Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro


 Click aici pentru OFERTA completa de BLACK FRIDAY >>>
 
Legislatia Muncii
Zile libere de Craciun si Revelion pentru bugetari. Se acorda si prime?

Bugetarii beneficiaza si anul acesta de zilele libere care sa lege Craciunul si Anul Nou de weekend.

In perioada urmatoare, Guvernul urmeaza sa stabileasca zilele libere de sarbatori pentru bugetari, avand in vedere sa nu existe zile de munca intercalate in perioada cuprinsa intre Craciun si Anul Nou.

Zilele libere care se vor acorda bugetarilor in luna decembrie 2013 vor fi recuperate in ianuarie 2014, potrivit anuntului facut de premierul Victor Ponta si citat de Mediafax.

Asa cum a mai declarat acesta, bugetarii vor primi in acest an unele zile libere, deoarece cu primele "se sta mai prost", Guvernul fiind obligat sa se incadreze intr-o anvelopa salariala intr-un an in care a reintregit toate salariile taiate de fostul guvern, in 2010, aminteste Mediafax.

"Sunt niste zile libere, cu primele stam mai prost anul asta", a spus Ponta.

In consecinta, Guvernul ar urma sa declare zilele de 27 decembrie 2013 si 3 ianuarie 2014 ...

.....Cititi mai departe Detalii

Black Friday este ASTAZI
 

Reduceri 70%.
Transport Gratuit. Excursii Cadou.

...click aici pentru oferta integrala»
 

Atentie: reducerile sunt valabile ASTAZI pana la ora ora 24


Salariul minim si coeficientii de ierarhizare. In ce conditii se stabileste salariul?

Vom stabili mai jos in ce masura poate fi angajata o persoana pe functia de manager marketing cu un salariu de 800 lei (minim pe economie), durata 8 ore, fara ca aceasta suma sa fie influentata de coeficientii de salarizare.

Potrivit dispozitiilor art. 40 alin. (2) lit. c) din Codul muncii, republicat, angajatorii au obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.

Acordarea drepturilor salariatilor este obligatorie atat daca aceste drepturi izvorasc din dispozitii legale, cat si din prevederile cuprinse in contractele colective de munca incheiate la diferitele niveluri sau in contractele individuale de munca.

In privinta drepturilor ce decurg din lege, in temeiul art. 164 alin. (3) teza I din Codul muncii, republicat, angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara.

In ...

.....Cititi mai departe Detalii

In decembrie, pensiile vor fi platite in avans

In luna decembrie 2013, vor fi depuse eforturi pentru ca plata pensiilor sa se faca in avans, ultima zi in care se doreste sa se faca plata fiind 23 decembrie.

Mai exact, in aceasta luna, pensiile vor fi platite cu cateva zile in avans, in intervalul 11-23 decembrie in loc de perioada 14-28 decembrie, asa cum se platesc de obicei. Anuntul a fost facut de ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Aceasta este cea care a propus guvernului plata in avans a pensiilor, noteaza Mediafax, pentru ca sumele sa ajunga la pensionari inainte de sarbatori.

Ministrul a mai precizat ca a discutat pe aceasta tema cu reprezentantii Postei Romane si cu ministrul Societatii Informationale, in subordinea caruia functioneaza Posta, iar masura este posibila.

De asemenea, premierul Victor Ponta a amintit ca procedura a fost aplicata si anul trecut si a cerut Ministerului Finantelor sa sprijine plata in avans a pensiilor.

Anul trecut, pensionarii au primit, in luna ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Pot fi obligata sa ma pensionez anticipat partial?

Buna ziua.
Asi dori sa stiu daca pot beneficia de somaj sau daca sunt obligata prin lege sa ma pensionez anticipat partial? (lipsindu-mi doar 7 luni pentru a avea dreptul la pensie anticipata cotizare 38.8 ani ).

Mentionez ca am 57 ani, 4 luni si o vechime de 38 ani si 1 luna. In aceasta luna imi expira contractul de munca pe durata determinata (a fost pe 12 luni ). In aceasta perioada de vechime am beneficiat de ajutor de somaj doar 8 luni.
Astept raspunsul dvs. si va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Sfaturi pentru soferii care vor sa isi cumpere anvelope de iarna

Intre 11 si 15 octombrie, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a intreprins o actiune de verificare a respectarii legii privind comercializarea anvelopelor noi, fabricate dupa 1 iulie 2012, informeaza ANPC, intr-un comunicat de presa.

Astfel, ANPC a controlat 405 operatori economici si a constatat abateri la 237 din acestia. Au fost descoperite 6.695 bucati cu abateri, in valoare de 1,7 milioane lei.

ANPC a dispus oprirea temporara de la vanzare a 4.032 anvelope noi, pana la intrarea in legalitate. De asemenea, institutia a aplicat 237 sanctiuni contraventionale, din care 121 amenzi in valoare de 409.050 lei si 116 avertismente pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorului.

Printre abateri se numara: lipsa denumirii produsului, lipsa denumirii si a adresei producatorului/distribuitorului de anvelope, informatii netraduse in limba romana si neprecizarea pretului vechi, in cazul promotiilor/ data de incepere ...

.....Cititi mai departe Detalii


Black Friday

Oferta reduceri 2013 
 

Black Friday

Oferta reduceri 2013

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586