Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Concediu medical imediat dupa revenire din CCC. Cum procedam?

Analizam situatia unei doamne revenite din concediu ingrijire copil pana la doi ani, pe data de 14 decembrie 2013. Dansa aduce concediu medical incepand cu data de 13.01.2014, cod de indemnizatie 09. Este concediu pentru ingrijirea copilului bolnav. Dorim sa stim care este baza de calcul, tinand cont de faptul ca dansa nu are cel putin o luna de stagiu de cotizare, dupa intoarcerea din concediu de ingrijire copil pana la varsta de doi ani.

Specialistii PortalCodulMuncii ne ofera un raspuns clar:

Potrivit art. 8 alin. (3) lit. c) din OUG 158/2005, perioada in care salariata a beneficiat de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 2 ani, se asimileaza stagiul de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Conform art. 10 al ordonantei, baza de calcul a indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se determina ca fiind media veniturilor lunare din ultimele 6 ...

.....Cititi mai departe Detalii

Conform ultimelor Modificari ale Codului Munci

M
emoratorul Legislatia Muncii 2014

orice informatie din Legislatia muncii si Salarizare!

O gasesti, garantat, in mai putin de 10 secunde!

... citeste detalii aici >>


Fisa de evaluare a riscurilor pentru alpinisti utilitari

In procesul de elaborare a fiselor de evaluare a riscurilor, vom tine cont de particularitatile activitatilor si ale unitatii/intreprinderii, precum si ale locurilor de munca/posturilor de lucru.

Mai jos este prezentat un model de aplicare a metodei de evaluare a riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala INPDCM pentru functia de tehnician prelucrari mecanice.

Aceasta fisa de evaluare este un exemplu si nu este exhaustiva.

Modelul fisei de evaluare aici.

.....Cititi mai departe Detalii

37 de confuzii in aplicarea dispozitiilor din Codul Muncii

Avem placerea sa va prezentam cel mai nou produs editorial lansat de specialistii Rentrop&Straton: CD "37 de confuzii in aplicarea dispozitiilor din Codul Muncii".

De unde pana unde? De ce au ales expertii sa atace acest subiect? Pentru ca interesul este mare. Pe adresa redactiei primim numeroase rugaminti de clarificare a confuziilor existente in aplicarea dispozitiilor din Codul Muncii.

In premiera, specialistii romani au lansat lucrarea de specialitate care se adreseaza profesionistilor care doresc sa detina solutii la situatii problematice, sa detina solutii de care sa fie siguri 100%, sa obtina sentimentul inegalabil de siguranta si certitudine ca munca lor este desfasurata ireprosabil.

“O lucrare extrem de practica care pune punctul pe „i” pentru ca aduce in prim plan situatiile cu grad inalt de ambiguitate din domeniul legislatiei muncii, oferind interpretarea corecta a textului de lege si solutiile pentru problemele ...

.....Cititi mai departe Detalii
CD-ul Ghid practic de SALARIZARE este realizat de o echipa de autori cu care s-ar mandri orice editor si orice firma de consultanta: specialisti practicieni cu bogata experienta in Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii sau in Inspectoratul Teritorial de Munca.

Ei stiu cum trebuie interpretat fiecare cuvant din legislatie. Ei stiu cum trebuie aplicate Ordonantele de Urgenta date peste noapte, ale caror norme metodologice intarzie cu anii. Ei raspund fara ezitare oricarei intrebari legate de:

avantaje in natura
tratamentul veniturilor asimilate salariilor
contributii sociale obligatorii inclusiv cele reglementate în NOUL Cod fiscal
tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete de vacante
calculul salariilor

Comandati-l chiar azi, pentru a beneficia de informatiile de care aveti nevoie!


Detalii aici >>>

Club Legislatia Muncii
Ajutorul de nastere se impoziteaza?

Asupra sumelor platite cu titlu de ajutor de nastere se datoreaza impozit, contributii?
Va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

In varianta de ultima ora!

Necesar pregatirii procesului de recrutare, dar si activitatii post-recrutare, lucrarea COR va demonstreaza ca exista SOLUTII pentru:

 

* angajatorul care doreste sa evalueze angajatii, dar nu cunoaste in detaliu activitatea propriu-zisa a angajatului;…citeste detalii aici >>

* decriptarea domeniului de activitate si a sarcinilor pe care le are de indeplinit o anumita persoana din firma;

* depistarea unei denumiri a postului cu caracteristici inrudite celui desfiintat;…citeste detalii aici >>


Social
Realizarea adaposturilor de protectie civila

Adaposturile de protectie civila sunt spatii special amenajate pentru protectie in situatii specifice, proiectate, executate, dotate, echipate si autorizate potrivit normelor si instructiunilor tehnice elaborate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si aprobate de ministrul administratiei si internelor.    

Pentru protectia populatiei si a bunurilor din patrimoniul cultural national de efectele atacurilor din aer se realizeaza sistemul national de adapostire, care cuprinde:

- adaposturi pentru puncte de comanda destinate ...

.....Cititi mai departe Detalii

Una dintre cele mai importante prevederi ale Codului munci, conform art. 27 alin. (1), consta in examinarea medicala a fiecarui angajat

 

Ati negljat-o pana acum?

 

Medicina Muncii. Ghidul Angajatorului

CD-ul „Medicina muncii. Ghidul angajatorului detaliaza intr-un mod clar si profesionist toate aspectele practice legate de:

 

>> Click aici pentru detalii
 


 

Capcanele ascunse in Procedurile Obligatorii aplicate in raporturile de munca

Pentru orice domeniu al raporturilor de munca exista una sau mai multe proceduri de urmat. Nu numai pentru concediere, ca in exemplul de mai sus, ci si pentru:
 

  Angajare Acordarea zilelor liber ... detalii aici »

  Efectuarea concediului de odihna

  Formarea profesionala ... detalii aici »

  Modificarea CIM

  Aplicarea sanctiunilor

 

Etc., etc.

Exact. Fiecare dintre aceste operatiuni impune un traseu clar de parcurs, cu pasi specifici, iar daca un singur pas este neglijat consecintele sunt nefericite.
 

Vestea buna este ca puteti sa evitati orice eroare. Iata cum:

V-am pregatit un CD care va arata pas cu pas tot ce aveti de facut..

... in oricare dintre situatiile de mai sus. Trebuie doar sa introduceti CD-ul in calculator si sa dati clic pe topicul care va intereseaza.

Pe ecran se va afisa instantaneu intreaga procedura de urmat, completa si 100% corecta, care va fereste de orice scapare sau pas gresit. (... vezi aici »)


Toate trucurile si chichitele juridice sunt prezentate aici, astfel incat este exclus sa aveti probleme cu inspectorii ITM sau in instanta!
 

 

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586