Prelungim CCC pentru al doilea copil, insa...

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Ajutor special destinat Asociatiilor de Proprietari,  conform legislatiei modificate din 2014!

Documente utile pentru Asociatiile de Proprietari!

Toate documentele necesare pentru a va desfasura activitatea rapid, LEGAL si fara greseli!

Documente utileGhid practic  - unic in Romania

Exclusiv pentru Asociatiile de Proprietari! Contine:

 bulettModele de Contracte, Model Procese Verbale, Modele Registre speciale ...vezi detalii aici >>>

 bulettProceduri, Regulamente si Obligatii exclusiv pentru Asociatiile de proprietari (conform legii) ...vezi detalii aici >>>
.

..Click aici pentru mai multe detalii >>>

 


Situatie capcana: Prelungire CCC pentru al doilea copil

Analizam o spete deosebit de interesanta, ce are in prim plan situatia unei salariate ce detine raportul de serviciu suspendat, in vederea efectuarii concediului pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani. Aceasta urmeaza sa isi reia activitatea la data de 01.08.2014, dar in luna februarie 2014 a nascut al doilea copil.

Care este data de suspendare a raportului de serviciu pentru ingrijirea celui de-al doilea copil?

Specialistii PortalCodulMuncii ne ofera un raspuns competent:

Conform art. 9 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor durata de acordare a concediului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept.

In situatia in care se suprapun doua sau mai multe situatii de natura de a genera concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului sau stimulentul de insertie, se acorda  ...

.....Cititi mai departe Detalii
 

Necesar pregatirii procesului de recrutare, dar si activitatii post-recrutare, lucrarea COR va demonstreaza ca exista SOLUTII pentru:
 

* angajatorul care doreste sa evalueze angajatii, dar nu cunoaste in detaliu activitatea propriu-zisa a angajatului;…citeste detalii aici >>

* decriptarea domeniului de activitate si a sarcinilor pe care le are de indeplinit o anumita persoana din firma;

* depistarea unei denumiri a postului cu caracteristici inrudite celui desfiintat;…citeste detalii aici >>

* crearea si individualizarea fisei de post, strict relationata cu atributiile angajatului;

* o evaluare corecta in functie de caracteristicile tehnice ale activitatii desfasurate.      
       

Practic veti va ajuta sa optimizati intreaga activitate din firma, rapid si eficient!

Toate acestea, doar cu ajutorul lucrarii Noul COR - Clasificarea Ocupatiilor din Romania 2014!

…..Click Aici pentru Formularul de Inscriere>>


Atentie: Deductibilitate pentru cheltuielile cu pensia facultativa

Analizam situatia unui medic de familie care plateste o pensie facultativa la o Societate de Asigurari. Dorim sa stim daca deductibilitatea de 400 de euro pe an se aplica si in situatia acestuia.

Luam in considerare faptul ca atunci cand se plateste o pensie facultativa pentru angajati, exista deductibilitatea de 400 de euro pe an.

Conform art. 48 alin. (3) lit. j) din Codul fiscal sunt deductibile cheltuielile efectuate in numele unui angajat, la schemele de pensii facultative, in limita unei sume reprezentand echivalentul in lei a 400 euro intr-un an fiscal, pentru fiecare participant.

Asadar, sunt deductibile cheltuielile efectuate de medic in numele unui angajat la schemele de pensii facultative, in limita unei sume reprezentand echivalentul in lei a 400 euro intr-un an fiscal, nu si cheltuielile cu propria pensie facultativa.

Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro
 
 

Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post. El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

CD-ul "Regulamentul de organizare si functionare in 5 pasi" va ofera modele complete, corecte si legale de regulamente de organizare si functionare, pregatite pentru a fi completate cu datele specifice firmei dvs.

 

Click aici pentru detalii>>
 


Cum modificam codul COR in cazul acestui salariat?

Analizam situatia unui sef de echipa caruia i s-a intocmit CIM pe postul de sef de echipa, la momentul angajarii. Acesta avea cod COR gresit intrucat nu corespundea domeniului de activitate al firmei. Angajatului i-a fost modificat codul COR, denumirea functiei, atributiile ramanand aceleasi.

Dorim sa stim daca este nevoie de realizarea unui act aditional de modificare a codului COR si inregistrat in Revisal ca act aditional sau este de ajuns daca efectuam o corectie in Revisal si modificam codul COR?

In cazul salariatilor incadrati incepand cu data de 01.01.2012, angajatorii sunt obligati sa efectueze angajarea acestora in functiile/ocupatiile aprobate prin ordinul comun 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS, si de a inregistra in  ...

.....Cititi mai departe Detalii
 
 
Club Legislatia Muncii
la ce varsta ma pot pensiona si in ce conditii

Buna ziua,
As dori sa va intreb si eu in ce conditii ma pot pensiona avand in vedere ca sunt nascuta in 17.09.1955. am 26 de ani lucrati in tara plus 1 an somaj si 5 ani de facultate- inginerie chimica. Lucrez de peste 5 ani in Italia cu contract de munca. As dori sa mai precizez ca in perioada in care am lucrat la o Intreprindere Miniera am si grupa de munca dupa cum urmeaza:
"...angajata noastra in functia de inginer, beneficiind de grupa de munca,dupa cum urmeaza:
- 16.01.1982-01.01.1983 - inst.SiO2 - 80% pct.3 an.1.ord.50/90;
- 01.01.1983-19.03.1984 - subt.10% pct.1an.1.ord.50/90;
- inst.SiO2 - 40% pct.3 an.1. ord.50/90;
- cariere gr.II. 15% pct.1an.2. ord50/90
-01.01.1985-15.09.1985 - IDEM " .
Va multumesc pentru colaborare si va doresc o zi buna!
Cu stima,
Mariana

.....Cititi mai departe Detalii
 
 
Elevii ar trebui sa invete trei limbi straine pentru a-si asigura viitorul

Elevii sunt sfatuiti de specialisti sa invete mai multe limbi straine inca din timpul gimnaziului, pentru a se asigura ca vor fi angajati pe un post bun si ca vor primi un salariu mare.

Specialistii sustin ca poliglotii se numara printre cei mai cautati angajati in domeniile tehnice, finante si banci, cabinete de avocatura, vanzari si marketing, iar majoritatea dintre ei sunt angajati chiar imediat dupa ce isi termina studiile.

Importanta studierii unei limbi straine inca din gimnaziu este esentiala, deoarece copiii asimileaza cel mai bine astfel de cunostinte la o varsta mai mica.

Agentia de head hunting Randstad arata ca in continuare, cea mai solicitata limba pentru piata muncii ramane engleza, urmata de  ...

.....Cititi mai departe Detalii
 
 

Memoratorul Legislatia Muncii 2014

este singura lucrare editoriala din domeniu care cuprinde tot – dar absolut tot – ce este important din legislatia muncii intr-un format usor de utilizat: 14,5 X 20,5 cm.

Este instrumentul ce insumeaza caracteristicile si beneficiile unui set de multe alte instrumente care, luate si tratate separat, sunt necesare, dar ingreuneaza foarte mult gasirea unei solutii viabile.

Iar rapiditatea este, cum spuneam si mai devreme, o conditie fara de care activitatea dumneavoastra nu s-ar mai desfasura la standarde inalte.

Este vital ca orice profesionist sa detina controlul absolut asupra activitatii pe care o desfasoara. Iar acesta decurge de obicei din relatia familiara cu locul de munca, din cunoasterea amanuntita a domeniului si, mai ales, din experienta acumulata de-a lungul timpului.

 

Aveti un ajutor de nadejde in Memoratorul de Legislatia Muncii, pentru ca:
 

  • angajatii vin si pleaca, deci contractele se fac si se desfac, ... citeste detalii aici »
  • doamnele vor sa devina mamici si-atunci apar o multime de semne de intrebare privind concediul prenatal, concediul postnatal sau cel de crestere a copilului,
  • se mai intampla, rar, ce-i drept, ca si taticii entuziasti sa isi doreasca sa beneficieze de concediu paternal,
  • angajatii cu mai multe primaveri la activ ajung la varsta pensionarii si-atunci trebuie ca ”lasarea la vatra” a acestora sa se faca cat mai lejer cu putinta, ... citeste detalii aici »
  •  

 

sarbatorile de peste an sunt un prilej perfect pentru companie sa-si fericeasca angajatii cu tichete cadou.

 

Capcanele ascunse in Procedurile Obligatorii aplicate in raporturile de munca


Pentru orice domeniu al raporturilor de munca exista una sau mai multe proceduri de urmat. Nu numai pentru concediere, ca in exemplul de mai sus, ci si pentru:
 

  Angajare Acordarea zilelor liber ... detalii aici »

  Efectuarea concediului de odihna

  Formarea profesionala ... detalii aici »

  Modificarea CIM

  Aplicarea sanctiunilor

 

Etc., etc.

Exact. Fiecare dintre aceste operatiuni impune un traseu clar de parcurs, cu pasi specifici, iar daca un singur pas este neglijat consecintele sunt nefericite.
 

Vestea buna este ca puteti sa evitati orice eroare. Iata cum:

V-am pregatit un CD care va arata pas cu pas tot ce aveti de facut..

... in oricare dintre situatiile de mai sus. Trebuie doar sa introduceti CD-ul in calculator si sa dati clic pe topicul care va intereseaza.

Pe ecran se va afisa instantaneu intreaga procedura de urmat, completa si 100% corecta, care va fereste de orice scapare sau pas gresit. (... vezi aici »)


Toate trucurile si chichitele juridice sunt prezentate aici, astfel incat este exclus sa aveti probleme cu inspectorii ITM sau in instanta!

 

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de

 
 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586