Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Greselile privind metodologiile si criteriile de incadrare in conditii de munca deosebite

Refuzurile pentru inceperea negocierii contractului colectiv de munca .. vezi aici incadrarea corecta >>>

Neglijarea unor aspecte privind protectia maternitatii la locul de munca ...detalii aici >>>

„Omiterea” unei configuratii sanatoase a concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate ... vezi aici incadrarea corecta >>>

Fara contraventii sau infractiuni! Profita de o deschidere unica, via Siguranta si Temei legal! 

>>> Click aici pentru Eliminarea greselilor

Legislatia Muncii
COR s-a modificat. Cum actualizam in REVISAL?

O noua modificare in COR 2013 ridica noi probleme in ce priveste actualizarea datelor in ReviSal si implica o mai mare atentie din partea celor care au trecuta in fisa postului si aceasta sarcina.

COR 2013 - Clasificarea ocupatiilor din Romania se modifica astfel pentru a doua oara in acest an, fiind adaugate noi ocupatii si fiind radiate unele functii.

In concret, au fost adaugate 44 de ocupatii, printre care se regasesc si urmatoarele: asistent analist de informatii, asistent de medicina dentara, asistent registrator principal, auditor in managementul riscului, conservator/restaurator pictura murala/pictura pe lemn, manager de facilitati.

In acelasi timp, au fost radiate din COR 2013 urmatoarele ocupatii:

- "sef oficiu cadastru", cod 131113.
- "cercetator in cadastru", cod 211441.
- "inginer de cercetare in cadastru", cod 211442.
- ...

.....Cititi mai departe Detalii
Atentie! Codul muncii sanctioneaza drastic
incalcarea prevederilor legale privind timpul de munca!


N-ati acordat zile libere cu ocazia sarbatorilor legale?
Amenda de pana la 10.000 de lei!

Ati incalcat dreptul angajatilor la repaus saptamanal (doua zile consecutive)?
Amenda de pana la 3.000 de lei!

Ati obligat o angajata gravida sa presteze munca de noapte?
Amenda de pana la 3.000 de lei!

N-ati tinut evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat?
Amenda de pana la 3.000 de lei!

Evitati asemenea nereguli majore si costisitoare, cu ajutorul CD-ului "Totul despre pontaj si programul de lucru".

De ce sa pierdeti bani si timp pretios cautand raspunsurile corecte, cand aceste raspunsuri exista deja si ele va pot scuti DIN START de neplaceri?  ... detalii aici >>>

Concediu de odihna pentru 12 ore lucrate intr-un an

Alin. (4) al art 140 din Codul muncii potrivit caruia durata concediului anual de odihna pentru salariatii cu contract individual de munca cu timp partial se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, a fost abrogat prin O.U.G. nr. 65/2005. In temeiul acestui articol stabilirea concediului de odihna al unui salariat cu CIM partial se facea in functie de norma de munca.

Din momentul abrogarii acestui articol concediul de odihna al salariatilor cu CIM cu timp partial nu se mai calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat, adica in functie de norma de munca, salariatii avand dreptul, indiferent de norma de lucru, la un concediu de odihna anual de minimum 20 de zile lucratoare in baza art. 145 alin. (1) din Codul muncii, republicat.

Art. 148 alin. (2) din Codul muncii, republicat, prevede ca durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda ...

.....Cititi mai departe Detalii

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunoasteti daca intentionati sa aduceti angajati straini care sa lucreze in Romania este ca exista anumite proceduri clare de angajare si de desfasurare a relatiilor de munca.

Si, atentie, ITM-ul este foarte strict cand vine vorba de aceste proceduri si sanctioneaza nerespectarea lor cu o amenda de 1.500-2.000 de lei (art. 26 din Ordonanta 56/2007).


Intrebarea este: cunoasteti aceste proceduri?

Dupa cum probabil banuiti, ele sunt destul de stufoase. Angajarea strainilor in Romania nu e deloc o treaba usoara, ea implica multa birocratie si ridica o sumedenie de intrebari, cum ar fi:

1) Care este institutia careia trebuie sa va adresati?
2) Ce acte trebuie sa contina dosarul in baza caruia se elibereaza autorizatia de munca?
3) De cate tipuri sunt autorizatiile de munca eliberate strainilor?
4) Ce taxe trebuie sa platiti, ca angajator?
5) Care sunt contributiile sociale pe care trebuie sa le platiti in cazul unui angajat strain?

 

…Si Lista continua aici >>>

Noutati legislative in Monitorul Oficial din domeniul legislatiei muncii

Va informam ca in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 698, nr. 699 si nr. 700 din 14 noiembrie 2013 au fost publicate o serie de acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr.700

Ordinul Ministerului Educatiei Nationale nr. 5397 din 5 noiembrie 2013 pentru modificarea si completarea Metodologiei privind formarea continua a personalului din invatamantul preuniversitar, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 5.561/2011.

Monitorul Oficial nr. 699

Legea nr. 296 din 14 noiembrie 2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Decretul Presedintelui Romaniei nr. 879 din 13 noiembrie 2013 privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea ...

.....Cititi mai departe Detalii

Daca un inspector vrea sa va amendeze, va amendeaza!

Secretul lui? Chestiunile de detaliu, micile amanunte, nimicurile pe care dvs. le neglijati.

...click aici pentru detalii »

Exact! Dvs. va concentrati pe lucrurile care vi se par cu adevarat importante - evitarea muncii la negru, plata contributiilor, protectia muncii - si pierdeti din vedere faptul ca un inspector ITM venit in control va poate solicita “banalitati” cum ar fi:

Sunt documente aparent minore, dar daca ele nu sunt intocmite CORECT, sanctiunea este amenda. Mai multe detalii aflati AICI>>>


Club Legislatia Muncii
contract individual de munca

Este obligatorie modificarea Contractului Individual de Munca pe durata nedeterminata al unui pensionar angajat sub aceasta forma in anul 2007 in Contract Individual de Munca cu durata determinata incepand cu luna decembrie 2013??

.....Cititi mai departe Detalii
Iti dau de furca ...


documentele legislative pentru plata salariului?
 
implicatiile fiscale ale veniturilor din contracte civile incheiate de persoane fizice neautorizate? .. raspunsul aici
 
indemnizatia de somaj?
 
coeficientii de ierarhizare negociati in contractul de munca? ..raspunsul aici
 
deductibilitatea cheltuielilor cu mijloacele de transport utilizate de salariati?
 

obligatiile persoanelor care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala? ...raspunsul corect aici

... lista continua

Relaxeaza-te! Acum e simplu! AICI gasesti toate informatiile pe care munca ti le solicita


Social
Cum sa afli timpul, la reducere

WatchShop.ro participa la marele eveniment cu reduceri de pana la 90% la ceasuri de marca, reduceri fenomenale care se acorda pana la acest nivel numai o data in an. De Black Friday.

“Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, oferta noastra va fi mult mai bogata, vor exista reduceri la branduri vedeta, branduri care nu au mai fost incluse nicioadata in aceasta campanie dar care sunt foarte cerute de clienti in restul anului”, anunta compania.

Din experienta anului trecut, in acest an, in ziua de Black Friday, compania se asteapta la o crestere de peste 25 de ori a numarului de vizite in comparatie cu o zi obisnuita de vineri si la o crestere a valorii comenzilor de aproape 30 de ori fara de o zi normala.

In plus fata de reducerile de Black Friday, clientii beneficiaza de posibilitatea de a returna produsul comandat intr-un interval de 365 de zile. Aceasta politica ...

.....Cititi mai departe Detalii

Anul aceasta Consilier Codul Muncii a implinit 16 ani de existenta

Description: C:Documents and SettingslauravDesktopcadou1.jpg

Am fost alaturi de dumneavostra, zi de zi, am fostintotdeauna primii care v-au adus cele mai noi modificari in Legislatia Muncii!
 

CD-ul Consilier Codul muncii contine 53 de capitole, cu o densitate incredibila de informatii practice, iar aceste capitole acopera tot ce tine de HR!
 

Pentru ca ati fost alaturi de noi in tot acest timp, la achizitionarea Cd-ului Consilier Codul muncii  beneficiati de o Surpriza: primiti CADOU cel mai bine vandut produs al anului 2013: KIT-ul de documente instant obligatorii din Legislatia Muncii si Salarizare Editia a II-a ACTUALIZATA si ADAUGITA


CD-ul contine toate documentele de Legislatia Muncii si Salarizare deja redactate, in conformitate cu noile modificari legislative.Gata pentru a fi completate si printate!

 

* Pretul acestui produs este de 199.47 lei (cu TVA inclusa), insa il primiti in mod GRATUIT la comanda CD-ului Consilier Codul Muncii.

>> Click aici pentru detalii <<
 


Stiti ca: se pedepseste cu amenzi de pana la 3.000 de lei orice abatere de la lege privind plata orelor de munca suplimentare!


Aflati ACUM totul despre Orele Suplimentare si Munca in zi de Repaus cu ajutorul acestui GHID ESENTIAL si UNIC pe piata din Romania!

 

In topul intrebarilor adresate consultantilor nostri in Legislatia muncii, am identificat ca aproximativ 69,3% dintre intrebari sunt legate de orele suplimentare, munca in zi de repaus si modul legal de calcul si de plata.
 

Pentru a veni in sprijinul dvs. va oferim CD-ul Orele suplimentare si munca in zi de repaus – unica lucrare ce « intoarce pe toate fetele » acest important subiect. Contine:
 

 • Prevederile Codului Muncii cu privire la evidenta si retribuirea orelor suplimentare, indiferent de natura acestora

 • Comentarii, sfaturi si atentionari ale specialistilor Rentrop & Straton in materie de Legislatia Muncii

 • Spete rezolvate – modele concrete pentru problemele cu care, poate, va confruntati si dvs.


Se-ntampla adesea ca situatiile sa difere de la caz la caz :

 • un angajat lucreaza zilnic intre 9:00 – 18:00 si mai efectueaza suplimentar cate 2 ore in intervalul 22:00 – 6:00

 • alt angajat se afla la dispozitia societatii in intervalul 22:00 – 6:00 (indiferent daca munceste efectiv sau nu)

Comandati chiar ACUM CD-ul “CD Orele suplimentare si munca in zi de repaus. Modalitati legale de calcul si de plata” la pretul
 


 

Conflicte civile? De munca? Penale? Comerciale... ?
Dizolva-le prin MEDIERE!

Cea mai eficienta modalitate alternativa de solutionare!
 

Incepand cu data de 1 august 2013 cererile de chemare in judecata nu vor mai fi admise decat dupa efectuarea procedurii de mediere. Cei care vor apela la un proces sunt obligati sa parcurga etapa de mediere, in caz contrar cererea lor de chemare in judecata va fi respinsa.

 

Manualul mediatorului este rodul experientei specialistilor care au elaborat o lucrare ce te instruieste rapid, complet, eficient. Tot ce trebuie sa stii pentru ca medierea sa devina o arta! Un material practic! Un ajutor extraordinar pentru cei interesati sa devina mediatori!

Ce trebuie sa stii despre profesia de mediator?

 • Este reglementata prin Legea nr. 192/2006, nefiind o specializare sau o perfectionare a altor profesii.
 • Pentru exercitarea acesteia sunt necesare:
  – autorizarea catre Consiliul de mediere, conform dispozitiilor art. 7 si 8 ale Legii nr. 192/2006;
  – avizarea de catre Consiliul de mediere a formei de exercitare a profesiei de mediator.

Dupa obtinerea autorizatiei, ai dreptul de a decide inceperea exercitarii profesiei, daca, in prealabil, ai finalizat Cursul de formare avizat de Consiliul de Mediere... Click aici pentru detalii »


 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586