Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

In atentia Departamentului de HR si Salarizare
 

Invitatie Gratuita la
Conferinta Nationala de Legislatia Muncii si HR


* 5 martie, la Crown Plaza Bucuresti


Ultimele 16 de locuri disponibile
Completati Formularul de Inscriere Astazi!

 

Anunt important

Ne face o deosebita placere sa va invitam la cel mai important eveniment de legislatia muncii si HR organizat de Rentrop&Straton:
 

<< MODIFICARI DE IMPACT IN ANUL 2014 >>
- Explicatii practice; Aplicarea noii legislatii -


Participarea este GRATUITA pentru dvs.
, dat fiind ca sunteti unul dintre abonatii fideli ai informatiilor de specialitate oferite de Rentrop&Straton

... detalii gasiti aici >>

Legislatia Muncii
Ajutor: Vrea sa dau preaviz angajatului evaluat cu nota sub nivel minim. Cum procedez?

Ne evaluam angajatii in mod obligatoriu. Este un exercitiu in favoarea angajatorilor, pentru a intelege care sunt angajatii care merita investitii in continuare si care sunt cei care presupun costuri salariale care se transforma din ceea ce am dori, investitii durabile, in cosmar, in risipa de resurse.

Ne confruntam cu cerinta unui angajator. Doreste sa dea preaviz angajatului deja evaluat. Angajatul a luat nota sub nivel minim.

"I s-a propus diminuarea salariului de incadrare pe o perioada de sase luni si indeplinirea unor obiective de performanta in acest termen.
Salariatul nu este de accord cu nota finala obtinuta la evaluare si nu este de accord cu semnarea actului aditional de diminuare a salariului."

Cum procedam?

Situatiile in care angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului sunt expres prevazute de lege, in dispozitiile art. 61 din Codul muncii, republicat, respectiv:

a) in ...

.....Cititi mai departe Detalii
Accidentele de munca, incluzand aici si incendiile, pot produce victime! Iar acest lucru este ireversibil!


Stiati, de exemplu, ca, potrivit datelor furnizate de Inspectia Muncii, autoritatea care are rolul de a controla aplicarea legislatiei referitoare la SSM, in primele luni ale anului trecut 2597 de persoane au cazut victime accidentelor de munca, iar 128 dintre ele nu au supravietuit? 


>>> detalii aici

V-ati cutremurat, desi va ganditi ca nu vi se poate intampla asa ceva si ca astfel de nenorociri vor sta departe de dumneavoastra.

Asa au crezut si angajatorii acestor 2597 de muncitori, iar acum se lupta fie sa-si reabiliteze cumva numele pe piata fortei de munca, fie in instanta, pentru o pedeapsa care sa-i sifoneze cat mai putin.

Va invitam aici pentru a rezerva propriul dvs. exemplar


Cerintele minime de pregatire in domeniul SSM pentru a putea desfasura activitati de prevenire si protectie

Sanctiune
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 de lei, conform art. 39 alin. (6) lit. a) din Legea nr. 319/2006, incalcarea dispozitiilor legale privind capacitatea si mijloacele de care trebuie sa dispuna lucratorul desemnat pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si cele de protectie.

Exista doua niveluri de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru dobandirea capacitatilor si aptitudinilor necesare efectuarii activitatilor de prevenire si protectie, respectiv:

1) Nivelul mediu, care presupune:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil ethnic si
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 80 de ore.

2) Nivelul superior, care presupune:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie la avizarea documentatiilor in domeniul SSM

Pentru indeplinirea obligatiilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca, dvs., in calitate de angajator, puteti folosi pentru informarea si instruirea salariatilor dvs. diferite documentatii cu caracter tehnic elaborate de persoane juridice sau fizice.

Important de retinut este faptul ca nu toate documentatiile pe care le considerati utile scopului propus, de instruire a salariatilor privind securitatea si sanatatea in munca, pot fi folosite in sprijinul acestei activitati, ci doar materialele care au primit avizul de a fi difuzate si comercializate.

Existenta acestui aviz va asigura asupra concordantei mesajelor pe care le contin documentatiile respective cu prevederile legislatiei in vigoare. Documentatiile cu caracter tehnic de informare si instruire in domeniul securitatii si sanatatii in munca care se supun avizarii sunt:

- filme sau imagini, pe pelicula sau suport magnetic, cu subiecte din domeniul securitatii si sanatatii in munca;
- afise, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ajutor special destinat Asociatiilor de Proprietari,  conform legislatiei modificate din 2014!

Documente utile pentru Asociatiile de Proprietari!

Toate documentele necesare pentru a va desfasura activitatea rapid, LEGAL si fara greseli!

Documente utile

Ghid practic  - unic in Romania


Exclusiv pentru Asociatiile de Proprietari! Contine:


 bulettModele de Contracte, Model Procese Verbale, Modele Registre speciale ...vezi detalii aici >>>

 bulettProceduri, Regulamente si Obligatii exclusiv pentru Asociatiile de proprietari (conform legii) ...vezi detalii aici >>>
.

..Click aici pentru mai multe detalii >>>


Club Legislatia Muncii
Spor de sef atelier sau spor permanent

Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: - am un angajat pe care vreau sa-l promovez in functia de sef atelier (lucrand si in sectie) si nu stiu cum sa-i cresc salarul, in sensul ca aceasta functie probabil nu va fi permanenta, deci nu-l pot trece ca spor permanent si sa-l transmit in Revisal, nu pot nici sa-i maresc salariul din acelasi motiv, dupa parerea mea este un spor ocazional, nu ?

Si cum ar trebui sa procedez cu CIM-ul, sa-l modific sau nu ?

As putea de exemplu sa fac o decizie prin care sa specific aceste modificari (numai intern) fara sa transmit in revisal ? Va rog sa ma ajutati cum sa procedez corect si legal.
Multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii
Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF).

Acest regulament descrie atat modul cum este structurata firma dvs. – cu departamente, sectii, birouri, agentii, sucursale - cat si atributiile si competentele acestor subunitati, raporturile dintre ele, raporturile cu conducerea firmei, felul cum se iau si se aplica deciziile.

Afla aici mai multe detalii >>

Extrem de important!

Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post. El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

CD-ul "Regulamentul de organizare si functionare in 5 pasi" va ofera modele complete, corecte si legale de regulamente de organizare si functionare, pregatite pentru a fi completate cu datele specifice firmei dvs.

Social
Au inceput inscrierile la clasa pregatitoare si clasa I. Topul celor mai cautate scoli

Parintii care au copii in varsta de 6 ani se pregatesc sa ii inscrie in clasa pregatitoare din 24 februarie, iar cei care au implinit sapte ani si nu au urmat clasa pregatitoare anul precedent, pot fi inscrisi direct in clasa I.

La fel ca si anul trecut, parintii isi pot inscrie copiii la orice scoala doresc, insa fiecare unitate de invatamant are propriile criterii de departajare, care acorda prioritate micutilor care locuiesc in circumscriptia scolii.

Inscrierea la clasa zero se va face si pentru anul scolar 2014-2015 in doua etape, prima desfasurandu-se in periopada 24 februarie - 14 martie. La sediul fiecarei scoli si pe site-ul acesteia vor fi afisate informatiile care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica clasei pregatitoare din cadrul unitatii de invatamant. Astfel, parintii pot afla daca orele se desfasoara la scoala sau la gradinita sau daca exista un after-school.

Va prezentam clasamentul celor mai cautate unitati de invatamant ...

.....Cititi mai departe Detalii


67 Tipuri de teste,

chestionare, verificari:

MOTIVATIE

Chestionar pentru motivatie
Interpretare

APTITUDINI
Aptitudini tehnice
Vedere spatiala
Analiza fizica
Intelegere verbala
Deductie numerica
Observare
Analiza critica

PERSONALITATE
Chestionar pentru personalitate
Interpretare
Succesul

CALCULE NUMERICE SI LOGICA
Calcule si logica
Matrice numerice

 GANDIRE LATERALA

CREATIVITATE

 

Forme imaginare
Logica creatoare
Imaginatie
Solutii creatoare

MEMORIE
Identificare
Ordine cifre
Recunoastere
Intrebare

INTELIGENTA EMOTIONALA
Agitat sau relaxat
Extravertit sau introvertit
Optimist sau pesimist
Increderea in sine
Dur sau bland

Grilele de raspuns si interpretarile date raspunsurilor candidatului va ajuta sa decideti usor daca acesta este sau nu omul potrivit la locul potrivit.

Comandati acum CD-ul 67 de teste pentru a angaja cei mai buni oameni!

Pentru doar  69 lei + 9% TVA, pret redus cu 30% fata de pretul standard de 106,82 lei, lucrarea va ajuta acum sa scapati de orice dilema in alegerea celui mai potrivit angajat!

 


Memoratorul Legislatia Muncii 2014

este singura lucrare editoriala din domeniu care cuprinde tot – dar absolut tot – ce este important din legislatia muncii intr-un format usor de utilizat: 14,5 X 20,5 cm.

Este instrumentul ce insumeaza caracteristicile si beneficiile unui set de multe alte instrumente care, luate si tratate separat, sunt necesare, dar ingreuneaza foarte mult gasirea unei solutii viabile.

Iar rapiditatea este, cum spuneam si mai devreme, o conditie fara de care activitatea dumneavoastra nu s-ar mai desfasura la standarde inalte.

Este vital ca orice profesionist sa detina controlul absolut asupra activitatii pe care o desfasoara. Iar acesta decurge de obicei din relatia familiara cu locul de munca, din cunoasterea amanuntita a domeniului si, mai ales, din experienta acumulata de-a lungul timpului.

 

Aveti un ajutor de nadejde in Memoratorul de Legislatia Muncii, pentru ca:
 

  • angajatii vin si pleaca, deci contractele se fac si se desfac, ... citeste detalii aici »
  • doamnele vor sa devina mamici si-atunci apar o multime de semne de intrebare privind concediul prenatal, concediul postnatal sau cel de crestere a copilului,
  • se mai intampla, rar, ce-i drept, ca si taticii entuziasti sa isi doreasca sa beneficieze de concediu paternal,
  • angajatii cu mai multe primaveri la activ ajung la varsta pensionarii si-atunci trebuie ca ”lasarea la vatra” a acestora sa se faca cat mai lejer cu putinta, ... citeste detalii aici »
 

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586