Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Informatii importante pentru Departamentul Salarizare/Resurse Umane

Asa cum stiti, de la 1 ianuarie, ITM a pornit un val de controale si amenzi

Finalul lunii februarie sau inceputul lui martie va insemna asaltul asupra Bucurestiului.

Pana acum, media amenzilor date de ITM (unei singure firme la un singur control) a fost de 3.600 lei.

Ca reactie la aceasta actiune a aparut Ghidul angajatorului in relatia cu ITM

Ghidul realizat de specialistii in Legislatia muncii include:

I. Lista cu 30 de aspecte vizate de ITM atunci cand vine in control
- aspectele vizate in mod expres la control
- modalitatea de a evita amenzile. Detalii Aici

II. Ce obligatii are angajatorul fata de Inspectia muncii?
- Detalii despre cine controleaza Inspectia muncii
- Informatii despre cum procedati cand intampinati o problema cu inspectia muncii
- Explicatii privind comisionul datorat ITM-ului pentru serviciile prestate
- Lista serviciilor prestate de ITM contra cost a tarifelor

III. Ce obligatii are ITM fata de angajator?
- este absolut necesar sa stiti toate aceste obligatii pentru a le folosi in avantajul dvs

Atentie: Ghidul angajatorului in relatia cu ITM este realizat in mod expres pentru a folosi firmelor mici si mijlocii

Altfel spus, este solutia (poate singura) pentru a evita amenzile extrem de mari care se anunta in urmatoarele luni. La realizarea sa au colaborat specialisti in Legislatia muncii, reprezentanti ai firmelor deja amendate si, foarte important, surse din interiorul ITM. Detalii Aici

Daca doriti sa primiti acasa sau la birou acest Ghid va rugam sa completati Formularul de Inscriere astazi sau, cel tarziu, maine dimineata.

....Click Aici pentru Formular.

Important: In acest moment exista un pret special de lansare, menit sa acopere costurile de editare si transport. El va fi mentinut timp de 6 zile, iar livrarile se vor face in ordinea sosirii comenzilor.Noul COR a fost actualizat in REVISAL?


Cu siguranta stiti ca de la 1 ianuarie 2011 a intrat in vigoare HG 1.352 din 23 decembrie 2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08, publicata in Monitorul Oficial nr. 894 din 30 decembrie 2010

Angajatorii care au facut angajari de personal in 2011 au urmatoarea dilema: pe site-ul ITM nu a aparut insa o actualizarea COR pentru Revisal, iar angajatii ITM spun ca angajarile se fac inca pe vechiul COR existent in Revisal.

Intr-o astfel de situatie se poate concluziona ca nu a fost intocmit corect Revisalul?

Raspunsul este urmatorul ...

.....Cititi mai departe Detalii

 Atentie: ITM va amendeaza cu 5.000 lei daca nu declarati locurile de munca vacante in maximum 5 zile

De la inceputul anului 2011, autoritatile au intensificat verificarile asupra companiilor, pentru a incerca sa depisteze care sunt firmele ce nu declara posturile vacante. Aceasta este considerata "munca nedeclarata"

Din pacate, multi agenti economici nu stiu ca sunt obligati sa anunte la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca locurile de munca vacante in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora. Din pacate, multi agenti economici nu stiu ca sunt obligati sa anunte la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca locurile de munca vacante in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora", a declarat Mirela Serban, managing partner al  ...

.....Cititi mai departe Detalii


Influenteaza performantele profesionale ale tale si ale angajatilor tai!

Alege sa folosesti cele
57 de tehnici, formulare si exemple practice pentru evaluarea si dezvoltarea profesionala a angajatilor

Completeaza! Printeaza! Aplica! Click aici >>>Patronii firmelor cu mai mult de cinci muncitori "la negru' fac 2 ani de inchisoare

Forma finala a Codului Muncii, trimisa in Parlament, are cateva prevederi despre care s-a vorbit mai putin. Una dintre ele ar fi aceea potrivit careia angajatii care lucreaza noaptea primesc un spor de 25% din salariu, dar beneficiul se aplica pentru cel putin trei ore lucrate.

"Angajatii de noapte" vor beneficia asadar de un program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a unei zile de munca, pentru zilele in care lucreaza cel putin trei ore pe noapte, fara ca aceast lucru sa duca la scaderea salariului de baza, a scris Incont.ro. O alta modalitate ar fi un spor de 25% din  ...

.....Cititi mai departe Detalii


Evitati sa platiti o amenda intre 1.500 si 2.500 de lei!

Amenda aceasta se aplica daca denumirile posturilor din fisele de post nu se regasesc in COR (art. 15 din Legea 76/2002). Iata, asadar, ca lucrurile se complica: nu numai ca trebuie sa aveti fise ale postului pentru fiecare post din firma, aceste fise trebuie sa fie si corect intocmite!

Click aici pentru fise de post in conformitate cu noul COR >>>Sindicatele: Rezultatul evaluarii angajatului nu trebuie sa fie motiv de concediere

Bogdan Hossu, liderul CNS "Cartel Alfa" a facut publice principalele nemultumiri ale sindicalistilor vizavi de varianta finala a Codului Muncii: "Cea mai grava modificare din ultima varianta este Articolul 1 care prevedea garantarea drepturilor individuale de munca si a drepturilor colective. Articolul a fost modificat astfel incat incalca flagrant Constitutia.

Ceea ce ei justificau ca nu vor desfiintarea contractelor colective de munca, de fapt asta se doreste. Mai este problema ca angajatorul poate da afara avand si dreptul de a face evaluarea angajatilor, iar a treia chestiune este ca vin in contradictie cu libertatea de asociere, dorind sa substituie sindicatelor ...

.....Cititi mai departe Detalii

Caz real: un angajat si-a chemat in instanta fostul angajator acuzandu-l de concediere nelegala. A castigat si a obtinut drepturile salariale cuvenite plus DESPAGUBIRI in valoare de 1.000.000 (da, un milion!) de lei. Precedentul a fost creat... Click aici pentru detalii >>>
 

Tehnici de Resurse Umane pe timp de criza:
67 trucuri si solutii practice

 

1. Salariu fix sau salariu variabil?

Cat la suta din salariul unui manager ar trebui sa fie fix si cat la suta sa fie reprezentat de bonusuri si alte beneficii? Care este acest raport (fix/variabil) in cazul managerilor din Vest? Dar in cazul managerilor din Romania?

2. Exista si forme de motivare fara niciun ban?

Da, exista. Stiati, de exemplu, ca diminuarea comportamentului excesiv de autoritar al managerului poate fi mai motivanta pentru angajati decat cresterea salariilor cu 10%?

3. Rezultate slabe nu inseamna neaparat incompetenta.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca unii angajati pot avea rezultate mai slabe pe pozitia pe care o ocupa actualmente, dar se pot dovedi foarte buni in momentul in care li se propun noi provocari. De ce sa cheltuiti bani si timp cu aducerea de oameni noi pentru un anumit post inainte de a vedea daca nu puteti gasi persoana potrivita chiar acum in firma?

4. Un truc pentru negocierea salariului viitorului angajat.

Vorbiti intotdeauna de un pachet salarial anual, nu vorbiti in termeni de salariu net lunar. In acest fel angajatul va avea o imagine corecta asupra intregului efort financiar pe care il face firma pentru el.

Un pachet salarial de 58.680 anual, incluzand masina de serviciu si abonament la o clinica privata, suna mult mai relevant decat 2.000 lei/luna si alte facilitati.

Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-213172587 , Fax: 0040213172586