CAS: Se reduce sau Nu de la 1 iulie? Specialistii spun...

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Tineti evenimentele neplacute si consecintele lor, grave si foarte grave, la mare distanta!

”Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani sau cu amenda”.
 

Asa suna celebrul articol 37 al Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, articol care ii cam tine pe angajatori conectati si ii face sa fie catusi de putin precauti. Cu inchisoarea nu se glumeste, nu-i asa?

Nu aveti niciun motiv sa mai stati pe ganduri!

Comandati CD-ul ”Proceduri obligatorii in SSM si apararea impotriva incendiilor” si veti fi la adapost de orice neplaceri!


Legislatia Muncii
Nou: Cartea Cartilor pentru Institutiile Bugetare!

Vesti bune pentru responsabilii cu legislatia muncii in institutii publice. Se lanseaza Memoratorul care contine cele mai mari secrete ale unei activitati profesionale impecabile, ale unui control ITM fara repros!    

„Sunt de 12 ani in domeniu si nicicand nu am crezut ca te poti tine la curent cu toate noutatile din domeniu. Intotdeauna am crezut ca toti suntem datori cu o amenda, cu o sanctiune. Uite ca ma insel. Ar fi rusinos sa primesti amenzi cand ai expertii de partea ta."

Asa este. Ar fi rusinos sa luam amenzi atunci cand avem parte de tot sprijinul oferit de specialisti. In cazul de fata, autoarea Adriana Nedu, pune pe masa toate informatiile necesare pentru profesionistii ...

.....Cititi mai departe Detalii
Reducerea CAS de la 1 iulie, daca spatiul fiscal va permite

Contributiile de asigurari sociale (CAS) vor fi reduse la angajator din luna iulie a acestui an, in conditiile in care spatiul fiscal va permite acest lucru, a notat noul ministru al Finantelor, Ioana Petrescu.

In situatia in care spatiul fiscal nu va permite o reducere a CAS la angajator, atunci situatia pozitiva s-ar putea concretiza de la inceputul anului viitor.

"Sunt o mare sustinatoare a masurii de reducere a CAS, am discutat cu specialisti si incercam sa gasim metode. Sper ca anul acesta, eu asta lupt foarte mult, daca nu - poate la inceputul anului viitor, sa-l punem direct in Codul Fiscal, sa apara de la 1 ianuarie, dar sper ca din iulie", a spus noul ministru al Finantelor, la Antena 3.

De asemenea, amintim faptul ca reducerea CAS cu 5 puncte la angajator "in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite" este mentionat in cadrul noului program al Guvernului.

Cititi si:

Astazi a intrat in vigoare Legea ...

.....Cititi mai departe Detalii
 

Memoratorul Legislatia Muncii 2014 este singura lucrare editoriala din domeniu care cuprinde tot – dar absolut tot – ce este important din legislatia muncii intr-un format usor de utilizat: 14,5 X 20,5 cm.

Este instrumentul ce insumeaza caracteristicile si beneficiile unui set de multe alte instrumente care, luate si tratate separat, sunt necesare, dar ingreuneaza foarte mult gasirea unei solutii viabile.

Iar rapiditatea este, cum spuneam si mai devreme, o conditie fara de care activitatea dumneavoastra nu s-ar mai desfasura la standarde inalte.

Este vital ca orice profesionist sa detina controlul absolut asupra activitatii pe care o desfasoara. Iar acesta decurge de obicei din relatia familiara cu locul de munca, din cunoasterea amanuntita a domeniului si, mai ales, din experienta acumulata de-a lungul timpului.


Click aici pentru propriul dvs. exmplar din lucrarea Memoratorul Legislatia MunciiPensiile vor fi majorate si anul viitor

Noul ministru al Finantelor, Ioana Petrescu, a declarat ca este necesara o discutie cu ministrul Muncii, in vederea stabilirii existentei spatiului bugetar necesar pentru majorarea pensiilor si anul viitori. Premierul Victor Ponta a notat ca pensiile vor fi indexate "cu siguranta", informeaza Mediafax.

"Daca doamna Plumb vrea sa creasca pensiile, o sa avem o discutie, sa vedem in ce mod putem face acest lucru. Trebuie sa discutam daca exista spatiu bugetar de a face asa ceva, dar eu o sustin pe doamna Plumb si masurile sociale pe care le propune, dar cum am spus: in masura in care exista...", a spus noul ministru al Finantelor, la Antena 3.

Premierul Victor Ponta a subliniat ca pensiile vor fi majorate si anul viitor.

"Da, se indexeaza pensiile, asa cum le-am indexat si in 2014, cu 3,75%. Avem in strategia fiscal-bugetara pastrarea indexarii cu acea medie rata a inflatiei si cresterea salariului mediu brut. Deci, exista planificat ...

.....Cititi mai departe Detalii
 

Kit de documente instant obligatorii
in Legislatia Muncii si Salarizare


» mai multe detalii aici
 

CD-ul contine toate documentele de Legislatia Muncii si Salarizare deja redactate, in conformitate cu noile modificari legislative. Gata pentru a fi completate si printate!

  E vorba aici atat despre actele foarte importante, cat si despre cele care dvs. vi se par marunte:

 

  • contracte de munca

  • decizii de incetare CIM

  • acte aditional la contractul individual de munca

  • preavize de concediere individuala

    ... si lista continua...


Fisa postului pentru director general societate comerciala

Director General Societate Comerciala


I. Identificarea postului

1. Numele si prenumele titularului: ....................

2. Denumirea postului: Director General
[Daca in organigrama dvs. denumirea postului difera de cea din COR, va trebui sa mentionati in fisa si denumirea din COR.]

3. Pozitia in COR / Cod: 112011
[In cazul in care denumirea postului din firma dvs. nu se regaseste in COR, va trebui sa treceti codul din COR pentru denumirea cea mai apropiata din punct de vedere al sarcinilor si responsabilitatilor.]

4. Departamentul / locatia:  ...

.....Cititi mai departe Detalii
 
Club Legislatia Muncii
Prelungire CIM perioada determinata

La un CIM pe perioada determinata de 3 luni cum este corect sa se procedeze?

Se prelungeste contractul prin act aditional si pe ce perioada? sau se face inceteaza acel cim si se incheie un altul?
va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Stiati ca sunteti pasibil de o amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei...
... daca denumirile posturilor din fisele de post nu se regasesc in COR (art. 15 din Legea 76/2002)?
... cititi detalii aici »

Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie: CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma (pret 149 lei + 9% TVA).

Cele 202 de modele acopera cu profesionalism toate punctele pe care trebuie sa le contina acest document:

a) denumirea postului
b) pozitia din COR (detalii aici >>)
c) nivelul postului
d) relatiile ierarhice si functionale
e) definirea scopului general si a obiectivelor postului (detalii aici >>)
f) definirea principalelor sarcini/atributii/activitati
g) aspecte referitoare la conditiile de munca (detalii aici >>)
h) studiile si calificarile necesare postului
i) competentele postului (detalii aici >>)
O simpla parcurgere a acestor cerinte va arata ca elaborarea fisei de post este o treaba foarte complexa.

... click aici pentru Formularul de Inscriere »


Social
Codul Etic: amenzi pentru elevii care ii jignesc pe profesori

In Codul Etic ar trebui prevazute si masuri pentru protectia cadrelor didactice, precum amenzi pentru elevii care ii jignesc pe profesori, dar si criterii pentru o selectie riguroasa a dascalilor, precum si pentru evitarea supraaglomerarii claselor, sustine liderul UJS "Pro Educatia" Suceava.

Liderul Uniunii Judetene Sindicale (UJS) "Pro Educatia" Suceava, Traian Paduret, a declarat ca proiectul Codului Etic cuprinde "si parti bune si parti mai putin bune", sustinand ca sunt prevazute foarte multe obligatii pentru personalul din invatamant si foarte putine pentru elevi si parinti.

"Sa nu uitam ca o parte din incidentele care au avut loc in scoli si care au fost reflectate si de mass-media au fost cauzate la baza chiar de catre unii parinti care isi invata copiii, inca de mici, ca profesorii, dar si tot personalul din invatamant au numai obligatii fata de ei.

Apare acea expresie «noi va platim din banii nostri, din taxe si ...

.....Cititi mai departe Detalii
 
Sanatate
14 motive pentru care trebuie sa mananci castraveti

Castravetii sunt pe locul al patrulea la cele mai cultivate legume din lume si sunt cunoscuti ca fiind unul dintre cele mai bune alimente pentru sanatate, adesea inclusi in categoria super-alimente. De ce? Afla mai jos.

Castravetii rehidrateaza organismul.
Daca esti prea ocupata sa bei suficienta apa, mananca un castravete care are 90% apa.

Castravetii lupta cu caldura dinauntru.
Daca mananci castravete, iti vei alina suferinta supraincalzirii. Aplica si felii de castravete pe piele pentru a scapa de arsuri solare.

Castravetii elimina toxinele.
Toata apa din castraveti actioneaza ca o matura virtuala, indepartand reziduurile in afara organismului. Daca sunt inclusi in dieta zilnica, castravetii ajuta la ...

.....Cititi mai departe Detalii

Primul Soft specializat care genereaza RAPID  orice document de care aveti nevoie in relatia cu angajatii
E vorba aici atat despre actele foarte importante, cat si despre cele care dvs. vi se par marunte:
 

• ordine de deplasare
contracte de munca

decizii de suspendare a CIM pentru cresterea copilului

notificari de prelungire a detasarii

preavize de concediere individuala 

note de lichidare

referate pentru savarsirea unei abateri disciplinare
 

...Detalii click aici >>

In plus, softul permite salvarea si arhivarea tuturor acestor documente!


Colectia Ultra Redus - Resurse Umane si SSM

Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta

 

Manualul de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta va ofera toata legislatia in vigoare aferenta domeniului, insotita de comentarii, sfaturi si recomandari practice ale specialistilor din domeniu! Sintetic! Rapid! Explicit!

Pret vechi: 98 lei + 9% TVA
Pret nou: 49 lei + 9% TVA

57 tehnici pentru o recrutare de succes 

Descoperiti acum cele mai moderne si eficiente practici utilizate in recrutarea unui personal de calitate!

Beneficiati de sfaturile si recomandarile unor specialisti experimentati in activitatea de recrutare, din cadrul unor multinationale. 

Pret vechi: 98 lei + 9% TVA
Pret nou: 49 lei + 9% TVA


Instruirea lucratorilor in domeniul SSM

Aflati totul despre:

 1  legislatia actuala SSM care sta la baza elaborarii instructiunilor proprii
1   legislatia in vigoare privind instruirea lucratorilor
1   evaluarea riscurilor si instruirea lucratorilor
1   cum se completeaza o fisa individuala de instruire ce reprezinta instructiunea proprie
1   exemplu de instructiune proprie
1   ce reprezinta tematica de instruire
1  exemple de teste de instruire - introductiv generala, de verificare a cunostintelor

Pret vechi: 98 lei + 9% TVA
Pret nou: 49 lei + 9% TVA

... Click aici pentru Formularul de Inscriere »


Evaluarea angajatilor si criteriile de performanta conform criteriilor de performanta prevazute de Codul Muncii

 

I.  O abordare juridica a evaluarii salariatilor

II. Stabilirea criteriilor de evaluare

    1. Prin Contractul individual de munca
    1.1. Informarea salariatului la angajare
    1.2. Clauza de obiectiv
    2. Prin Regulamentul intern
    2.1. Determinarea unilaterala a criteriilor de evaluare
    2.2. Informarea salariatilor
    3. Prin Contractul colectiv de munca
    3.1. Negocierea criteriilor de evaluare
    3.2. Cercetarea prealabila
 
III. Procesul de evaluare (aspecte juridice)
    1. Obiectivele evaluarii
    2. Fisa de evaluare
    3. Dosarul calitatii muncii
    4. Erori curente
    5. Modele
 
IV. Formarea profesionala
     1. Clauza de formare profesionala
     2. Cheltuieli si despagubiri
     3. Modificarea criteriilor de performanta, în urma formarii profesionale
 
V. Consecintele juridice ale evaluarii
    1. Promovare
    2. Salarizare
    3. Selectia salariatilor în cazul concedierii colective
    4. Concedierea pentru necorespundere profesionala
 
VI. Evaluarea personalului bugetar

 1. Criterii legale
 1.1. Responsabilitatile postului,
 1.2. Munca depusa, cantitatea si calitatea acesteia,
 1.3. Importanta sociala a muncii,
 1.4. Conditiile concrete în care se desfasoara munca,
 1.5. Rezultatele obtinute
 1.6. Cunostinte si experienta;
 1.7. Complexitate, creativitate si diversitatea activitatilor;
 1.8. Judecata si impactul deciziilor;
 1.9. Influenta, coordonare si supervizare;
 1.10. Contacte sii comunicare;
 1.11. Conditii de munca;
 1.12. Incompatibilitati si regimuri speciale.

 2. Cazul functionarilor publici

>>> Click aici pentru cuprinsul Integral

 

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de

 
 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586