Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

 Stimate manager de resurse umane,
 
O salariata va comunica faptul ca este gravida, cu scopul de a beneficia de anumite norme de protectie prevazute in legislatie (doreste, de exemplu, sa fie trecuta pe un alt post, care sa nu ii afecteze sanatatea).
 
Sau, un salariat va comunica detalii privind o boala cu care a fost
diagnosticat
ori va furnizeaza informatii sensibile despre situatia lui
familiala, la fel, cu scopul de a beneficia de anumite facilitati la
locul de munca.

 
Important!
Acestea sunt informatii cu caracter privat si nu aveti dreptul sa le divulgati!
 
Detalii AICI >>>

Legislatia Muncii
Angajarea tinerilor in varsta de pana la 18 ani. Ce conditii se impun?

Vom analiza mai jos in ce masura o societate comerciala poate angaja o persoana care nu a implinit inca 18 ani, in baza unui contract de munca partial, pe durata nedeterminata, 4 ore pe zi.

Potrivit art. 12 din Codul muncii republicat, contractul individual de munca se incheie pe durata nedeterminata. Persoana fizica dobandeste capacitate de munca la implinirea varstei de 16 ani (art. 13 alin. (1) din Codul muncii).

Persoana fizica poate incheia un contract de munca in calitate de salariat si la implinirea varstei de 15 ani, cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali, pentru activitati potrivite cu dezvoltarea fizica, aptitudinile si cunostintele sale, daca astfel nu ii sunt periclitate sanatatea, dezvoltarea si pregatirea profesionala.

Numai incadrarea in munca a persoanelor sub varsta de 15 ani si a celor puse sub interdictie judecatoreasca este interzisa.

Incadrarea in munca in locuri de munca grele, vatamatoare sau periculoase se poate ...

.....Cititi mai departe Detalii

Divizia Editoriala de Legislatia muncii va ofera GRATUIT CD-ul Kit de documente instant obligatorii in Legislatia Muncii si Salarizare

http://lp.rs.ro/upload_img/180_codulmuncii.codulmuncii.eu/images/FML.jpgAtentie! Oferta exclusiva care expira in 24 de ore!

Pentru ca sunteti alaturi de noi de 16 ani, va oferim GRATUIT cel mai bine vandut produs al anului 2013:KIT-ul de documente instant obligatorii din Legislatia Muncii si Salarizare

CD-ul contine toate documentele de Legislatia Muncii si Salarizare deja redactate, in conformitate cu noile modificari legislative. Gata pentru a fi completate si printate!

CD-ul Consilier Codul muncii contine 53 de capitole, cu o densitate incredibila de informatii practice, iar aceste capitole acopera tot ce tine de HR >> Click aici pentru cuprinsul detaliat <<

Important!

Pretul acestui produs este de 199.47 lei (cu TVA inclusa), insa il primiti in mod GRATUIT la achizitionarea CD-ului Consilier Codul Muncii

>> Detalii click aici


Noutati legislative in Monitor. Sinteza zilei

Va informam ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 716 si nr. 717 din 21 noiembrie 2013 au fost publicate o serie de acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 716

Instructiuni ale Ministerului Afacerilor Interne nr. 156 din 19 noiembrie 2013 privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare in functii a personalului contractual de specialitate medico-sanitar, personalului de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare si a celui auxiliar sanitar, incadrat cu contract individual de munca in unitatile Ministerului Afacerilor Interne.

Decizia Curtii Constitutionale nr. 445 din 29 octombrie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 96 alin. (4) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Monitorul Oficial nr. ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stiti ca: se pedepseste cu amenzi de pana la 3.000 de lei orice abatere de la lege privind plata orelor de munca suplimentare!
 

Stimate manager HR,

Haideti sa recunoastem! Banii sunt cauza tuturor relelor! De aceea, orice situatie in care angajatorul nu respecta legislatia privind programul de munca si plata orelor de munca suplimentare poate deveni un butoi de pulbere gata de a sari in aer!De cate ori nu v-ati aflat in situatia de:

 • a nu sti cum sa aplicati legea?

 • a nu sti in ce categorie sa incadrati un anumit interval orar de munca

 • de a nu sti cum sa retribuiti corect orele lucrate noaptea sau in weekend?

Mai multe detalii aici>>


5.500 autorizatii de munca ar putea fi eliberate strainilor in 2014

Conform proiectului publicat recent de Ministerul Muncii, 5.500 autorizatii de munca ar putea fi eliberate pentru straini.

Mai exact, asa cum se arata in proiectul de Hotarare privind stabilirea numarului autorizatiilor de munca ce pot fi eliberate strainilor in anul 2014, anul viitor vor putea fi acordate un numar total de unui numar total de 5.500 autorizatii de munca.

Vot fi acordate urmatoarele tipuri de autorizatii:

- autorizatii de munca pentru lucratori permanenti - 3.000;
- autorizatii de munca pentru lucratori detasati - 900;
- autorizatii de munca pentru lucratori inalt calificati - 800;
- autorizatii de munca pentru lucratori sezonieri - 100;
- autorizatii de munca nominale - 100;
- autorizatii de munca pentru lucratori stagiari - 200;
- autorizatii de munca pentru sportivi - 300;
- ...

.....Cititi mai departe Detalii

"Daca ai impresia ca stii cum sa gestionezi conflictele, cartea aceasta iti va dovedi ca esti inca la inceput de drum... Daca uiti de orgoliu, vei invata cateva lectii inestimabile."
 

In fiecare zi in care nu esti in stare sa aplanezi conflictele in mod eficient, pierzi bani, talente, motivatie si sansa sa apuci finalul de an cu zambetul pe buze.

Se isca N conflicte, intre N persoane, cu efecte devastatoare. Nu le poti vedea, asa cum nu poti vedea nici gripa pe care o aduce colegul la birou. O s-o simti in cateva zile, stai linistit!

Si nu o vei simti doar tu, ci si ceilalti colegi, subordonati si superiori! CONFLICTELE SUNT CONTAGIOASE! Superiorii tai vor intelege ca este nevoie de un expert in gestionarea conflictelor. Subordonatii tai se vor certa pentru te-miri-ce chestiune. Colegii tai vor incerca sa salveze compania de la pierderi de timp, implicit de bani.
 

Descopera TU cum sa pui capat oricarui conflict cat mai curand »


Club Legislatia Muncii
Am facut o concediere si nu am dat preaviz

Buna ziua. Daca am facut o concediere si nu am dat preaviz, pot reveni asupra ei si sa chem inapoi angajatul sa stea in preaviz?

In revisal am apucat deja sa-i inchei contractul. Cum fac? Il redeschid si pana la data la care se va prezenta angajatul in preaviz il trec nemotivat? Si daca nu vrea sa stea in preaviz ce fac, cum ma justific?

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Frigul din clase a dus la scurtarea orelor in mai multe scoli

Peste 13.000 de elevi din Dambovita stau la cursuri cu geci si caciuli din cauza frigului din clase.

23 de unitati de invatamant din Targoviste nu beneficiaza de caldura de la societatea de termoficare, iar Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dambovita a decis reducerea duratei orelor de curs, dar si a pauzelor.

Cei 13.000 de elevi au astfel in prezent ore de curs de 45 de minute in loc de 50, si pauze de 5 minute in loc de 10. In aceasta situatie se regasesc sase gradinite, opt scoli generale si noua licee. Masura a fost luata in urma plangerilor depuse de parinti, care au reclamat conducerii unitatilor de invatamant ca elevii ajung acasa bolnavi din cauza conditiilor oferite.

Institutiile de invatamant nu beneficiaza de sursa de incalzire fie pentru ca nu detin centrale termice, fie pentru ca au fost racordate la sistemul de incalzire al orasului care a intrat in insolventa si nu mai furnizeaza caldura.

Decizia privind ...

.....Cititi mai departe Detalii

Anul 2013 a adus modificari substantiale asupra asigurarilor sociale, contributiilor si salarizarii

CD Consilier Salarii si ContributiiSunt multe neclaritati pe care va trebui sa le rezolvati pentru a nu avea probleme cu Fiscul si Inspectoratele de Munca!

Problema este: cum le rezolvati si cum procedati in cazul specific cu care va confruntati?

Solutia? CD-ulConsilierul Salarii si Contrubutii. Aflati ACUM tot ceea ce va intereseaza cu privire la:

·  Avantajele in natura

·  Tichete de masa

·  Venituri scutite de impozit pe salariu

·  Concedii si indemnizatii

·   Venituri asimilate salariilor


>> Detalii click aici <<


Cartea rosie a Legislatiei Muncii.

Cele mai grave contraventii si cele mai dure sanctiuni. Cum sa le eviti?


O lucrare unica pe piata de profil! Atat in format digital cat si in format tiparit pentru a sti exact cum stau lucrurile chiar si atunci cand nu ai conexiune internet sau curentul e blocat!
 

Am decis sa oferim aceste doua variante pentru a indeplini dorintele, necesitatile si asteptarile tuturor celor implicati in domeniile Legislatia Muncii si Resurse Umane. Sunt profesionisti care doresc sa lucreze online si sunt profesionisti care doresc o carte “in carne si oase”, pe biroul lor, in care sa isi noteze cele mai importante aspecte!
 

Aflati aici mai multe detalii »


Greselile privind metodologiile si criteriile de incadrare in conditii de munca deosebite tratate in Cartea Rosie a legislatiei muncii

 • Refuzurile pentru inceperea negocierii contractului colectiv de munca Detalii aici »
   
 • Neglijarea unor aspecte privind protectia maternitatii la locul de munca Detalii aici »
   
 • “Omiterea” unei configuratii sanatoase a concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate Detalii aici »
   
 • Ocolirea Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale... Detalii aici »
   

Acestea toate, precum si Restul unei liste care ar putea continua mult timp de acum incolo ar avea consecinte dezastruoase asupra activitatii tale! Cum te protejezi?

Aflati aici mai multe detalii »

 

Cartea Rosie a Legislatiei muncii
 

 • Legislatie comentata!
 • Sfaturi!
 • Recomandari!
 • Atentionari!
 • Studii de caz pentru lamuriri suplimentare!
 • Analize menite sa te scoata din zonele malefice ale pierderilor banesti!
 • Modele specifice documentelor intalnite in practica!
   

O baza de date consistenta pentru evitarea situatiilor critice!
 

Click aici pentru mai multe detalii »
 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586