Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Cartea rosie a Legislatiei Muncii. Cele mai grave contraventii si cele mai dure sanctiuni. Cum sa le eviti?”

Cel mai important cod secret pentru confortul tau profesional. Un unicat pe piata de profil! Un produs fierbinte, asemenea culorii afisate, care-ti trateaza „durerile” legislative instant!


O lucrare in format tiparit cat si in format digital pentru a sti exact cum stau lucrurile chiar si atunci cand nu ai conexiune internet sau curentul e blocat!

Vezi aici mai multe detalii>>

Legislatia Muncii
E oficial: a fost stabilit salariul de baza minim brut pe tara

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 703/15.11.2013, a fost publicata HG nr. 871/2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Potrivit actului normativ mentionat, incepand cu 1 ianuarie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 850 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna, reprezentand 5,059 lei/ora.

De asemenea, incepand cu 1 iulie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna, reprezentand 5,357 lei/ora.

Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.000 lei stabilirea de salarii sub nivelul celui ...

.....Cititi mai departe Detalii

 

Care sunt cele mai IMPORTANTE modificari
din legislatia muncii in 2013?


Implicatii, controverse, solutii, comentarii, dar si previziuni pentru 2014 - le gasiti pe toate intr-un produs editorial de exceptie:


Caietul Conferintei Nationale de Legislatia Muncii 2013 vs. 2014!

Click aici pentru detalii complete >>>


Se lanseaza Erasmus+. Noile norme privesc insertia profesionala

Erasmus+, noul program al UE pentru educatie, formare, tineret si sport, planificat sa inceapa in ianuarie, a fost aprobat marti, 19 noiembrie, de Parlamentul European. Programul, care se va desfasura pe o perioada de sapte ani si care are ca scop stimularea dezvoltarii competentelor si a capacitatii de insertie profesionala si sprijinirea modernizarii sistemelor de invatamant, de formare profesionala si pentru tineret, va beneficia de un buget de 14,7 miliarde euro, cu 40% mai mare decat nivelurile actuale.

Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesionala, pentru a munci sau pentru a desfasura activitati de voluntariat in strainatate, printre acestea numarandu-se 2 milioane de studenti din invatamantul superior, 650.000 de ucenici si de elevi din invatamantul profesional, precum si peste 500.000 de tineri implicati in programe de schimb de experienta sau de voluntariat in strainatate. Studentii care ...

.....Cititi mai departe Detalii

ATENTIE: Conform Legii 168/2013, Diurna se impoziteaza!

Incepand cu anul 2013 este considerat venit de natura salariala indemnizatia de delegare/detasare (diurna) ce depaseste 2,5 ori nivelul stabilit pentru personalul din institutiile publice, indiferent de forma de organizare a angajatorului.

De asemenea, aceste sume intra in baza de calcul al contributiilor sociale!

Iata doar cateva dintre problemele si intrebarile pe care ....citeste mai departe >>


Concediere pentru necorespundere profesionala. Este obligatorie procedura de evaluare?

Vom stabili mai jos in ce masura neindeplinirea target-ului lunar poate fi o conditie pentru concediere, dincolo de procedura de evaluare. Mai exact, vom vedea daca poate fi inclusa de angajator in contractul individual de munca, eliminand procedura evaluarii.

Mentionam ca situatiile in care angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului sunt expres prevazute de lege, in dispozitiile art. 61 din Codul muncii, republicat, repsectiv:

a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie, soferi:
Actiune de control a Politiei Rutiera in toata tara!

Aveti Trusa de prim ajutor in masina?

Daca nu: sanctiunea legala este de 4-5 puncte amenda

... vezi detalii aici »


Club Legislatia Muncii
decizie pensionare accident de munca

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta situatie ivita: un salariat, in urma unui accident de munca (inainte de accident angajat cu program normal 8 ore), primeste un ajutor in cuantum de jumatate din salariul sau net lunar.

De cateva zile am primit Decizia de acordare a pensiei de invaliditate. Cum procedam de acum inainte in societate?

Care sunt pasii de urmat? Adica, din momentul primirii acestei Decizii se sisteaza plata ajutorului pe care il primea, in baza unei cereri venite de la el? Si de asemenea, salariatul ramane sa lucreze in continuare la societate, cu timp redus - part time, 4 ore, si i se va acorda acelasi salariu?

Va multumesc

.....Cititi mai departe Detalii

Usor, rapid si fara batai de cap!
 

Singura baza de documente de legislatia muncii si salarizare va sta acum la dispozitie si va eficientizeaza munca: KIT-ul de documente instant obligatorii in Legislatia Muncii si Salarizare!

Editabile, personalizabile si printabile, aceste modele de acte:

  • va usureaza munca
  • va economisesc timpul
  • va ofera siguranta de care aveti nevoie
  • va scutesc de erori, omisiuni, amenzi din partea ITM.

Acum aveti la dispozitie documente instant obligatorii in Legislatia Muncii si Salarizare, editiabile, personalizabile si  printabile!
 

>> Click aici pentru detalii <<


Social
Si bancile sunt generoase de Black Friday: Comisioane 0% pentru retaileri online

NETOPIA mobilPay, lider in Romania pe segmentul microplatilor, inca din 2007, lanseaza in parteneriat cu GarantiBank o campanie cu 0% comisioane pentru Black Friday si perioada sarbatorilor de iarna.

Astfel, comerciantii online care vor implementa sistemul de procesare plati NETOPIA pe platformele lor si care isi vor deschide un cont curent la GarantiBank in perioada 20 noiembrie – 31 decembrie 2013, vor beneficia de 0 costuri de procesare pentru platile integrale, indiferent de volumele procesate, potrivit unui comunicat al companiei.

In plus, nu exista costuri de inregistrare sau costuri fixe lunare. NETOPIA mobilPay si GarantiBank doresc sa incurajeze astfel piata de comert online si sa promoveze platile cu cardul in mediul online in randul comerciantilor. In urma acestei campanii, cele doua companii estimeaza ca peste 150 de comercianti online se vor inscrie pe platforma de plati mobilPay.

“NETOPIA a devenit sinonim cu inovatia in ceea ce priveste ...

.....Cititi mai departe Detalii

Nu uitati: Evaluarea Angajatilor este obligatorie la finalul anului 2013

A aparut

Manualul de Evaluare a Angajatilor!

 

Atentie: Evaluarea angajatilor este OBLIGATORIE in cazul...

gasiti aici Raspunsul »

 

Iata 3 motive esentiale pentru care ar trebui sa acordati atentie deosebita evaluarii profesionale:


I. Un sistem de evaluare a performantelor corect intocmit va poate ajuta la cresterea productivitatii. Cum?

 

 

*  Inca de la angajare aveti grija sa alegeti omul potrivit (performant) pe locul potrivit. O echipa de lucru performanta si dedicata este cea mai potrivita cale de a va spori profitul. Detalii aici »
 

 

*  Evaluarea periodica va ajuta sa verificati gradul lui de implicare in activitatea pe care o efectueaza, modul in care evolueaza. Detalii aici »
 

 

* Performantele profesionale demonstrate va ajuta sa stabiliti un nivel de salarizare corespunzator sau sa luati decizii hotaratoare pentru bunul mers al procesului desfasurat in firma (concedieri). Detalii aici »
 

II. Evaluarea profesionala este un drept exclusiv ce va apartine


Este de competenta dvs. si deci, nu se negociaza prin contractele colective de munca. Criteriile de evaluare profesionala si metodele de evaluare pot face obiectul unei clauze a Regulamentului Intern si va ajuta in obtinerea unei profitabilitati crescute. Nerespectarea lor constituie motiv pentru luarea masurilor (concedieri) in vederea remedierii neajunsurilor.

Aflati mai multe detalii aici »


III. Noile reguli privind modalitatile de evaluare si de stabilire a criteriilor de performanta constituie acum un nou punct de interes in “vizita” inspectorului ITM

Nerespectarea acestora atrage:

1. Amenzi din partea ITM Click aici »
2. Litigii de munca, procese intentate de angajati.Click aici »

 

Daca vreti sa:

Intocmiti o evaluare profesionista a performantelor angajatilor dvs.
Respectati legea si sa evitati amenzile inspectorilor de la ITM...
Aveti argumente in cazul litigiilor de munca iscate de angajati nemultumiti...

Click aici pentru Formularul de comanda »

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586