Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Cum se introduce o clauza speciala in contractul individual de munca

Introducerea unei clauze speciale in contractul individual de munca se efectueaza in urma negocierilor intre parti. Analizam situatia introducerii clauzei de neconcurenta neloiala in cadrul contractului individual de munca in cazul unui angajat.

Iata raspunsul oferit de expertii PortalCodulMuncii.ro:

Clauzele esentiale pentru contractul individual de munca, conform art. 17 din Codul Muncii - Legea 53/2003:

a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmeaza sa isi produca ...

.....Cititi mai departe Detalii

Examinarea medicala a angajatilor - una dintre cele mai importante obligatii prevazute de Codul muncii! Nu cumva ati neglijat-o pana acum?

Va punem la dispozitie CD-ul "Medicina muncii. Ghidul angajatorului". Acesta detaliaza intr-un mod clar si 100% profesionist toate chestiunile practice legate de:

  • Actele normative care reglementeaza examenul medical al angajatilor
  • Angajarea medicului de medicina a muncii
  • Obligativitatea examenului medical

...si lista continua...

Usor de parcurs, usor de inteles, cu temeiul legal comentat – aceste solutii va dezvaluie toate secretele legate de medicina muncii si va protejeaza 100% in cazul oricarui control.

>> Detalii Click Aici<<


Expertii raspund: Cand pot iesi la pensie? Mai am nevoie de vechime?

Avem de-a face cu situatia mentionata in PortalCodulMuncii. Persoana in cauza are o vechime in munca de 25 ani si 20 zile, somaj 2 ani si 3 luni si grupa 2 de munca - 5 ani. Data nasterii este 15.08.1958.

Raspunsul oferit de specialistii PortalCodulMuncii:

Conform prevederilor art. 52 Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare pensia pentru limita de varsta se cuvine persoanelor care indeplinesc, cumulativ, la data pensionarii, conditiile privind varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare sau in specialitate, dupa caz, prevazute de aceasta lege.

Totodata, potrivit art.53 alin. (1) din Legea 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare, conform esalonarii prevazute in anexa nr. 5 la lege. Dupa cum se ...

.....Cititi mai departe Detalii

Specialistii raspund: Cum verific daca angajatorul mi-a inregistrat CIM in REVISAL?

Avem de-a face cu una dintre intrebarile adresate cel mai des de foarte multi angajati. Cum verificam daca angajatorii ne-au inregistrat contractele individuale de munca in REVISAL?

Expertii ClubLegislatiaMuncii ne ofera un raspuns competent >>>

.....Cititi mai departe Detalii

O oferta de nerefuzat!
 

Stimate manager HR,

Nu exista control de la ITM fara sa ti se solicite acte, documente, hartii. Si sunt toate importante, fie ca sunt ordine de deplasare, contracte de munca, decizii de suspendare a CIM pentru cresterea copilului, notificari de prelungire a detasarii, preavize de concediere individuala.

Si pentru ca viata nu trebuie sa fie complicata si pentru ca noi suntem singurii care o putem simplifica, va invitam sa va cumparati cel mai util si performant SOFT de generare de acte de care aveti nevoie in relatia cu angajatii: Soft de generare rapida acte emise de angajator!


Am pregatiti o multime de
CADOURI surpriza, special pentru tine.

 

Click aici pentru mai multe detalii>>>


Club Legislatia Muncii
8ore/zi, 40ore/saptamana = 160ore/luna?

Buna ziua!In c.i.m. se stipuleaza citez:"O norma intreaga,durata timpului de lucru fiind de 8ore/zi,40ore/saptamana.",

"Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza:12/24(ore zi/ore noapte/inegal)"si"Salariul de baza lunar brut 1000lei"

Am dreptate sa consider ca 8ore/zi, 40ore/saptamana, 160ore/luna=1000lei si dupa cele 160ore/luna celelalte ore sunt suplimentare?

.....Cititi mai departe Detalii

Daca te preocupa:

  • O alegere corecta intre prima de merit si sanctiunea de 10% pentru abateri disciplinare? Afla aici »

  • Incadrarea in cote optime pentru reducerea salariului de baza in cazul cercetarii disciplinare? Afla aici »

  • Care este procedura atunci cand un salariat cercetat disciplinar pentru o fapta savarsita refuza sa semneze decizia de sanctionare? Afla aici »

Social
Inca 3 scoli anchetate pentru spaga

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti face verificari, incepand de luni, la Scoala Gimnaziala "Sfantul Andrei", Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" si Colegiul Economic "Costin C. Kiritescu", dupa ce a primit sesizari privind colecte de bani.

"In urma unor sesizari primite, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti declanseaza, incepand de astazi, 13 ianuarie 2014, verificari la urmatoarele unitati de invatamant: Scoala Gimnaziala «Sf.Andrei», Liceul Teoretic «Nicolae Iorga», Colegiul Economic «Costin C. Kiritescu»", a anuntat ISMB.

Potrivit unor oficiali din Ministerul Educatiei, in ultimele zile au fost primite foarte multe sesizari privind fondul clasei, dar veridicitatea acestora trebuie analizata.

Un alt caz a fost sesizat la Sectia 6 Politie din Capitala. Tatal unui copil care invata la Scoala Centrala s-a prezentat vineri la Sectia 6 si le-a spus politistilor ca invatatoarea a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Control ITM: Aveti in firma trusa sanitara de prim ajutor?
 

Noi v-o oferim GRATUIT!

Important:  Art.10 alin.(1) din Legea nr. 319/2006 va obliga sa luati “toate masurile necesare pentru acordarea primului ajutor”, ceea ce inseamna, evident, ca trebuie sa aveti permanent in firma si o trusa sanitara de prim-ajutor, omologata si perfect functionala.
 

Iar art.39 alin.(6) din aceeasi lege precizeaza ca incalcarea
respectivei dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza
cu amenda de la 3.000 la 6.000 de lei.

La orice produs de SSM sau Apararea Impotriva Incendiilor achizitionat de AICI, va oferim GRATUIT o trusa completa, omologata, in conformitate cu toate prevederile legale!

 

Atentie: mai multe produse achizitionate, mai multe truse de prim ajutor!

Vezi AICI lista produselor de SSM sau Apararea Impotriva Incendiilor >>

 


 

17 de modele de fise de evaluare si 17 de modele de fise de post redactate impecabil! Aflati aici ce secret ascund aceste fise!


Stimate manager HR,

Un lucru pe care putini il stiu este ca fisele de evaluare ale angajatilor trebuie sa se afle intr-o concordanta perfecta cu fisele lor de post. Motivul? Nu se poate face evaluarea unui angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului.


Si fiti sigur ca inspectorii ITM verifica aceasta concordanta.

 

Daca doriti sa iesiti foarte bine in urma controlului si fara 1 leu amenda, va oferim 17 de modele de fise de evaluare impreuna cu cele 17 de modele ale fiselor de post aferente.

Intocmite impecabil, acestea acopera cu profesionalism toate punctele pe care trebuie sa le contina asemenea documente. Inspectorii nu vor avea pur si simplu nicio greseala de care sa se lege! Detalii aici »

Fisele va sunt oferite in format electronic, pe CD, astfel incat sa puteti completa si printa in doar cateva minute fisa postului/fisa de evaluare pentru orice angajat din firma dvs.!

Marele avantaj pe care vi-l aduce acest CD:

CD-ul va ofera toate aceste fisele de post si fisele de evaluare gata scrise.
Este un avantaj enorm, pe care il intelegeti mai bine daca incercati sa scrieti de la zero fisa postului pentru un post oarecare din firma dvs.

Apoi ganditi-va ca ar trebui sa reluati aceasta munca de 10, 20, 40 de ori, corespunzator numarului total de posturi, dupa care sa faceti acelasi lucru si pentru fisele de evaluare!


Cu CD-ul “17 de fise de evaluare in concordanta cu 17 de fise de post” scapati dintr-un foc de aceasta intreaga bataie de cap!

Click aici pentru lista completa a fiselor de post si de evaluare»


 

 

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586