Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro .... click aici pentru Oferta de Reduceri  Black Friday >>>

Legislatia Muncii
Noutati legislative in Monitorul Oficial. Important pentru legislatia muncii

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 725 si nr. 727 din 26 noiembrie 2013 au fost publicate o serie de acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 725

Decizia Curtii Constitutionale nr. 352 din 24 septembrie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 260 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

Decizia Curtii Constitutionale nr. 353 din 24 septembrie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 96 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si ale art. 7 alin. (1) din anexa nr. 3 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta ...

.....Cititi mai departe Detalii

Black Friday este unic - 29 noiembrie
 

Reduceri 80%. Transport Gratuit. Excursii Cadou.

...click aici pentru oferta integrala»
 

Atentie: reducerile sunt valabile din acest moment si pana vineri, ora 24


Instruirea corespunzatoare a unui lucrator in domeniul SSM

Ca angajator va revine responsabilitatea de a lua toate masurile necesare de prevenire si protectie a lucratorilor. O componenta esentiala a activitatii de prevenire este instruirea lucratorilor dvs., cu scopul insusirii cunostintelor si formarea deprinderilor de securitate si sanatate in munca.

Pentru ca un lucrator sa fie instruit corespunzator in domeniul securitatii si sanatatii in munca, activitatea de instruire trebuie derulata de-a lungul a trei faze, in cadrul carora se realizeaza:

- instruirea introductiv-generala;
- instruirea la locul de munca;
- instruirea periodica.

Atat instruirea la locul de munca, cat si instruirea periodica se vor efectua pe baza tematicilor intocmite de catre o persoana competenta, vor fi aprobate de catre angajator si vor fi pastrate in copie de catre persoana care efectueaza instruirea.

Instruirea introductiv-generala este obligatia persoanei desemnate

Avand un caracter general, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Black Friday pentru Legislatia Muncii: Ce produse cumpara specialistii

Reducerile de Black Friday au inceput deja si aduc tuturor specialistilor si expertilor in Legislatia Muncii si HR sansa de a obtine cele mai dorite lucrari de specialitate.

Manuale de Legislatia Muncii, Teste pentru Expertii in Mediere, Proceduri si Memoratoare, Soft-uri si lucrari despre orele suplimentare si nu numai...

Iata cele mai interesante lucrari de specialitate pe care le puteti gasi doar acum la reduceri fara precedent:

Cartea Verde a Legislatiei Muncii ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Firma ma obliga sa demisionez

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat: lucrez la o firma din luna martie 2013. Precizez ca am fost angajata din somaj si cum sunt unica intretinatoarede familie firma beneficiaza de o subventie de la stat de 500 ron si alte scutiri, iar eu de 120 ron lunar ca mi-am gasit loc de munca.
Toate bune si frumoase pana aici.

Din pacate la inceputul lunii octombrie am suferit o luxatie de rotula si am fost in concediul medical si in noiembrie la fel. Din pacate sefilor mei nu prea le-a convenit acest lucru si acum mi se solicita demisia. Sincer nu am avut nici o abatere disciplinara de cand lucrez pentru ei si nici nu vreau sa imi dau demisia pentru ca nu vreau sa pierd subventia de la stat de care chiar am nevoie.

Dar nici ei nu vor sa desfaca contractul de munca pentru ca sustin ca trebuie sa dea banii inapoi la stat. Oricum au inceput cu foarte multe amenintari si presiuni sa ma determine sa demisionez. Nici salariul nu-l mai platesc la timp dar doar cu mine se ...

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Primaria Capitalei marcheaza Ziua Nationala a Romaniei printr-o serie de evenimente

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, organizeaza o serie de evenimente festive, in scopul sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei.

Bucurestenii vor putea vizita gratuit Arcul de Triumf in zilele de 29, 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie 2013, intre orele 12.oo-20.oo.

Cu ocazia aniversarii a 95 de ani de la Marea Unire, bucurestenii vor putea viziona in Arcul de Triumf o serie de expozitii: "95 de ani de la Marea Unire", "Marele Razboi al Reintregirii Neamului" (fotografie si film), "Heraldica Marilor Familii Boieresti" (efigii din bronz, fotografii), "Arcul de Triumf in imagini" (fotografii, machete), "Marea Unire de la 1918" (coroanele si sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii).

Dincolo de aceste expozitii, vizitatorii vor putea urmari filmele istorice "Acum ori niciodata" si "Eroi sub ...

.....Cititi mai departe Detalii

Black Friday

Oferta reduceri 2013 
 

Black Friday

Oferta reduceri 2013 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586