Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Ce sanctiune prevedea legea pentru angajatorul ce incadreaza personal pe functii care nu exista in COR?

Ce sanctiune prevede legea pentru angajatorul care incheie contracte individuale de munca incadrand personalul pe functii care nu exista in Clasificarea Ocupatiilor din Romania?

Exista angajatori care incadreaza personal mentionand in CIM-uri un cod numeric care exista in COR dara fara nicio legatura cu functia nominalizata in respectivele CIM-uri, functii care nu exista in COR!

Cum procedam? Ce spune legea?

Conform art. 2 alin. (2) din Ordinul comun 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere), in vederea asigurarii tranzitiei de la Clasificarea ocupatiilor din Romania (COR), aprobata prin Ordinul ministrului de stat, ministrul muncii si protectiei sociale, si al presedintelui Comisiei Nationale pentru Statistica nr. 138/1.949/1995, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 272 din 23 noiembrie 1995, cu modificarile si completarile ulterioare, la noua Clasificare ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stimate manager de resurse umane,

Imaginati-va urmatoarea situatie:

Un angajat din firma dvs. vine beat la serviciu 4 zile din 5. Discutiile cu el nu au niciun efect, ca urmare decideti sa il concediati


Pare un caz foarte clar, in care dreptatea este, evident, de partea dvs. Si, totusi, va treziti ca masura concedierii este lovita de nulitate si ca sunteti obligat sa-l reprimiti la lucru pe cel pe care l-ati concediat.

Motivul? Detalii complete aici


Atentie: Joi, 30 ianuarie, ultima zi pentru reinnoirea avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite

Pana pe data de 30 ianuarie 2014, joi, se pot solicita de catre angajatori reinnoirea avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite. Hotararea Guvernului nr. 1077/2013 pentru modificarea HG nr. 246/2007 privind metodologia de reinnoire a avizelor de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 821 din 23 decembrie 2013, prevedere faptul ca avizele de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite, valabile pana la datade 31 decembrie 2013 pot fi reinnoite incepand cu data de 1 ianuarie 2014 si pana la data de 30 ianuarie 2014.

Conform actului, reinnoirea avizelor de incadrare a locurilor de munca este valabila pentru angajatorii care solicita acest lucru la Inspectia Muncii.

Reinnoirea avizului de incadrare a locurilor de munca in conditii deosebite se acorda de catre Inspectia Muncii, pe baza urmatoarelor documente:

" a) solicitarea de reinnoire a ...

.....Cititi mai departe Detalii


Atentie: dat fiind ca informatiile din CD-ul 15 Alternative la CIM sunt "sensibile" pentru ANAF si/sau ITM, ea va circula intr-un cadru restrans si poate fi comandata exclusiv de catre abonatii la produsele si newsletterele noastre.

Au fost editate doar 258 de CD-uri, intr-un tiraj pe circuit inchis. Daca doriti sa primiti lucrarea, va rugam sa completati Formularul de Inscriere chiar Astazi

 Platiti doar 99,19 lei, pret REDUS cu 50% fata de pretul standard de 199,47 lei cu TVA inclusa, tocmai pentru a fi cat mai accesibila pentru dumneavoastra. >>> detalii aicii


Ajutor: Salariatul a primit avertisment pentru absente nemotivate. Pot inceta contractul de munca?

Analizam situatia unui angajat in cazul caruia s-a emis un avertisment pentru absente nemotivate. In acel avertisment se specifica faptul ca la urmatoarea abatere de acest tip, se va inceta contractul de munca. Daca acest angajat a savarsit o alta abatere disciplinara, putem sa incetam contractul de munca tinand cont de faptul ca el a mai avut un avertisment, dar de ALTA NATURA?

Conform art. 248 alin. (1) din Codul muncii, sanctiunile disciplinare pe care un angajator le poate aplica in cazul unui salariat ce savarseste o abatere disciplinara sunt:

- avertismentul scris;
- retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
- reducerea salariului de baza pe o durata de 1 - 3 luni cu 5 - 10%;
- reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1 - 3 luni cu 5 - 10%;
- desfacerea disciplinara a contractului ...

.....Cititi mai departe Detalii
CD-ul Ghid practic de SALARIZARE este realizat de o echipa de autori cu care s-ar mandri orice editor si orice firma de consultanta: specialisti practicieni cu bogata experienta in Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii sau in Inspectoratul Teritorial de Munca.

Ei stiu cum trebuie interpretat fiecare cuvant din legislatie. Ei stiu cum trebuie aplicate Ordonantele de Urgenta date peste noapte, ale caror norme metodologice intarzie cu anii. Ei raspund fara ezitare oricarei intrebari legate de:

avantaje in natura
tratamentul veniturilor asimilate salariilor
contributii sociale obligatorii inclusiv cele reglementate în NOUL Cod fiscal
tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete de vacante
calculul salariilor

Comandati-l chiar azi, pentru a beneficia de informatiile de care aveti nevoie!


Detalii aici >>>

Club Legislatia Muncii
Incheiere contract de munca la cumul

Avem nevoie de un contabil sef pentru 0.25 norma pana cand se va tine concurs pentru ocuparea lui acestei fractiuni de norma.

Pentru ce perioada se poate incheia un contract de munca la cumul? Daca suntem multumiti il putem pastra angajat o perioada mai lunga?
Multumesc frumos!

.....Cititi mai departe Detalii
La modul general, este vorba despre:

 raspandirea de informatii neadevarate
 discriminare
 incalcarea confidentialitatii
 trafic de influenta
 lipsa de transparenta
 ascunderea unor informatii
 permiterea unor abuzuri
 nerespectarea promisiunilor 
etc.
 
Din acest motiv, am considerat ca este deosebit de util sa grupam toate aceste situatii pe un produs de exceptie – CD-ul Probleme de etica in managementul resurselor umane – un adevarat ghid de bune practici care va fereste atat de greseli care va descalifica in relatia cu angajatii, cat si de sanctiuni dure din partea ITM-ului.

Click aici pentru detalii >>

Social
Lista scolilor din tara care raman inchise si miercuri

Scolile si gradinitele din Bucuresti si din mai multe orase din tara raman inchise si miercuri, potrivit inspectorului general Constantin Traistaru, decizia pentru celelalte judete urmand a fi luata in cadrul comandamentului de iarna.

"Propunerea noastra este ca sigur maine cursurile sa fie suspendate. Din ce mi-au trimis mie cei de la ISU, o sa fie prapad", a declarat Constantin Traistaru.

Reprezentantii ministerului Educatiei analizeaza posibilitatea ca elevii sa ramana acasa si cursurile sa fie amanate toata saptamana. Astfel, elevii ar avea o vacanta de doua saptamani, tinand cont de faptul ca in perioada 3-10 februarie este programata vacanta semestriala, conform structurii anului scolar 2014-2015.

Legea Educatiei prevede ca in cazul unor situatii speciale, structura anului scolar sa poata fi modificata. Elevii carora nu li se poate incheia situatia scolara cu notele pe care le-au obtinut pana acum, vor avea mediile incheiate in prima saptamana al ...

.....Cititi mai departe Detalii

Rezerva-ti ACUM un exemplar al lucrarii


Noul COR - Clasificarea Ocupatiilor din Romania 2014!


Lucrarea este rodul expertilor Rentrop & Straton, cei care cerceteaza si cele mai ascunse detalii pentru ca dvs. sa fiti scutit de necazuri. In prezent si in viitor!

In lucrarea  veti regasi TOATE codurile corecte si in vigoare si, mult mai important, Usor de Gasit. Practic, tot ce trebuie sa faceti este sa consultati cuprinsul lucrarii si sa identificati pagina la care veti regasi orice informatie va interseaza.

Mai precis, Noul COR este singura lucrare care-ti descifreaza imediat:

 

* toate domeniile de activitate

* atributiile pe care le are o anumita persoana in firma.

 

In varianta de ultima ora!

Necesar pregatirii procesului de recrutare, dar si activitatii post-recrutare, lucrarea COR va demonstreaza ca exista SOLUTII pentru:

 

* angajatorul care doreste sa evalueze angajatii, dar nu cunoaste in detaliu activitatea propriu-zisa a angajatului;…citeste detalii aici >>

* decriptarea domeniului de activitate si a sarcinilor pe care le are de indeplinit o anumita persoana din firma;

* depistarea unei denumiri a postului cu caracteristici inrudite celui desfiintat;…citeste detalii aici >>

* crearea si individualizarea fisei de post, strict relationata cu atributiile angajatului;

* o evaluare corecta in functie de caracteristicile tehnice ale activitatii desfasurate.             

 

Practic veti va ajuta sa optimizati intreaga activitate din firma, rapid si eficient!
 

Toate acestea, doar cu ajutorul lucrarii Noul COR - Clasificarea Ocupatiilor din Romania 2014!


…..Click Aici pentru Formularul de Inscriere>>

 

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586