Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Care este meseria cea mai dorita in 2014: Expert Mediator sau Expert Legislatia Muncii?

Ne dorim sa devenim experti in legislatia muncii si in acelasi timp cochetam si cu ideea de a deveni experti mediatori, specialisti in arta medierii.

Incepand cu data de 1 august 2013 cererile de chemare in judecata nu mai sunt admise decat dupa efectuarea procedurii de mediere. Cei care apeleaza la un proces sunt obligati sa parcurga etapa de mediere, in caz contrar cererea lor de chemare in judecata va fi respinsa. In consecinta, vom avea nevoie de mediatori ca de paine calda.

Cat despre expertii din domeniul Legislatia Muncii, nu incape nicio indoiala ca vor fi oameni de nadejde si in 2014 si in 2015 si nu numai.

Pentru profesionistii care isi doresc acreditare ca Experti in Legislatia Muncii: "Manualului pentru Expert in Legislatia Muncii". Este vorba despre cel mai complex manual cu putinta, cea mai sigura sursa de informare si educare.

“Cum am aflat despre «Manualul pentru Expert Legislatia Muncii» [...]  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Nu uitati: Evaluarea Angajatilor este obligatorie la finalul anului 2013

A aparut
Manualul de Evaluare a Angajatilor!

 

Atentie: Evaluarea angajatilor este OBLIGATORIE in cazul...

gasiti aici Raspunsul »


Salariul minim pe economie garantat in plata. Cum aplicam salarizarea in acord?

Prin cele ce urmeaza, va oferim mai multe informatii concrete referitoare la salarizarea in acord, la tipul de salariu minim acordat, in functie de prevederile in vigoare ale legii.

Astfel, mentionam ca, in cazul angajatorilor care doresc aplicarea salarizarii in acord, in contractul individual de munca se va stabili salariul de baza si adaosul de acord.

Salariul de baza este elementul principal si fix al salariului ce nu poate fi mai mic decat salariul minim pe economie garantat in plata si va fi inscris la lit. J) pct. 1 Conform modelului-cadru al contractului individual de munca aprobat prin OMMSS nr. 64/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Adaosul de acord este un adaos la salariul de baza si reprezinta un element accesoriu si variabil al salariului. In aceste conditii, daca un salariat nu realizeaza norma de munca, nu va beneficia total sau partial (in functie de caracteristica sistemului de salarizare implementat la nivelul ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cum procedati cu angajatii care fura?
 

Ghid practic. Cum ii descoperiti pe angajatii hoti, cum ii sanctionati, cum recuperati prejudiciul
 

Stimate angajator,

Este o realitate cat se poate de clara:
angajatii fura.

In orice firma si dupa posibilitati. Astfel, vanzatorii iau bani din casa, angajatii obisnuiti fura consumabile sau mai strecoara la decontat cate un bon de benzina “personal”, in timp ce managerii, cel mai adesea, fac intelegeri frauduloase cu furnizorii de produse si servicii (“Treci pe factura o suma mai mare, dar ai grija ca la mine personal sa se intoarca atat.”)

Fenomenul este global.

Se poate lupta cu succes impotriva furturilor?  

Raspunsul este DA. Solutia este prezentata de experti >>>

Ministerul Muncii vrea o retea securizata de comunicatii pentru ANOFM

Ministerul Muncii are in vedere realizarea unei retele de comunicatii de date pentru ANOFM in colaborare cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in conditiile in care actualul contract de achizitie publica expira la 31 decembrie 2013, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern supus dezbaterii publice pe 13 noiembrie.

In prezent, ANOFM gestioneaza bugetul asigurarilor pentru somaj, iar intreruperea furnizarii serviciilor de comunicatii de date, poate perturba grav activitatea Agentiei si a unitatilor subordonate, cu consecinte nefaste majore din punct de vedere social", subliniaza Ministerul.

In nota de fundamentare a actului normativ, Ministerul Muncii a explicat situatia prezenta si motivele pentru care este esentiala colaborarea cu STS:

"Stabilirea, plata si evidenta drepturilor banesti ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj precum si realizarea celorlalte atributii detinute de ...

.....Cititi mai departe Detalii

O oferta de nerefuzat!
 

Stimate manager HR,

Nu exista control de la ITM fara sa ti se solicite acte, documente, hartii. Si sunt toate importante, fie ca sunt ordine de deplasare, contracte de munca, decizii de suspendare a CIM pentru cresterea copilului, notificari de prelungire a detasarii, preavize de concediere individuala.

Si pentru ca viata nu trebuie sa fie complicata si pentru ca noi suntem singurii care o putem simplifica, va invitam sa va cumparati cel mai util si performant SOFT de generare de acte de care aveti nevoie in relatia cu angajatii: Soft de generare rapida acte emise de angajator!


Am pregatiti o multime de
CADOURI surpriza, special pentru tine.

 

Click aici pentru mai multe detalii>>>


Club Legislatia Muncii
O zi in plus la concediul de odihna

Buna ziua!

As dori sa stiu cum sa procedez in cazul unui salariat care, la implinirea unui numar de ani - vechime in munca, primeste o zi in plus la concediul de odihna.

Schimbarea numarului de zile de concediu ar trebui facuta in luna iulie, dar pana la sfarsitul acestui an, eu trebuie sa stabilesc numarul de zile de concediu ale fiecarui salariat, si programarea concediului.

Va multumesc,
Gina Anghelache

.....Cititi mai departe Detalii
Managementul Conflictelor va prezinta tehnicile de ultima ora de gestionare a conflictelor, tehnici aplicate cu succes in marile companii internationale prezente in Romania!
 
Lucrarea Managementul conflictelor analizeaza in mod profesionist aceste aspecte si va ofera informatii extrem de utile:
 
Cum sa evitati sau sa gestionati situatiile conflictuale
Care sunt metodele de a crea un climat deschis si armonios
Care sunt pasii practici de parcurgere a unui conflict
Cum sa gasiti solutii complet neasteptate si deosebit de eficiente de rezolvare a conflictelor Click aici pentru detalii>>
 
Aflati din lucrarea Managementul conflictelor NU cum sa evitati conflictele, ci cum sa le administrati eficient, astfel incat atunci cand vor aparea din nou sa fiti pregatit sa le stingeti/rezolvati din fasa.
 
 

Social
IMM-urile contribuie din plin la economia Romaniei

IMM-urile (cu 10-249 de angajati), reprezinta un adevarat motor pentru economia europeana, creand locuri de munca si contribuind masiv la cresterea economica. In urma cu doi ani, din cele 22 milioane intreprinderi din EU28, incadrate in segmentul nefinanciar, 7% erau IMM-uri, insumand 38% dintre persoanele angajate si 38% din cifra de afaceri. Marea majoritate a intreprinderilor din EU28 au fost micro-intreprinderi (93%), cumuland 30% dintre persoanele angajate si 17% din cifra de afaceri, in timp ce 0,2% erau intreprinderi mari, cu 33% dintre persoanele angajate si 44% din cifra de afaceri.

Cu ocazia saptamanii IMM-urilor europene, desfasurata intre 25-30 noiembrie, Eurostat a publicat datele despre intreprinderi, furnizand o imagine asupra IMM-urilor din cadrul spectrului de companii nefinanciare.

Romania, printre primele tari in care IMM-urile contribuie masiv la economie

Cele mai multe IMM-uri care contribuie la economie s-au ...

.....Cititi mai departe Detalii

 Cartea Verde a Managerului de Resurse Umane
concentreaza in sute de pagini ponturi, trucuri si tehnici HR de ultima ora, aplicate cu succes de marile companii internationale cu sute si mii de angajati!

 

Click aici pentru detalii>>


 


 


Stiti cum sa rezolvati, fara dureri de cap, orice tip de problema generata de certificatele de concediu medical?

CD-ul Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate raspunde tuturor intrebarilor pe care fiecare certificat medical vi le ridica.

Gasiti rezolvari legale pentru cele mai atipice situatii plus:
- Legislatie comentata
- Sfaturi, recomandari si atentionari
- Raspunsuri la intrebari
- Solutii agreate de catre inspectorii ITM

>> Click aici pentru detalii <<


 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586