Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Aplica corect legea, si evita amenzile, dar si "explodarea" conflictelor


Solutii oferite de experti! Exceptii! Studii de caz! Intrebari si raspunsuri conform legii!

>>> detalii aici


Legislatia Muncii
Incetarea contractului pe durata determinata. Ce obligatii are angajatorul?

In randurile urmatoare, stabilim in ce masura, in cazul unui contract de munca pe perioada determinata care nu se mai prelungeste, va fi nevoie de eliberarea unei decizii de incetare a contractului.

Totodata, in cazul in care aceasta decizie este obligatorie, se va stabili cu cat timp inainte de expirarea contractului aceasta decizie va fi trimisa catre salariat.

Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata. Cu alte cuvinte, expirarea termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata reprezinta o situatie in care contractul individual de munca (CIM) existent inceteaza de drept (art. 56 alin. (1) lit. i) din Codul muncii).

Incetarea de drept a contractului individual nu este determinata de o manifestare de vointa a partilor in sensul finalizarii raportului de munca, ci are loc ca urmare a intervenirii unei situatii de fapt ...

.....Cititi mai departe Detalii
Manualul Expertului in Legislatia Muncii armonizeaza perfect teoria cu practica prin:

    Texte de lege comentate
    Probleme pe care acestea le ridica
    Solutii corecte legislativ
    Studii de caz rezolvate
    Modele de acte si documente importante.

Click aici pentru a reusi in activitatea de Expert in Legislatia Muncii

Simplifica-ti munca... Pentru ca viata ta profesionala nu trebuie sa fie o povara

Ne ingreunam singuri vietile profesionale si chiar si pe cele personale. Uitam sa spunem "nu" sarcinilor si responsabilitatilor care nu ne ajuta in creionarea unui viitor profesional de succes. Si asa ne indepartam din ce in ce mai tare de tinta noastra, de obiectivele pe care ni le-am propus de atat de mult timp.

Iar viata nu este niciodata complicata, decat atunci cand uitam ca avem la indemana noastra instrumente puternice de simplificare. Avem carti care ne ofera solutii eficiente pentru problemele de care ne lovim acum.

Avem si software-uri care ne automatizeaza sarcini si responsabilitati si le finalizeaza fara nicio urma de greseala. De foarte multe ori, masinariile si robotii (software-urile) reusesc sa ne ofere rezultate mai bune si in timp mult mai scurt decat o pot face angajatii nostri.

Evident, masinariile nu vor inlocui niciodata oamenii. Nu aceasta este ideea. Ideea este ca soft-urile sa ii ajute, sa le ofere mai multa precizie, mai ...

.....Cititi mai departe Detalii

17 de modele de fise de evaluare si 17 de modele de fise de post redactate impecabil! Aflati aici ce secret ascund aceste fise!

Stimate manager HR,

Un lucru pe care putini il stiu este ca fisele de evaluare ale angajatilor trebuie sa se afle intr-o concordanta perfecta cu fisele lor de post. Motivul? Nu se poate face evaluarea unui angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului.


Si fiti sigur ca inspectorii ITM verifica aceasta concordanta.


Daca doriti sa iesiti foarte bine in urma controlului si fara 1 leu amenda, va oferim 17 de modele de fise de evaluare impreuna cu cele 17 de modele ale fiselor de post aferente.


Au inceput negocierile MS pentru contractul colectiv de munca la nivel de sector

La inceputul saptamanii in curs, Ministerul Sanatatii deruleaza negocieri pentru incheierea contractului colectiv de munca la nivel de sector, urmand ca acesta sa devina efectiv in momentul in care vor exista toate datele si vor fi indeplinite toate procedurile legale.

Astfel, potrivit unui comunicat de presa al institutiei, in cadrul intalnirii cu Federatia Sanitas, Secretarul de Stat Francisk Iulian Chiriac, responsabil pentru relatia cu sindicatele, a precizat faptul ca MS a transmis invitatii pentru confederatiile indreptatite, conform Legii 62/2009, pentru a participa la aceste negocieri.

Concomitent, MS continua negocierile pe contractul colectiv de munca la nivel de grup de unitati, astfel incat, la 1 ianuarie 2014, sa poata exista o forma legala de contract colectiv de munca.

In ceea ce priveste negocierile in curs cu privire la lista revendicarilor Sanitas, Ministrul Sanatatii a transmis acestora ca in cursul saptamanii viitoare se vor face ...

.....Cititi mai departe Detalii

Daca te preocupa:

  • O alegere corecta intre prima de merit si sanctiunea de 10% pentru abateri disciplinare? Afla aici »

  • Incadrarea in cote optime pentru reducerea salariului de baza in cazul cercetarii disciplinare? Afla aici »

  • Care este procedura atunci cand un salariat cercetat disciplinar pentru o fapta savarsita refuza sa semneze decizia de sanctionare? Afla aici »

Club Legislatia Muncii
inregistrarea demisiei

buna ziua, sotul meu si-a dat demisia de la fostul loc de munca si au trecut deja cele 20 de zile de preaviz insa angajatorul nu vrea sa ii comunice daca i-a inregistrat demisia la revisal, si daca contractul de munca a incetat deoarece doreste sa se reangajeze si nu stie.

Se poate verifica acest lucru? si daca da unde anume. Multumesc frumos !

.....Cititi mai departe Detalii
Profitati de PRETUL UNIC pentru cele mai solicitate SOFTURI in Resurse Umane


ACUM aveti acte intocmite impecabil si
actualizate permanent, in concordanta cu orice
modificare legislativa de ultima ora!


La fiecare control de la ITM ti se solicita acte, documente, hartii.

Toate sunt importante, fie ca sunt ordine de deplasare, contracte de munca, decizii de suspendare a CIM pentru cresterea copilului, notificari de prelungire a detasarii, preavize de concediere individuala samd.

>>> click aici pentru detalii


Social
Bursele scolare: mai putine si mai mici

Numarul elevilor care au primit burse sociale in 2013, deoarece provin din familii cu venituri foarte mici, este mult mai mic fata de cel din anii trecuti.

Ajutorul social a ajuns in cursul anului scolar 2013-2014 la un numar de elevi cu 20.000 mai mic fata de 2012.

Cea mai grava situatie a fost semnalata la Iasi, unde numarul copiilor care primesc bursele "Bani de liceu" in valoare de 180 de lei a scazut de la 8.555 in 2012 la 7.475 in 2013.

In afara de numarul burselor care este mult mai mic, si valoarea acestora este redusa si oricum insuficienta pentru a acoperi cheltuielile pentru masa, transport si cazare, care ajung aproximativ la 500 de lei lunar.

Pe deasupra, in cazul in care un elev lipseste nejustificat de la mai mult de 20 de ori, sau in cazul in care a fost scos de la cursuri pe o perioada de pana la cinci zile, ajutorul financiar se sisteaza.

Pentru a beneficia de orice tip de bursa, anul ...

.....Cititi mai departe Detalii

97 modele si formulare acopera orice situatie cu care va puteti intalni!
 

 


Cele 97 modele sunt intocmite in conformitate cu cele mai recente prevederi legale din domeniul relatiilor de munca si se refera la domenii ca:

 

 

 
 
• Regulament Intern
• Recrutarea si selectia personalului
• Evaluarea performantelor
• Alte modele de chestionare si formulare utile


Cum utilizati CD-ul?

1) Introduceti CD-ul in calculator
2) Selectati din meniul afisat formularul care va intereseaza
3) Dati click. Formularul se va afisa sub forma unui document Word
4) Completati pe loc cu datele specifice situatiei dvs.
5) Printati
 
Totul dureaza doar cateva minute.
Rapid, fara stres si cu avand certitudinea ca totul este perfect.

 
Comandati acum CD-ul 97 modele si formulare obligatorii in resurse umane!
Pret: 49 de lei + 9% TVA

 

P.S. Cand vine vorba de resurse umane, dvs. va concentrati, pe buna dreptate, pe chestiunile importante: contracte de munca, protectia muncii, medicina muncii…

Dar e important sa nu pierdeti din vedere lucrurile minore, care constituie “armele secrete” ale inspectorilor ITM care vor sa va amendeze cu orice pret.

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586