Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Am primit la redactie
 
"De cand cu actualul Cod al Muncii suntem exasperati de schimbarile si noutatile pe care nu mai stim cum sa le aplicam. Chiar daca toti vorbesc la televizor ca s-a schimbat ceva, in continuare angajatii au o gramada de drepturi. Noi, angajatorii, nu avem decat obligatii si un gand obsedant: cum facem ca totul sa fie conform legii.
 
Doamne fereste sa-l stresam pe Maria Sa Angajatul, ca ne da in judecata si ne cere daune! 80% dintre litigiile de munca ajunse in instanta sunt solutionate in favoarea angajatilor. Dar pe noi, angajatorii, pe noi cine ne apara?"
 
- Tudor Popescu, director, Bacau
 
Domnul in cauza ne cerea parerea referitor la Regulamentul Intern, singura modalitate de a introduce o serie de prevederi in interiorul firmei fara a fi in contradictie cu legea. In conditiile in care Contractul Colectiv de Munca a iesit din lege si nu se stie daca se mai intoarce, Regulamentul Intern ramane in mod cert singura regula in firma dumneavoastra.
 
Exista insa si o conditie foarte importanta: trebuie sa....citeste mai departe
 Contributia la sistemul asigurarilor sociale de stat


Baza lunara de calcul a contributiei individuale la sistemul asigurarilor sociale de stat o constituie remuneratia platita presedintelui asociatiei de proprietari.

Remuneratia platita presedintelui asociatiei de proprietari in baza contractului de mandat intra in baza de calcul a contributiei la sistemul asigurarilor sociale de stat datorata de asociatia de proprietari.

Baza de calcul nu poate fi mai mare decat produsul dintre numarul asiguratilor pentru care angajatorul datoreaza contributie diferentiata in functie de conditiile de munca, din luna pentru care se calculeaza aceasta contributie datorata  ...

.....Cititi mai departe Detalii


EXCLUSIV pentru cititorii nostri care au cont pe Facebook
 
Va oferim Gratuit Raportul Special "Contributii sociale 2011"
 
....Click Aici si apasati butonul Like (Imi place) pentru a-l citi

 
Raportul este valabil doar 24 de ore, va rugam sa-l cititi/salvati in acest interval!
 
Detalii Click AiciMinisterul Finantelor este primul care incalca legea in privinta stimulentelor finanaciare

Noi nereguli ies la iveala din sistemul bugetar. Desi eliminate prin lege, angajatii din ministere au primit anul trecut sporuri salariale si stimulente financiare in suma totala de peste 460 milioane lei (mai mult de 110 milioane euro), pentru "conditii vatamatoare" de munca, pentru activitate de noapte sau pentru "expunere" la campuri electromagnetice de inalta frecventa.

Potrivit Mediafax, care citeaza un document oficial, cele mai mari sume au fost platite angajatilor din Ministerul Finantelor, care au incasat stimulente totale in suma neta de 30 milioane lei si sporuri de audit, doctor, control financiar preventiv, conditii grele de munca si de manager public in cuantum total brut de 634.094 lei.

Suma totala neta alocata anul trecut de catre Ministerul Finantelor (centrala si unitati subordonate) pentru plata stimulentelor a fost de ...

.....Cititi mai departe Detalii


Salarizare si Contributii Sociale

114 solutii specifice, cazuri practice, exemple de calcul, argumente si temeiuri legale, legislatie comentata

Cum sa aplici corect noile reglementari din februarie 2011

Detalii aici >>>

 Proiect in dezbatere: Aprobarea finantarii unor cheltuieli pentru centre sociale

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a lansat in dezbatere publica un Proiect de hotarare a Guvernului privind aprobarea finantarii unor cheltuieli pentru constructia, reparatia si amenajarea unor unitati de asistenta sociala:

Avand in vedere solicitarea primita din partea unor consilii locale si judetene, care infiinteaza si administreaza unitatile de asistenta sociala, precum si fundamentarile prezentate, in conformitate cu prevederile Ordinului nr.173/2002 al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, Agentia pentru prestatii sociale a judetului Dambovita, a efectuat investigatiile sociale privind necesitatea si oportunitatea finantarii acestor cheltuieli.

Pe baza propunerii formulate de Agentia pentru prestatii sociale a judetului Dambovita si a documentatiei pentru fundamentarea sumelor ...

.....Cititi mai departe Detalii

 

 

Argumente legale care va dau intotdeauna castig de cauza in fata instantelor judecatoresti in litigiile de munca generate de actul concedierii


Primul Webinar - Codul muncii 2011
Concedierea legala


Bucuresti, 18 aprilie


Va oferim consultanta personalizata privind concedierea potrivit prevederilor din Codul muncii 2011: - obligatii ce va revin
- cum puteti actiona legala in cazul concedierii  
- trucuri legale pentru evitarea litigiilor de munca  
- sugestii pentru alcatuirea sigura a Regulamentului Intern – actul care va protejeaza ca angajator.

Raspunsul problemelor dvs. va este furnizat pe loc!

Beneficiati de consultanta oferita tuturor participantilor la webinar, adica inca 38 de solutii pentru problemele generate de Codul Muncii 2011.

Rezolvati totul la modul cel mai rapid, practic si economic!

Capatati siguranta de care aveti nevoie in aplicarea prevederilor din Codul muncii 2011.

Mai multe detalii aici >>>

PS. Locurile participantilor sunt limitate la 20! Codul muncii 2011 „arde” la capitolul concedieri! Rezervati acum prezenta dvs. la webinar! Click aici pentru a va inscrie >>>

Doar acum beneficiati de o economie de 50% si un CADOU minunat: CD-ul Concedierea perfect legala! 100 de studii de caz pledeaza elocvent pentru protectia oferita de specialistii nostri atunci cand vine vorba de :

•    concedierea colectiva
•    concedierea individuala
•    raspunderea disciplinara.

 

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-213172587 , Fax: 0040213172586