Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Daca un inspector vrea sa va amendeze, va amendeaza!

Secretul lui? Chestiunile de detaliu, micile amanunte, nimicurile pe care dvs. le neglijati.

...click aici pentru detalii »

Exact! Dvs. va concentrati pe lucrurile care vi se par cu adevarat importante - evitarea muncii la negru, plata contributiilor, protectia muncii - si pierdeti din vedere faptul ca un inspector ITM venit in control va poate solicita “banalitati” cum ar fi:

Sunt documente aparent minore, dar daca ele nu sunt intocmite CORECT, sanctiunea este amenda. Mai multe detalii aflati AICI>>>


Legislatia Muncii
Noi controale desfasurate de Inspectia Muncii: 384 de persoane fara contracte de munca

In perioada 18 - 22 noiembrie 2013, Inspectia Muncii a desfasurat mai multe actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala 2.922.500 de lei. Au fost depistate 384 de persoane care lucrau fara forme legale. Dintre acestea 121 erau din judetul Sibiu.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 2.181 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 2.245.500 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.542.000 de lei.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 11 propuneri de cercetare penala. Pentru 40 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.479 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 677.000 de lei. Au fost sanctionati 1.033 de angajatori si au ...

.....Cititi mai departe Detalii

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunoasteti daca intentionati sa aduceti angajati straini care sa lucreze in Romania este ca exista anumite proceduri clare de angajare si de desfasurare a relatiilor de munca.

Si, atentie, ITM-ul este foarte strict cand vine vorba de aceste proceduri si sanctioneaza nerespectarea lor cu o amenda de 1.500-2.000 de lei (art. 26 din Ordonanta 56/2007).


Intrebarea este: cunoasteti aceste proceduri?

Dupa cum probabil banuiti, ele sunt destul de stufoase. Angajarea strainilor in Romania nu e deloc o treaba usoara, ea implica multa birocratie si ridica o sumedenie de intrebari, cum ar fi:

1) Care este institutia careia trebuie sa va adresati?
2) Ce acte trebuie sa contina dosarul in baza caruia se elibereaza autorizatia de munca?
3) De cate tipuri sunt autorizatiile de munca eliberate strainilor?
4) Ce taxe trebuie sa platiti, ca angajator?
5) Care sunt contributiile sociale pe care trebuie sa le platiti in cazul unui angajat strain?

 

…Si Lista continua aici >>>

Grupa I de munca s-ar putea pensiona mai devreme

La finele saptamanii trecute, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale, si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu, a precizat ca nu a facut nicio declaratie prin care sa afirme ca FMI se opune initiativei legislative privind recunoasterea grupei I de munca pentru cei care muncesc in conditii grele.

Astfel, drept raspuns la unele informatii din presa in ce priveste pozitia FMI fata de proiect, ministrul a declarat, citat de Agerpres:

"Nu am facut nicio declaratie in care sa afirm ca FMI se opune initiativei legislative. Nu m-a sunat Fondul Monetar si nu mi-a comunicat acest lucru. Nu am declarat niciodata ca ma opun acestei initiative legislative".

De pe urma acestui proiect ar putea beneficia circa 20.000 oameni:

"Este foarte greu de stabilit, pentru ca sunt dosare si acestea trebuie depuse. Nu le avem in evidenta. Dintr-un calcul foarte estimativ pe care l-am facut noi la minister nu cred ca vor depasi 20.000", a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Harta completa a tuturor veniturilor platite de angajatori. Contributii si ImpoziteAveti nevoie de o Harta completa a tuturor veniturilor platite de angajatori?

Va confruntati cu intrebari precum:

· Cui datoram CAS? In ce conditii si cu ce exceptii?

· Ce spune Codul Fiscal?

· Dar Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii ce spune?

CD-ul Harta completa a tuturor veniturilor platite de angajatori. Contributii si Impozite reprezinta:

· cea mai concentrata agenda

· cel mai bun sfatuitor pentru un intreg departament

· cuprinde toate modificarile legislative de ultima ora
 

>> Click aici pentru detalii complete <<


Schimbarea din functie. Ce conditii sunt obligatorii la suspendarea contractului?

In cadrul unei societati, managerul general este schimbat din functie, acesta avand contract de mandat. Inainte ca acesta sa fie numit manager general, contractul de munca detinut pana la acea data a fost suspendat in baza unei decizii emise de C.A. pe perioada exercitarii mandatului.

Se va stabili astfel daca la finalizarea termenului de mandat, societatea va trebui sa reia contractul individual de munca vechi si daca ar fi trebuit ca respectivul contract de manager general sa fie suspendat.

Mentionam ca raspunsul depinde functia pe care salariatul o avea la momentul intrarii in vigoare a OUG 82/2007. Daca functia era de director general atunci contractul individual de munca a incetat de drept la data intrarii in vigoare a OUG 82/2007 conform art. V din acest act normativ.

In situatia in care un salariat angajat pe o alta functie a acceptat mandatul de director general, contractul individual de munca a fost suspendat de drept la data acceptari ...

.....Cititi mai departe Detalii
Atentie! Codul muncii sanctioneaza drastic
incalcarea prevederilor legale privind timpul de munca!


N-ati acordat zile libere cu ocazia sarbatorilor legale?
Amenda de pana la 10.000 de lei!

Ati incalcat dreptul angajatilor la repaus saptamanal (doua zile consecutive)?
Amenda de pana la 3.000 de lei!

Ati obligat o angajata gravida sa presteze munca de noapte?
Amenda de pana la 3.000 de lei!

N-ati tinut evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat?
Amenda de pana la 3.000 de lei!

Evitati asemenea nereguli majore si costisitoare, cu ajutorul CD-ului "Totul despre pontaj si programul de lucru".

De ce sa pierdeti bani si timp pretios cautand raspunsurile corecte, cand aceste raspunsuri exista deja si ele va pot scuti DIN START de neplaceri?  ... detalii aici >>>

Club Legislatia Muncii
Angajare a 2 persoane pe un singur post

Buna ziua.
Lucrez la o institutie bugetara si as vrea sa-mi spuneti daca este legal ca pe un post de consilier I cu program de 8 ore sa angajezi doi salariati, adica l-a impartit in cate patru ore de lucru.

Daca nu este legal, va rog frumos sa-mi spuneti si temeiul legal.
Va multumesc anticipat .

.....Cititi mai departe Detalii
Greselile privind metodologiile si criteriile de incadrare in conditii de munca deosebite

Refuzurile pentru inceperea negocierii contractului colectiv de munca .. vezi aici incadrarea corecta >>>

Neglijarea unor aspecte privind protectia maternitatii la locul de munca ...detalii aici >>>

„Omiterea” unei configuratii sanatoase a concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate ... vezi aici incadrarea corecta >>>

Fara contraventii sau infractiuni! Profita de o deschidere unica, via Siguranta si Temei legal! 

>>> Click aici pentru Eliminarea greselilor

Social
Unirea cu Moldova? Poate peste 10-15 ani!

In politica, se spune ca nu este bine sa-ti fixezi mai mult de un obiectiv strategic. Mai exista si un proverb care te avertizeaza ca alergand dupa doi iepuri s-ar putea sa nu prinzi niciunul. Este cazul Moldovei, sora mai mica a Romaniei noastre europene.

Treisprezece ani i-au trebuit Romaniei sa semneze acordul de aderare la UE, dupa ce semnase acordul de asociere. A fost o perioada in care nimeni, niciun om sau partid politic, nu a vorbit o alta limba decat limba aderarii.

In Moldova, dupa parafarea acordului de asociere, se vorbeste de asemenea doar despre aderare, primul ministru preferand sa lase la o parte unirea cu Romania, desi presedintele Basescu s-a referit la ea ca fiind una dintre prioritatile politicii externe a Bucurestiului.

De la Chisnau, primul-ministru Iurie Leanca a raspuns ca Republica Moldova nu este pregatita pentru unire si ca se va concentra pe aderarea la UE. "Atunci cand vom fi un stat membru UE, vom face parte dintr-un spatiu economic si ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stiati ca anul 2013 a adusmodificari substantiale asupra asigurarilor sociale, contributiilor si salarizarii?


Victor Ponta anunta in 2014 noi schimbari privind CAS-ul.
 

siz.gif

Sunt multe neclaritati pe care va trebui sa le rezolvati pentru a nu avea probleme cu Fiscul si Inspectoratele de Munca!

Problema este: cum le rezolvati si cum procedati in cazul specific cu care va confruntati?

Solutia: CDConsilierul Salarii si Contrubutii. Aflati ACUM tot ceea ce va intereseaza cu privire la:

·  Avantajele in natura

·  Tichete de masa

·  Venituri scutite de impozit pe salariu

· Concedii si indemnizatii

·  Venituri asimilate salariilor
 

>> Click AICI pentru a consulta curpinsul lucrarii
 


Anul aceasta Consilier Codul Muncii a implinit 16 ani de existenta

Description: C:Documents and SettingslauravDesktopcadou1.jpg

Am fost alaturi de dumneavostra, zi de zi, am fostintotdeauna primii care v-au adus cele mai noi modificari in Legislatia Muncii!
 

CD-ul Consilier Codul muncii contine 53 de capitole, cu o densitate incredibila de informatii practice, iar aceste capitole acopera tot ce tine de HR!
 

Pentru ca ati fost alaturi de noi in tot acest timp, la achizitionarea Cd-ului Consilier Codul muncii  beneficiati de o Surpriza: primiti CADOU cel mai bine vandut produs al anului 2013: KIT-ul de documente instant obligatorii din Legislatia Muncii si Salarizare Editia a II-a ACTUALIZATA si ADAUGITA


CD-ul contine toate documentele de Legislatia Muncii si Salarizare deja redactate, in conformitate cu noile modificari legislative.Gata pentru a fi completate si printate!

 

* Pretul acestui produs este de 199.47 lei (cu TVA inclusa), insa il primiti in mod GRATUIT la comanda CD-ului Consilier Codul Muncii.

>> Click aici pentru detalii <<
 


Stiti ca: se pedepseste cu amenzi de pana la 3.000 de lei orice abatere de la lege privind plata orelor de munca suplimentare!


Aflati ACUM totul despre Orele Suplimentare si Munca in zi de Repaus cu ajutorul acestui GHID ESENTIAL si UNIC pe piata din Romania!

 

In topul intrebarilor adresate consultantilor nostri in Legislatia muncii, am identificat ca aproximativ 69,3% dintre intrebari sunt legate de orele suplimentare, munca in zi de repaus si modul legal de calcul si de plata.
 

Pentru a veni in sprijinul dvs. va oferim CD-ul Orele suplimentare si munca in zi de repaus – unica lucrare ce « intoarce pe toate fetele » acest important subiect. Contine:
 

  • Prevederile Codului Muncii cu privire la evidenta si retribuirea orelor suplimentare, indiferent de natura acestora

  • Comentarii, sfaturi si atentionari ale specialistilor Rentrop & Straton in materie de Legislatia Muncii

  • Spete rezolvate – modele concrete pentru problemele cu care, poate, va confruntati si dvs.


Se-ntampla adesea ca situatiile sa difere de la caz la caz :

  • un angajat lucreaza zilnic intre 9:00 – 18:00 si mai efectueaza suplimentar cate 2 ore in intervalul 22:00 – 6:00

  • alt angajat se afla la dispozitia societatii in intervalul 22:00 – 6:00 (indiferent daca munceste efectiv sau nu)

Comandati chiar ACUM CD-ul “CD Orele suplimentare si munca in zi de repaus. Modalitati legale de calcul si de plata” la pretul


 

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586