COR din nou modificat: 20 de noi ocupatii adaugate

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

67 de teste aflate pe CD-ul pe care vi le propunem va asigura eficienta de 97% in selectia angajatului potrivit! Ele va ajuta sa il evaluati din punctul de vedere al:
 • Inteligentei verbale

 • Inteligentei emotionale

 • Inteligentei laterale » detalii click aici

 • Inteligentei creative

 • Inteligentei tehnice (aptitudini)

 • Gradului de motivare

 • Memoriei

>>> Click aici pentru propriul dvs. exemplar CD-ul “67 de teste pentru a angaja cei mai buni oameni”


Legislatia Muncii
Modificari COR: 20 de noi ocupatii adaugate si alte modificari

Suntem martorii celei de-a doua modificari a COR, in 2014. Clasificarea Ocupatiilor din Romania se modifica prin introducerea a 20 de noi ocupatii si modificarea altora.

Ordinul comun nr. 190/76/2014 privind modificarea si completarea COR a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 160/2014.

Iata cele 20 de noi ocupatii introduse in COR:

Auditor de securitate a aviatiei civile - codul – 242228
Biochimist medical principal - codul – 226915
Biochimist medical specialist - codul – 226912
Biolog medical principal - codul – 226916 ...

.....Cititi mai departe Detalii
Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post. El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

CD-ul "Regulamentul de organizare si functionare in 5 pasi" va ofera modele complete, corecte si legale de regulamente de organizare si functionare, pregatite pentru a fi completate cu datele specifice firmei dvs.


Click aici pentru detalii>>

In aceasta situatie angajatul pierde zilele de concediu de odihna neefectuate?

Analizam situatia expusa de un angajator. Angajatul nu si-a programat zilele de concediu de odihna, cu toate ca din partea angajatorului s-au luat toate masurile necesare pentru ca salariatii sa beneficieze de aceste zile.

In primul rand tinem cont de faptul ca acordarea concediului de odihna este o obligatie a angajatorului, potrivit art. 146, alin. (1) din Codul muncii.

De asemenea, reamintim: concediul de odihna se acorda pentru anul in curs, pana la sfarsitul anului calendaristic si este de cel putin 20 de zile, anual, cu mentiunea ca pentru persoanele care lucreaza in conditii grele, pentru persoanele cu handicap sau cu varsta sub 18 ani, se adauga inca 3 zile de concediu pe an.

Angajatul trebuie sa beneficieze, la solicitarea sa, de cel putin 10 zile de concediu neintrerupt, pentru refacerea sa.

Atentie! Angajatorii pot mentiona in contractul colectiv de munca sau in regulamentul intern faptul ca salariatii pot efectua zilele de concediu de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ajutor special destinat Asociatiilor de Proprietari,  conform legislatiei modificate din 2014!

Documente utile pentru Asociatiile de Proprietari!

Toate documentele necesare pentru a va desfasura activitatea rapid, LEGAL si fara greseli!

Documente utileGhid practic  - unic in Romania

Exclusiv pentru Asociatiile de Proprietari! Contine:

 bulettModele de Contracte, Model Procese Verbale, Modele Registre speciale ...vezi detalii aici >>>

 bulettProceduri, Regulamente si Obligatii exclusiv pentru Asociatiile de proprietari (conform legii) ...vezi detalii aici >>>
.

..Click aici pentru mai multe detalii >>>


13.062 locuri de munca vacante in data de 7 martie 2014

Conform datelor rezultate din declaratiile agentilor economici privind locurile de munca vacante, in evidentele ANOFM sunt inregistrate 13.062 locuri de munca, in data de 7 martie 2014.

Iata care este numarul de locuri de munca vacante, conform comunicatului emis de ANOFM:

1447 Bucuresti; 1365 Cluj; 1080 Prahova; 933 Arges; 622 Arad; 579 Iasi; 499 Timis; 497 Sibiu; 486 Hunedoara; 433 Harghita; 352 Bistrita-Nasaud; 325 Brasov; 291 Neamt; 283 Alba; 280 Satu-Mare; 265 Constanta; 252 Valcea; 221 Galati; 213 Mures; 202 Calarasi; 195 Maramures; 183 Mehedinti; 182 Dolj; 177 Covasna; 160 Ilfov; 158 Teleorman; 158 Vaslui; 156 Bihor; 147 Dambovita; 146 Olt; 134 Giurgiu; 111 Braila; 88 Gorj; 87 Botosani; 78 Ialomita; 77 Vrancea; 70 Suceava; 48 Tulcea; 36 Salaj; 28 Buzau; 15 Bacau; 3 Caras-Severin.

La nivel national, pentru persoanele care detin studii superioare sunt disponibile 984 locuri de munca: 65 programator, 45 inginer mecanic, 33 inginer de sistem software, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cumperi Softul de Evaluare a Angajatilor si primesti 3 CADOURI incredibile


Kitul HR va pune la dispozitie:


* CD 97 Modele si Formulare Obligatorii in HR

* CD Evaluarea angajatilor in 8 pasi

* CD 57 de tehnici pentru o recrutare de success


Tot ce trebuie sa faceti este sa achizitionati Softul de evaluare a angajatilor. Softul va ajuta sa aflati rapid si obiectiv  cat de pregatit este fiecare angajat din companie!

>>  Detalii click aici <<


Club Legislatia Muncii
Indemnizatie de maternitate in cazul tatalui

Saptamana trecuta am pus o intrebare despre indemnizatia de maternitate in cazul tatalui, iar la raspuns am regasit urmatorul fragment: "daca tatal nu are cele 12 luni anterioare nasterii lucrate, atunci nu se va aplica aceasta prevedere, iar dvs. puteti efecuta CIC pana la capat fara sa va fie afectata indemnizatia. "

Doresc sa va intreb in cazul in care sotul meu a fost anul trecut doua luni trecut in concediu fara plata (lunile mai, iunie 2013), in conditiile in care fetita s-a nascut in 12 mai 2013, indeplineste prevederea mentionata de dvs.?

.....Cititi mai departe Detalii

Biblioteca obligatorie pentru Departamentul de HR/Salarizare

- ACUM la PRETUL UNIC de 47 lei! -

>>>click aici pentru detalii


Social
Targul KidsEducation are loc pe 26 si 27 aprilie, la Palatul Copiilor din Capitala

Prima editie a targului KidsEducation se va desfasura in zilele de 26 si 27 aprilie la Palatul Copiilor din Bucuresti iar potentialii expozanti mai au la dispozitie o luna pentru inscrieri.

Clever Children, Garmy Kids, Academia Fantastica si Orhideea Kids sunt doar cativa dintre expozantii care vor prezenta la targ oferte premium de educatie pentru copii. Inscrierile la eveniment continua pana pe 7 aprilie.

La targul KidsEducation pot participa gradinite, scoli, afterschool-uri, edituri de carti pentru copii, firme care ofera cursuri extrascolare pentru copii, dar si ONG-uri dedicate educatiei copiilor cu varsta intre 2-14 ani.

"Ma bucura interesul antreprenorilor romani pentru acest targ. Sectorul educatiei premium e in continua dezvoltare si atrage tot mai multi investitori, oameni interesati de viitorul copiilor. Astfel, vizitarea targului se va dovedi un real avantaj pentru parintii care doresc sa ofere copiilor cele mai bune alternative in domeniul ...

.....Cititi mai departe Detalii
 
Sanatate
Noua alimente nocive pe care nu trebuie sa le mai consumati vreodata

Exista atat de multa dezinformare cu privire la produsele alimentare si modul in care acestea afecteaza sanatatea umana, incat a face alegeri sanatoase pentru tine si familia ta poate fi dificil si confuz. Cu toate acestea, exista anumite produse pe carear trebui sa le evitam in aproape orice imprejurare, deoarece acestea nu ofera practic niciun beneficiu in timp si mai mult decat atat, prezinta o multime de riscuri pentru sanatate.

Va prezentam noua alimente pe care nu ar trebui sa mananci vreodata, daca iti pasa de sanatatea ta pe termen lung:

1 ) Faina alba
Prin definitie, faina alba, in general, sunt toxice pentru corp, deoarece din acestea au fost extrase aproape toate vitaminele, mineralele, fibrele si alte elemente nutritive importante.

Din acest motiv, corpul nu stie cum sa le digere si sa le asimileze in mod corespunzator, ceea ce poate duce la probleme de sanatate. Faina alba rafinata a fost, de asemenea, albita cu clor si bromurata cu bromura, doua ...

.....Cititi mai departe Detalii

Memoratorul Legislatia Muncii 2014

este singura lucrare editoriala din domeniu care cuprinde tot – dar absolut tot – ce este important din legislatia muncii intr-un format usor de utilizat: 14,5 X 20,5 cm.

Este instrumentul ce insumeaza caracteristicile si beneficiile unui set de multe alte instrumente care, luate si tratate separat, sunt necesare, dar ingreuneaza foarte mult gasirea unei solutii viabile.

Iar rapiditatea este, cum spuneam si mai devreme, o conditie fara de care activitatea dumneavoastra nu s-ar mai desfasura la standarde inalte.

Este vital ca orice profesionist sa detina controlul absolut asupra activitatii pe care o desfasoara. Iar acesta decurge de obicei din relatia familiara cu locul de munca, din cunoasterea amanuntita a domeniului si, mai ales, din experienta acumulata de-a lungul timpului.

 

Aveti un ajutor de nadejde in Memoratorul de Legislatia Muncii, pentru ca:
 

 • angajatii vin si pleaca, deci contractele se fac si se desfac, ... citeste detalii aici »
 • doamnele vor sa devina mamici si-atunci apar o multime de semne de intrebare privind concediul prenatal, concediul postnatal sau cel de crestere a copilului,
 • se mai intampla, rar, ce-i drept, ca si taticii entuziasti sa isi doreasca sa beneficieze de concediu paternal,
 • angajatii cu mai multe primaveri la activ ajung la varsta pensionarii si-atunci trebuie ca ”lasarea la vatra” a acestora sa se faca cat mai lejer cu putinta, ... citeste detalii aici »
 •  

 

sarbatorile de peste an sunt un prilej perfect pentru companie sa-si fericeasca angajatii cu tichete cadou.

 

Capcanele ascunse in Procedurile Obligatorii aplicate in raporturile de munca


Pentru orice domeniu al raporturilor de munca exista una sau mai multe proceduri de urmat. Nu numai pentru concediere, ca in exemplul de mai sus, ci si pentru:
 

  Angajare Acordarea zilelor liber ... detalii aici »

  Efectuarea concediului de odihna

  Formarea profesionala ... detalii aici »

  Modificarea CIM

  Aplicarea sanctiunilor

 

Etc., etc.

Exact. Fiecare dintre aceste operatiuni impune un traseu clar de parcurs, cu pasi specifici, iar daca un singur pas este neglijat consecintele sunt nefericite.
 

Vestea buna este ca puteti sa evitati orice eroare. Iata cum:

V-am pregatit un CD care va arata pas cu pas tot ce aveti de facut..

... in oricare dintre situatiile de mai sus. Trebuie doar sa introduceti CD-ul in calculator si sa dati clic pe topicul care va intereseaza.

Pe ecran se va afisa instantaneu intreaga procedura de urmat, completa si 100% corecta, care va fereste de orice scapare sau pas gresit. (... vezi aici »)


Toate trucurile si chichitele juridice sunt prezentate aici, astfel incat este exclus sa aveti probleme cu inspectorii ITM sau in instanta!

 

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de

 
 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586