Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Suspendare CIM pentru concediu fara plata. Atentie la inregistrarea in Revisal

Avem de-a face cu situatia unui salariat care doreste sa faca cerere de suspendare CIM pentru concediu fara plata pentru trei luni. Dorim sa stim care este perioada maxima pentru care se poate face cerere de concediu fara plata si care sunt documentele necesare pentru inregistrare in Revisal.

Specialistii PortalCodulMuncii ne ofera un raspuns clar:

Concediu fara plata se poate acorda doar la cererea salariatului. Conform art. 153 din Codul Muncii, in vederea rezolvarii unor situatii personale, salariatii au dreptul sa solicite concedii fara plata. Acestea se acorda in baza acordului de vointa al partilor.

Cat despre durata concediului fara plata, acesta este stabilit prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern (art. 153 alin. (2) din Codul Muncii).

In concluzie, durata maxima a concediului fara plata este cea negociata de parti in cadrul contractului colectiv de munca la nivel de unitate. Daca acesta lipseste, se ia in ...

.....Cititi mai departe Detalii

Conform ultimelor Modificari ale Codului Munci

M
emoratorul Legislatia Muncii 2014

orice informatie din Legislatia muncii si Salarizare!

O gasesti, garantat, in mai putin de 10 secunde!

... citeste detalii aici >>


Ce act normativ reglementeaza masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece?

Prin sezon rece se intelege perioada de 5 luni cuprinsa intre data de 1 noiembrie a anului curent si data de 31 martie a anului urmator. Perioada sezonului rece poate fi prelungita intr-unul sau mai multe judete la solicitarea consiliilor judetene, cu avizul Autoritatii Nationale de Meteorologie.

Legea nr. 304 din 21 noiembrie 2013 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, publicata in Monitorul Oficial nr. 723 din 25 noiembrie 2013.

Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro

.....Cititi mai departe Detalii
CD-ul Ghid practic de SALARIZARE este realizat de o echipa de autori cu care s-ar mandri orice editor si orice firma de consultanta: specialisti practicieni cu bogata experienta in Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii sau in Inspectoratul Teritorial de Munca.

Ei stiu cum trebuie interpretat fiecare cuvant din legislatie. Ei stiu cum trebuie aplicate Ordonantele de Urgenta date peste noapte, ale caror norme metodologice intarzie cu anii. Ei raspund fara ezitare oricarei intrebari legate de:

avantaje in natura
tratamentul veniturilor asimilate salariilor
contributii sociale obligatorii inclusiv cele reglementate în NOUL Cod fiscal
tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete de vacante
calculul salariilor

Comandati-l chiar azi, pentru a beneficia de informatiile de care aveti nevoie!


Detalii aici >>>

Specialistii raspund: Cand modificam salariul minim pe economie daca salariatul este inca in concediu fara plata?

Cand putem sa modificam salariul minim pe economie in situatia unui salariat care pana la data de 31 ianuarie 2014 inclusiv a fost in concediu fara plata? Tinem cont de faptul ca acesta doreste prelungirea concediului fara plata pana in data de 01.05.2014.

Cum procedam intr-o astfel de situatie?

Specialistii PortalCodulMuncii ne ofera un raspuns:

Modificarea salariului impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege (art. 17 alin. (5) din Codul muncii
republicat).

Conform art. 3 alin. (1) lit g) din HG 500/2011, referitoare la registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), registrul poate fi completat in ordinea angajarii si cuprinde salariul, sporurile si cuantumul acestora. In aceste conditii, angajatorul va completa in registru fiecare modificare intervenita (lunar ...

.....Cititi mai departe Detalii

In varianta de ultima ora!

Necesar pregatirii procesului de recrutare, dar si activitatii post-recrutare, lucrarea COR va demonstreaza ca exista SOLUTII pentru:

 

* angajatorul care doreste sa evalueze angajatii, dar nu cunoaste in detaliu activitatea propriu-zisa a angajatului;…citeste detalii aici >>

* decriptarea domeniului de activitate si a sarcinilor pe care le are de indeplinit o anumita persoana din firma;

* depistarea unei denumiri a postului cu caracteristici inrudite celui desfiintat;…citeste detalii aici >>


Club Legislatia Muncii
ore lucrate in weekend

Orele de munca in wekeend cum trebuie sa fie trecute in pontajul saptamanal/ lunar?

De exemplu lucrez 6 ore sambata nu trebuie trecut 12ore ? Cei de la Hr unde eu lucrez asa ne obliga. Cum este corect si legal ?
Multumesc!

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Invatamantul prescolar garantat si acordarea burselor de merit, introduse in Constitutia revizuita

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a introdus in textul legii fundamentale prevederi referitoare la acordarea burselor de merit si la garantarea dreptului la educatie prin invatamantul prescolar.

Articolul 32 alin. 2 care enumera formele de invatamant prin care era garantat dreptul la educatie a fost completat cu invatamantul prescolar.

"Dreptul la educatie este garantat, in conditiile legii, si se asigura prin invatamantul prescolar, invatamantul general obligatoriu, prin invatamantul liceal si prin cel profesional, prin invatamantul superior, precum si prin alte forme de instructie si perfectionare prevazute de lege", se arata in textul modificat al art. 32.

De asemenea, Comisia a completat articolul care stabileste ca statul acorda burse.

"Invatamantul de stat este gratuit, potrivit legii. Statul acorda burse sociale de studii copiilor si tinerilor proveniti din familii defavorizate si celor institutionalizati, precum si burse de ...

.....Cititi mai departe Detalii

O mica eroare de procedura: in decizia de concediere nu ati mentionat instanta competenta sa solutioneze o eventuala contestatie.
 

Este OBLIGATORIU sa urmati procedurile corecte impuse de Codul Muncii.
 

 

Atentie: Reducere 30%
Valabila 24 de ore
(... vezi aici »)

Atentie: niciun pas nu este negociabil! Toti sunt prevazuti de legislatia in vigoare.
 

Va oferim procedurile corecte, pas cu pas, pe care trebuie sa le urmati ori de cate ori faceti angajari, concedieri, modificari in CIM, aplicati sanctiuni etc. ! (... vezi aici »)
 

Instanta lucreaza cu texte de lege. Si daca un text de lege spune ca un anumit lucru trebuie facut intr-un anumit fel, dupa o anumita procedura, atunci instanta asta verifica in primul rand – daca s-a respectat procedura.
 

Ca urmare, orice incalcare a procedurii atrage automat dupa sine nulitatea deciziei luate de angajator. Si asta in mod perfect legal.
 

... Aflati raspunsul aici »
 

Capcanele ascunse in Procedurile Obligatorii aplicate in raporturile de munca
 

Pentru orice domeniu al raporturilor de munca exista una sau mai multe proceduri de urmat. Nu numai pentru concediere, ca in exemplul de mai sus, ci si pentru:
 

 

  Angajare Acordarea zilelor liber ... detalii aici »

  Efectuarea concediului de odihna

  Formarea profesionala ... detalii aici »

  Modificarea CIM

  Incetarea CIM ... detalii aici »

  Aplicarea sanctiunilor
 

Etc., etc.

Exact. Fiecare dintre aceste operatiuni impune un traseu clar de parcurs, cu pasi specifici, iar daca un singur pas este neglijat consecintele sunt nefericite.
 

Vestea buna este ca puteti sa evitati orice eroare. Iata cum:
 

V-am pregatit un CD care va arata pas cu pas tot ce aveti de facut..

... in oricare dintre situatiile de mai sus. Trebuie doar sa introduceti CD-ul in calculator si sa dati clic pe topicul care va intereseaza.


Pe ecran se va afisa instantaneu intreaga procedura de urmat, completa si 100% corecta, care va fereste de orice scapare sau pas gresit. (... vezi aici »)

 

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586