Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
In ce conditii se pot incheia cu salariatii noi contracte de comision?

Analizam, prin cele ce urmeaza, cazul unei societati (broker de asigurari) cu doi angajati. Un angajat ocupa functia de administrator cu contract de munca pe perioada nedeterminata, timp de lucru 8 ore, iar al doilea angajat are functia de director cu contract de munca pe perioada nedeterminata si timp de lucru de 8 ore.

Vom stabili daca societatea poate incheia cu acesti angajati contracte de comision brokeraj, precum si ce contributii vor fi platite de societate pentru aceste contracte avand in vedere ca aceste persoane au contracte individuale de munca.

Conform art. 2.043 din Codul civil, contractul de comision este mandatul care are ca obiect achizitionarea sau vanzarea de bunuri ori prestarea de servicii pe seama comitentului si in numele comisionarului, care actioneaza cu titlu profesional, in schimbul unei remuneratii numita comision.

Asadar, textul de lege prevede ca, comisionarii sunt persoane care actioneaza cu titlu profesional.

Art. 8 ...

.....Cititi mai departe Detalii
Managementul Conflictelor va prezinta tehnicile de ultima ora de gestionare a conflictelor, tehnici aplicate cu succes in marile companii internationale prezente in Romania!
 
Lucrarea Managementul conflictelor analizeaza in mod profesionist aceste aspecte si va ofera informatii extrem de utile:
 
Cum sa evitati sau sa gestionati situatiile conflictuale
Care sunt metodele de a crea un climat deschis si armonios
Care sunt pasii practici de parcurgere a unui conflict
Cum sa gasiti solutii complet neasteptate si deosebit de eficiente de rezolvare a conflictelor Click aici pentru detalii>>
 
Aflati din lucrarea Managementul conflictelor NU cum sa evitati conflictele, ci cum sa le administrati eficient, astfel incat atunci cand vor aparea din nou sa fiti pregatit sa le stingeti/rezolvati din fasa.
 
 

EUROSUR demareaza noi instrumente pentru migranti si frontierele UE

La 2 decembrie 2013, Sistemul european de supraveghere a frontierelor (EUROSUR) devine operational. EUROSUR va aduce o contributie importanta la salvarea vietilor celor care isi asuma riscuri pentru a ajunge pe tarmurile Europei. De asemenea, va oferi UE si statelor sale membre instrumente mai bune pentru a preveni infractiunile transfrontaliere, precum traficul de persoane sau traficul de droguri, si, in acelasi timp, pentru a detecta micile ambarcatiuni cu migranti aflate in primejdie si a le furniza asistenta, in deplina conformitate cu obligatiile europene si internationale, inclusiv principiul nereturnarii.

"As dori sa salut lansarea EUROSUR. El reprezinta un raspuns cu adevarat european pentru a salva vietile migrantilor care calatoresc pe nave supraaglomerate si nesigure, pentru a evita alte tragedii in Marea Mediterana si, de asemenea, pentru a opri ambarcatiunile rapide care transporta droguri. Toate aceste initiative depind intr-o ...

.....Cititi mai departe Detalii

O oferta de nerefuzat!
 

Stimate manager HR,

Nu exista control de la ITM fara sa ti se solicite acte, documente, hartii. Si sunt toate importante, fie ca sunt ordine de deplasare, contracte de munca, decizii de suspendare a CIM pentru cresterea copilului, notificari de prelungire a detasarii, preavize de concediere individuala.

Si pentru ca viata nu trebuie sa fie complicata si pentru ca noi suntem singurii care o putem simplifica, va invitam sa va cumparati cel mai util si performant SOFT de generare de acte de care aveti nevoie in relatia cu angajatii: Soft de generare rapida acte emise de angajator!


Am pregatiti o multime de
CADOURI surpriza, special pentru tine.

 

Click aici pentru mai multe detalii>>>


SSM: Ce drepturi au reprezentantii lucratorilor?

Ce drepturi au reprezentantii lucratorilor?

- Sa faca propuneri in scopul diminuarii riscurilor pentru lucratori si/sau in scopul eliminarii surselor de pericol si sa va solicite dvs., in calitate de angajator, sa luati masuri corespunzatoare in acest sens;
- Sa-si desfasoare activitatile prevazute de lege in domeniul securitatii si sanatatii in munca fara sa fie prejudiciati din aceasta cauza;
- Sa apeleze la autoritatile competente, in cazul in care considera ca masurile adoptate si mijloacele utilizate de catre angajator nu sunt suficiente pentru asigurarea securitatii si sanatatii in munca;
- Sa-si prezinte observatiile inspectorilor de munca si inspectorilor sanitari, in timpul vizitelor de control ale acestora.

Info
Pentru a-si putea desfasura activitatea in domeniul securitatii si sanatatii in munca, reprezentantii lucratorilor trebuie sa indeplineasca cel putin urmatoarele cerinte de pregatire:
a) studii in invatamantul liceal filiera ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Angajare la 16 ani

Buna, ma numesc Ioana si am 16 ani.

As vrea sa stiu daca este legal sa ma angajez ca animatoare la varsta mea.

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Rata locurilor de munca vacante, in crestere in ultimul an

In trimestrul al treilea din 2013, rata locurilor de munca vacante a fost de 0,78%, in crestere cu 0,08 puncte procentuale fata de trimestrul precedent.

Comparativ cu acelasi trimestru al anului 2012, rata locurilor de munca vacante a crescut cu 0,15 puncte procentuale, potrivit INS.

Numarul locurilor de munca vacante a fost de 33 mii, in crestere cu 2,9 mii locuri de munca vacante fata de trimestrul anterior.

In comparatie cu trimestrul similar al anului 2012, numarul locurilor de munca vacante a crescut cu 6,5 mii.

In trimestrul III 2013, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in alte activitati de servicii (2,8%), respectiv in administratie publica (2,13%).

La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit activitatile din industria extractiva (0,05%), respectiv productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,09%).

Si in ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ponturi, Trucuri si Tehnici HR de ULTIMA ORA

 Cartea Verde a Managerului de Resurse Umane
concentreaza in sute de pagini ponturi, trucuri si tehnici HR de ultima ora, aplicate cu succes de marile companii internationale cu sute si mii de angajati!

 

Click aici pentru detalii>>


 


 


Stiti cum sa rezolvati, fara dureri de cap, orice tip de problema generata de certificatele de concediu medical?

CD-ul Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate raspunde tuturor intrebarilor pe care fiecare certificat medical vi le ridica.

Gasiti rezolvari legale pentru cele mai atipice situatii plus:
- Legislatie comentata
- Sfaturi, recomandari si atentionari
- Raspunsuri la intrebari
- Solutii agreate de catre inspectorii ITM

>> Click aici pentru detalii <<

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586