Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:51

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Bonusul dvs de fidelitate mai este valabil 3 zile.

Atentie acest bonus de fidelitate nu este trasmisibil si se adreseaza exclusiv dvs.!

Daca doriti sa il folositi click aici >>>

 

Am retrogradat pe cineva din functie pentru 60 de zile. Cum revine la vechea functie si vechiul salariu?

Sa presupunem ca aveti un angajat pe care l-ati retrogradat din functie, conform articolului 264 litera c, timp de 60 de zile. Ce se intampla dupa expirarea acestor zile? Trebuie o decizie care sa-l readuca in functia si la salariul initial?

Art. 264 alin. (1) din Codul muncii prevede care sunt sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara. Printre acestea, la lit. c) este prevazuta si retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile.

Angajatorul, potrivit art. 268 alin. (1) din Codul muncii, dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Sanctiunile disciplinare sunt expres si limitativ prevazute de lege, iar  ...

.....Cititi mai departe Detalii

 

Luni, 28 februarie,  va invitam la o discutie pe tema Legii pensiilor pe 2011

Direct din fata propriului dumneavoastra calculator, puteti discuta liber cu specialistii nostri despre problemele pe care le confruntati.

Pentru mai multe detalii si pentru a va inscrie Click aici >>>

 


Ioan Botis si Codul Muncii: "Vom scoate la lumina inca 150.000 de contracte de munca"


Ministrul Muncii, Ioan Botis, a vorbit deputatilor din comisia de specialitate despre Codul Muncii si proiectul legislativ care este deja finalizat, dar care nu se stie inca daca va fi promovat prin dezbatere parlamentara sau prin asumarea raspunderii guvernamentale.

"Sindicatele m-au acuzat ca le atac si au intrebat la cine se va transfera puterea de negociere a contractelor colective, daca ele vor fi derobate de aceasta atributie. Intr-adevar se vor pierde pozitiile de importanti lideri sindicali, dar sindicatele vor castiga mult mai multi membri. Negocierile vor fi sectoriale si vor capata importanta liderii sectoriali", a explicat Botis.

Botis si-a sustinut si viziunea in privinta contractelor de munca pe perioada determinata, de 36 de luni, dupa cum a fost ...

.....Cititi mai departe Detalii


„Memo Relatii de Munca” este scris de specialisti pentru profesionisti. Nu exista nici un domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

- Legislatia muncii actualizata
- Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
- Recomandari de la experti
- Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
- Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

Detalii aici >>>Caracteristici activitate dependenta si independenta. Contributii


Intrebare:
O persoana fizica autorizata (PFA), pensionar, cu limita de varsta, presteaza servicii intr-un spital (analize de laborator) si factureaza la fiecare sfarsit de luna valoarea prestatiei.

Va rog precizati daca persoana respectiva plateste dupa valoarea prestatiei efectuate CAS, somaj si sanatate? Activitatea este considerata depententa sau independenta?

Raspuns:
1) Persoane fizice care desfasoara activitati autorizate potrivit prevederilor din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 sunt obligate, potrivit prevederilor art. 48 alin. (8) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, sa organizeze si sa conduca evidenta contabila in partida simpla, cu respectarea reglementarilor in vigoare privind evidenta contabila. Veniturile realizate reprezinta venituri incluse in categoria veniturilor din activitati independente realizate potrivit  ...

.....Cititi mai departe Detalii


De la 1 ianuarie, ITM a pornit un val de controale si amenzi

Expertii in legislatia muncii au gasit solutia. Va oferim Regulile pe care trebuie sa le respectati pentru a scapa de amenzi

Ghidul angajatorului in relatia cu Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM)

Detalii aici >>>
 Cum inscriem in CIM un loc de munca mobil?


Potrivit art.17 alin.(2) lit. b) si alin. (3) din Codul muncii, in contractul individual de munca trebuie sa se inscrie locul muncii sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri.

Asadar, cu privire la inscrierea locului muncii in contractul individual de munca sunt posibile doua situatii:

- stabilirea unui loc de munca fix, situatie in care salariatul isi va desfasura activitatea la acest loc de munca;

- posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri, situatie in  ...

.....Cititi mai departe Detalii

 

Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic


* Securitatea la incendiu (scenariul de securitate la incendiu, procedura de obtinere a avizelor si autorizatiilor, documentatiile necesare, formulare gata intocmite)

* Evaluarea riscurilor de incendiu (identificarea pericolelor de incendiu, identificarea si evaluarea riscurilor de incendiu)

* Organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor (tot ce trebuie sa stiti pentru a evita controale obositoare, interminabile, si amenzile imense)

* Mijloace de aparare impotriva incendiilor (obligatiile proiectantilor si executantilor, echiparea cu mijloace tehnice de aparare impotriva incendiilor, autorizarea persoanelor care desfasoara lucrari in domeniul apararii impotriva incendiilor)

* Masuri de prevenire a incendiilor (legislatie, formulare, sfaturi practice si recomandari de la specialisti practicieni)

* Protectie civila (inclusiv procedura si documentele de obtinere a avizelor si autorizatiilor de protectie civila)

*  Instruirea in domeniul PSI si al protectiei civile (organizarea activitatii de instruire, categorii de instructaje, mijloace si materiale pentru instruire, instructiuni de aparare impotriva incendiilor)

* Servicii private pentru situatiile de urgenta (reglementari legale, activitatea de prevenire a situatiilor de urgenta, constituirea si organizarea serviciilor private pentru situatii de urgenta)

* Control si sanctiuni in domeniul apararii impotriva incendiilor (cine si cum efectueaza controlul, lista completa a sanctiunilor din domeniul apararii impotriva incendiilor, documente de control)

Mai multe detalii aici >>>


 

 

Copyright © 2011 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-213172587 , Fax: 0040213172586