Angajatorul este obligat sa elibereze pe loc...

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Important: in atentia Departamentului de Legislatia Muncii si HR

 

Ultima zi de inscrieri gratuite la
Conferinta Nationala de Legislatia Muncii si HR

* 5 martie, la Crown Plaza Bucuresti
 

Ultimele 11 locuri disponibile
Completati Formularul de Inscriere Astazi 
!


 

… Click aici pentru Formularul de Inscriere >>


Atentie: astazi este ultima zi de inscriere. Va rugam completati Formularul in cursul zilei. Puteti achita taxa de rezervare si direct la standul de la Conferinta.

 

Participarea este GRATUITA pentru dvs, dat fiind ca sunteti unul dintre abonatii fideli ai informatiilor de specialitate oferite de Rentrop&Straton. … detalii gasiti aici >>

 

* Se aplica taxa de rezervare de 100 lei, care va fi returnata sub forma unui Voucher
+ diploma de participare oferita de Rentrop&Straton (...vezi aici produsele >>)


Legislatia Muncii
Angajatorul este obligat sa elibereze pe loc adeverinta de salariat pentru medic?

Analizam situatia unui angajat care vine cu un bilet de trimitere de la medic, pentru investitii medicale. Acesta solicita Adeverinta de salariat pentru medic, pentru a i se da concediu medical. Dorim sa stim daca angajatorul este obligat sa o dea pe loc sau in urma solicitatii in scris a salariatului in termen de 15 zile calendaristice?

Prin intermediul regulamentului intern, angajatorul stabileste modalitatea de eliberare a adeverintelor de salariat astfel incat odata la 3 luni fiecare salariat sa primeasca aceasta adeverinta sau o pot elibera la solicitarea salariatului.

Adeverinta se elibereaza cu respectarea modelului publicat in Anexa nr. 1 indice 1 la Normele metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, ...

.....Cititi mai departe Detalii
 

Ajutor special destinat Asociatiilor de Proprietari,  conform legislatiei modificate din 2014!

Documente utile pentru Asociatiile de Proprietari!

Toate documentele necesare pentru a va desfasura activitatea rapid, LEGAL si fara greseli!

Documente utileGhid practic  - unic in Romania

Exclusiv pentru Asociatiile de Proprietari! Contine:

 bulettModele de Contracte, Model Procese Verbale, Modele Registre speciale ...vezi detalii aici >>>

 bulettProceduri, Regulamente si Obligatii exclusiv pentru Asociatiile de proprietari (conform legii) ...vezi detalii aici >>>
.

..Click aici pentru mai multe detalii >>>


Invaliditate gradul III. Cand inceteaza CIM si cand se efectueaza plata pensiei?

Analizam situatia unui angajator ce detine raporturi de munca cu un angajat care a fost in concediu medical pe o perioada mai mare de 1 an. Daca ultimei zi de concediu medical este 28.02.2014.

Angajatorul a primit de la salariat Decizia asupra capacitatii de munca, emisa in cursul lunii februarie 2014. In aceasta este trecut gradul de invaliditate III si salariatul doreste sa se pensioneze.

Salariatul nu mai vine la serviciu si nici concediu medical nu mai are. Putem sa incetam CIM cu art. 56 lit. c) din Codul muncii, cu data de 03.03.2014 (01 si 02. 03. fiind zile nelucratoare)?

Specialistii PortalCodulMuncii.ro ne ofera un raspuns clar cu privire la speta descrisa mai sus:

Nu exista prevederi legale care sa reglementeze raporturile de munca dintre angajator si salariat in perioada cuprinsa intre data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca si data comunicarii deciziei de pensionare.

In baza art. 56 alin. (1) lit. c) din ...

.....Cititi mai departe Detalii
 

Necesar pregatirii procesului de recrutare, dar si activitatii post-recrutare, lucrarea COR va demonstreaza ca exista SOLUTII pentru:
 

* angajatorul care doreste sa evalueze angajatii, dar nu cunoaste in detaliu activitatea propriu-zisa a angajatului;…citeste detalii aici >>

* decriptarea domeniului de activitate si a sarcinilor pe care le are de indeplinit o anumita persoana din firma;

* depistarea unei denumiri a postului cu caracteristici inrudite celui desfiintat;…citeste detalii aici >>

* crearea si individualizarea fisei de post, strict relationata cu atributiile angajatului;

* o evaluare corecta in functie de caracteristicile tehnice ale activitatii desfasurate.      
       

Practic veti va ajuta sa optimizati intreaga activitate din firma, rapid si eficient!

Toate acestea, doar cu ajutorul lucrarii Noul COR - Clasificarea Ocupatiilor din Romania 2014!

…..Click Aici pentru Formularul de Inscriere>>


SSM: Hartuirea la locul de munca

Hartuirea reprezinta o problema care evolueaza in mod gradual si care poate fi definita ca o situatie in care se manifesta "un tratament persistent de natura opresiva, abuziva, de intimidari sau insulte, de-a lungul unei perioade de timp", conform ghidului practic de sanatate si securitate in munca.

Hartuirea la locul de munca poate implica atat agresiuni verbale si fizice, cat si actiuni mai subtile, precum discreditarea activitatii unui coleg de munca sau izolarea sociala a acestuia.

Hartuirea poate avea loc indiferent de sexul sau varsta victimei. Totusi, se pare ca probabilitatea de manifestare a acesteia este mai ridicata in cadrul marilor intreprinderi cu preponderenta barbateasca, iar angajatii barbati sunt cel mai adesea autorii unor asemenea fapte.

Care sunt consecintele hartuirii la locul de munca?
Hartuirea poate avea un efect extrem de negativ asupra victimei, prin afectarea perceptiei acesteia asupra mediului de lucru, precum si a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post. El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

CD-ul "Regulamentul de organizare si functionare in 5 pasi" va ofera modele complete, corecte si legale de regulamente de organizare si functionare, pregatite pentru a fi completate cu datele specifice firmei dvs.


Click aici pentru detalii>>

Club Legislatia Muncii
salariat cu veni minim pe economie si poprire pe venit

Daca un angajat are salar minim pe economie 850 lei si poprire pe venit 1/3 va rog sa imi spuneti cum se procedeaza cu aceasta retinere?

Se retine 1 /3 din venitul net sau doar ce depaseste indicele social de referinta respectiv 500 lei.

.....Cititi mai departe Detalii
Social
Remus Pricopie: "Manualele scolare nu se schimba peste noapte. Acum achizitionam pentru clasa intai si a II-a"

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca ministerul va incepe procedura de achizitie pentru manuale aferente claselor intai si a II-a, celelalte urmand sa fie declansate dupa ce se anunta planurile cadru si programele de studiu.

Intrebat cand vor fi schimbate manualele scolare vechi, intrucat acestea nu ar mai fi conforme programei, demnitarul a spus ca procedurile permit, in prezent, doar achizitionarea manualelor pentru clasele intai si a II-a.

"Inainte de a vorbi de manuale, trebuie sa vorbesti de cicluri de studii, de planuri-cadru care inseamna disciplinele si numarul de ore alocate pentru fiecare an de studiu si de ciclu si apoi programele.

Noi am clarificat prin Ordonanta de Urgenta din decembrie 2013 ca ramane clasa a IX-a primul an de studii in invatamantul liceal. Programele trebuie sa fie anuntate, asa cum am stabilit anul trecut, inainte cu 6-9 luni inainte de declansarea unei proceduri de achizitie de manuale. Singurele proceduri pe ...

.....Cititi mai departe Detalii

Memoratorul Legislatia Muncii 2014

este singura lucrare editoriala din domeniu care cuprinde tot – dar absolut tot – ce este important din legislatia muncii intr-un format usor de utilizat: 14,5 X 20,5 cm.

Este instrumentul ce insumeaza caracteristicile si beneficiile unui set de multe alte instrumente care, luate si tratate separat, sunt necesare, dar ingreuneaza foarte mult gasirea unei solutii viabile.

Iar rapiditatea este, cum spuneam si mai devreme, o conditie fara de care activitatea dumneavoastra nu s-ar mai desfasura la standarde inalte.

Este vital ca orice profesionist sa detina controlul absolut asupra activitatii pe care o desfasoara. Iar acesta decurge de obicei din relatia familiara cu locul de munca, din cunoasterea amanuntita a domeniului si, mai ales, din experienta acumulata de-a lungul timpului.

 

Aveti un ajutor de nadejde in Memoratorul de Legislatia Muncii, pentru ca:
 

  • angajatii vin si pleaca, deci contractele se fac si se desfac, ... citeste detalii aici »
  • doamnele vor sa devina mamici si-atunci apar o multime de semne de intrebare privind concediul prenatal, concediul postnatal sau cel de crestere a copilului,
  • se mai intampla, rar, ce-i drept, ca si taticii entuziasti sa isi doreasca sa beneficieze de concediu paternal,
  • angajatii cu mai multe primaveri la activ ajung la varsta pensionarii si-atunci trebuie ca ”lasarea la vatra” a acestora sa se faca cat mai lejer cu putinta, ... citeste detalii aici »
  •  

 

sarbatorile de peste an sunt un prilej perfect pentru companie sa-si fericeasca angajatii cu tichete cadou.

 

Capcanele ascunse in Procedurile Obligatorii aplicate in raporturile de munca


Pentru orice domeniu al raporturilor de munca exista una sau mai multe proceduri de urmat. Nu numai pentru concediere, ca in exemplul de mai sus, ci si pentru:
 

  Angajare Acordarea zilelor liber ... detalii aici »

  Efectuarea concediului de odihna

  Formarea profesionala ... detalii aici »

  Modificarea CIM

  Aplicarea sanctiunilor

 

Etc., etc.

Exact. Fiecare dintre aceste operatiuni impune un traseu clar de parcurs, cu pasi specifici, iar daca un singur pas este neglijat consecintele sunt nefericite.
 

Vestea buna este ca puteti sa evitati orice eroare. Iata cum:

V-am pregatit un CD care va arata pas cu pas tot ce aveti de facut..

... in oricare dintre situatiile de mai sus. Trebuie doar sa introduceti CD-ul in calculator si sa dati clic pe topicul care va intereseaza.

Pe ecran se va afisa instantaneu intreaga procedura de urmat, completa si 100% corecta, care va fereste de orice scapare sau pas gresit. (... vezi aici »)


Toate trucurile si chichitele juridice sunt prezentate aici, astfel incat este exclus sa aveti probleme cu inspectorii ITM sau in instanta!

 

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de

 
 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586