezolvi toate problemele din sfera legislatiei muncii optim, clar, la obiect!

Esti permanent “actualizat”, in spiritul unui adevarat profesionist, cu toate modificarile aparute in lege!

Ai acces rapid la o informatie actualizata!

Detalii aici >>>Da! Totul, pe un fond legal, pentru o rezolvare corecta! Optima!

Comentarii
Recomandari
Atentionari
Concluzii asupra chestiunilor importante.


Simplu, limpede! Ca tu sa poti aplica imediat!

Pentru detalii click aici >>>

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586