Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

"207 Modele si Formulare Obligatorii in Resurse Umane"
Acum la OFERTA PROMOTIONALA!!!


  Regulamentul intern perfect intocmit?
  Contractul Individual de Munca?

  Contractul Colectiv de Munca?
  Act aditional cu clauza privind obiectivele si criteriile de performanta la contractul individual de munca etc.?

O echipa de reputati specialisti cu o vasta experienta in legislatia muncii si in resurse umane au realizat un CD cu ajutorul caruia munca dvs. se simplifica cu viteza unui click.

Gasiti intr-un singur loc:

modele, formulare, chestionare, teste, liste de control, sfaturi si recomandari conform prevederilor din Codul muncii 2013.

Practic, un consultant virtual este permanent la dispozitia dvs.!


Cu ajutorul lui, redactarea documentelor obligatorii sau a rapoartelor de activitate devine o simpla formalitate. Selectati... Printati... si Gata!

Detalii pe larg aici >>>>


Legislatia Muncii
Reduceri salariale. Cum procedam la diminuarea salariului cu 25 la suta la societatile de stat?

Vom stabili mai jos in ce masura salariul de baza al directorului general al unei societati cu capital majoritar de stat trebuia supus prevederilor din Legea 118/2010, respectiv diminuarea salariului de baza cu 25%.

Potrivit prevederilor art. 1 din Legea 118/2010, cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale OUG 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, se diminueaza cu 25%.

In situatia in care din aplicarea prevederilor alin. (1) rezulta o valoare mai mica decat valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma care se acorda ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stiti cum sa rezolvati, fara dureri de cap, orice tip de problema generata de certificatele de concediu medical?

CD-ul Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate raspunde tuturor intrebarilor pe care fiecare certificat medical vi le ridica.

Gasiti rezolvari legale pentru cele mai atipice situatii plus:
- Legislatie comentata
- Sfaturi, recomandari si atentionari
- Raspunsuri la intrebari
- Solutii agreate de catre inspectorii ITM

 

>> Click aici pentru detalii <<


Munca la negru ramane constanta: 13.647 in primele zece luni din 2013

In primele luni ale acestui an au fost depistate 13.647 care lucrau la negru, fara contracte de munca. In 2012, asa cum arata datele oficiale, au fost semnalate peste 14.300 de lucratori fara contracte de munca.

Mediafax informeaza, in baza datelor furnizate de Ministerul Muncii, Familiei, protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV), ca in urma actiunilor de control privind depistarea si combaterea cazurilor de munca fara forme legale de angajare desfasurate in primele 10 luni ale anului, inspectorii de munca au identificat 13.647 de persoane care munceau fara a avea incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa, anterior inceperii activitatii.

In primele zece luni din acest an, au fost aplicate amenzi pentru utilizarea muncii fara forme legale de angajare, valoarea totala a acestora ajungand la 69.082.500 de lei, fata de 86.896.000 de lei in tot anul trecut.

Inspectorii de munca au amendat si persoane depistate desfasurand ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ponturi, Trucuri si Tehnici HR de ULTIMA ORA

Cine nu le cunoaste, sa puna mana pe Carte!


Cartea Verde a Managerului de Resurse Umane
concentreaza in sute de pagini ponturi, trucuri si tehnici HR de ultima ora, aplicate cu succes de marile companii internationale cu sute si mii de angajati!


Click aici pentru detalii>>


Doar 7.516 locuri de munca erau vacante la inceputul lunii decembrie

La inceputul lunii decembrie, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) s-a constatat o scadere a numarului de locuri de munca vacante comparativ cu saptamanile anterioare, un trend normal pentru aceasta perioada. Astfel, persoanele fara loc de munca aveau la dispozitie doar 7.516 de job-uri.

Cele mai multe posturi se regaseau in judetele: Bucuresti-1477, Prahova-510, Brasov-472, Iasi-471 ?i Cluj- 440. La polul opus, se aflau judetele: Gorj-48, Botosani-46, Covasna- 40, Ialomita-30, Caras-Severin-14, Salaj-14 si Bacau- 5.

Persoanele cu studii superioare aveau la dispozitie 671 locuri de munca, dupa cum urmeaza: 34- programator, 25 inginer mecanic, 24 agent servicii client, 22 inginer de sistem software, 21 agent de vanzari, 16 manager de zona, 16 proiectant inginer mecanic, 15 consilier/expert/inspector/referent/economist in economie generala, 14 inginer productie, 13 consilier juridic etc.

Majoritatea posturilor vacante ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stimate angajator,

Una dintre cele mai importante obligatii pe care le aveti este sa depuneti lunar, pana la data de 25 ale lunii, Declaratia 112 referitoare la plata contributiilor sociale si a impozitului pe venit pentru angajatii dvs.

Atentie!
Nedepunerea la termen a acestei declaratii se sanctioneaza cu amenda de pana la 5.000 de lei, conform art. 219 din O.G. nr. 92/2003!


In plus, daca nu depuneti in mod repetat aceasta declaratie lunara, puteti fi declarat inactiv de catre Fisc, cu toate consecintele legale ce decurg de aici!

Atentie! Completarea corecta a Declaratiei 112 nu este deloc usoara! Detalii AICI >>>>


Club Legislatia Muncii
Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Contractul meu de munca, pe perioada determinata, de la 22.04.2009 pana la 22.04.2011 s-a incheiat. (Pe 21.04.2013 am avut 1 zi de sarcina si lauzie).
Incepand cu 22.04.2011 am fost preluata de casa de sanatate si conform art 32 OUG 158/2005 mi s-a platit concediu de sarcina si lauzie pana pe 24.08.2011(125 zile).

In perioada 25.08.2011-01.07.2013 am beneficiat de indemnizatie lunara pt cresterea copilului conform art 1 din OUG 111/2010.

Incepand cu 2 decembrie m-am angajat la o institutie publica, iar la sporul de vechime nu vor sa-mi calculeze perioada incepand din 22.04.2011.

Va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns, eventual si cu trimitere la o lege. Va multumesc anticipat!

.....Cititi mai departe Detalii

O oferta de nerefuzat!
 

Stimate manager HR,

Nu exista control de la ITM fara sa ti se solicite acte, documente, hartii. Si sunt toate importante, fie ca sunt ordine de deplasare, contracte de munca, decizii de suspendare a CIM pentru cresterea copilului, notificari de prelungire a detasarii, preavize de concediere individuala.

Si pentru ca viata nu trebuie sa fie complicata si pentru ca noi suntem singurii care o putem simplifica, va invitam sa va cumparati cel mai util si performant SOFT de generare de acte de care aveti nevoie in relatia cu angajatii: Soft de generare rapida acte emise de angajator!


Am pregatiti o multime de
CADOURI surpriza, special pentru tine.

 

Click aici pentru mai multe detalii>>>


Social
Ce solutii au elevii romani care vor sa studieze pe o perioada limitata la un liceu public din strainatate

Elevii romani, care vor sa studieze pe o perioada limitata la un liceu public din strainatate, au ocazia sa se inscrie la programul de mobilitate preuniversitara Highschools promovat de IEC - International Educational Center Romania incepand cu 1 decembrie 2013.

Prin intermediul acestui program, elevii de peste 15 ani din Romania pot studia de la o luna pana la un an academic intr-un liceu public din aproape orice tara de pe glob, potrivit unui comunicat al IEC.

Mihai Timofte, coordonatorul acestui program desfasurat de IEC - International Education Center Romania, precizeaza ca o asemenea experienta este formatoare pentru elevii participanti, in sensul ca ii echipeaza cu un set de abilitati care le permite sa se dezvolte personal intr-un mediu multicultural.

Elevii au sansa sa cunoasca cultura locala prin interactiune directa si continua, intrucat elevii admisi in program sunt cazati intr-o familie locala din orasul in care vor studia, astfel incat familia de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie, soferi:
Actiune de control a Politiei Rutiera in toata tara!

Aveti Trusa de prim ajutor in masina?


Daca nu: sanctiunea legala este de 4-5 puncte amenda

... vezi detalii aici »


Managementul conflictelorCap.1. Locuri de munca dificile, locuri de munca distractive


Cap.2. Omniprezenta conflictului

2.1. Surse de conflict
2.2. Nivele de existenta ale conflictului
2.3. Tipuri de conflict


Cap.3. Oameni diferiti, conflicte diferite

3.1. Influenta factorului nativ
3.2. Influenta educatiei
3.3. Influenta mediului
3.4. Modalitati diferite de a reactiona in stari conflictuale


Cap.4. Eu lucrez doar cu cei cu care ma inteleg!

Cap.5. Seful, vesnicul nemultumit sau cel mai mare fan al meu?

5.1. Cine conduce pe cine?
5.2. Stresul, factor benefic sau perturbator?
5.2.1. Stres vs conflict in modelul lui Lewin
5.2.2. Stres vs conflict in modelul Kubler-Ross
5.3. Inteleptul cedeaza


Cap.6. Intr-un final, tot eu sunt de vina?

6.1. Natura umana, bat-o vina!
6.2. Si eu cu ce ma aleg?


Cap.7. Pasi practici de parcurgere a unui conflict

Click aici pentru cuprinsul Integral >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586